7 lucruri pe care trebuie sa le faci pentru a ajunge la auto-realizarea

Unul dintre obiectivele noastre in viata ar trebui sa fie sa fim fericiti, ceea ce implica realizarea de sine . Realizarea de sine nu este altceva decat satisfactia interioara pe care o obtinem urmand un stil de viata care ne umple.

Pentru a face acest lucru, trebuie sa cauti emotii pozitive precum pacea, iubirea sau fericirea, dar si sa fii creativ, motivat sau optimist. Si exista o serie de actiuni care va vor ajuta sa obtineti auto-realizarea.

Cum sa-ti dai seama de sine?

Exista o serie de lucruri pe care le poti face pentru a te simti auto -implinit , este mult mai usor decat crezi si a te simti implinit este una dintre cele mai bune cai catre fericire . Deci, de ce sa nu lucrezi?

Satisface asteptarile tale

Cu alte cuvinte, nu incercati sa indepliniti asteptarile celorlalti, ci pe ale dvs. Este ceva care poate parea egoist, dar odata ce te vei simti plin, iti va fi mai usor sa-i ajuti pe ceilalti cu obiectivele lor. Uneori trebuie sa platim un mic cost emotional pentru a ne indeplini obiectivele pe care ni le-am propus sub forma unei ciocniri cu alti oameni, dar pe termen mediu si lung merita.

Trebuie sa fii constant

Una dintre cheile autorealizarii este sa fii constant si sa nu arunci prosopul. Faptul de a te concentra pe acel obiectiv pe care vrei sa-l atingi te va aduce mai aproape de el, deoarece daca ne concentram pe acel obiectiv ne putem concentra toate eforturile pentru a-l atinge si a-l indeplini. Nu confunda perseverenta cu obsesia , dar daca te lasi ghidat de obiectivele tale, va fi mai usor sa le atingi decat daca ne concentram pe mai multe idei si nu suntem atat de constante.

Trebuie sa fii clar cu privire la obiectivele tale

Tocmai una dintre cauzele focalizarii pe diferite obiective si a nu fi constant este ca nu avem clar obiectivele noastre . Trebuie sa fii clar atat cu privire la obiectivul tau, cat si la calea de urmat pentru a-l indeplini , deoarece altfel vom face multe ocoli si ne va fi greu sa le atingem. De aceea este convenabil sa ne stabilim obiective intermediare care sa ne intareasca stima de sine si sa ne permita sa ne simtim mai impliniti pe masura ce le indeplinim.

Decideti-va sa indepliniti acest obiectiv.

A-ti stabili un scop nu este acelasi lucru cu a-ti propune sa-l implinesti, ceva mult mai profund decat presupune faptul de a te angaja in atingerea acelui scop . Aceasta implica faptul ca obiectivele trebuie sa fie realiste si clare, nu o utopie imposibil de realizat. Trebuie sa-ti amintesti in mod regulat acel obiectiv pe care ti l-ai propus si calea de urmat, deoarece altfel ti-l vei fi stabilit, dar nu vei face nimic pentru a-l indeplini. Gasiti zi de zi motivatia pentru a atinge obiectivele pe care le-ati atins.

Relatiile interpersonale

Inainte am spus ca ar trebui sa fii atent la indeplinirea asteptarilor tale, sa nu fii fericit si autorealizarii prin altii; dar acest lucru nu este in contradictie cu dezvoltarea unei retele de conexiuni sociale cu oamenii din jurul tau . Ajutorul prietenilor, familiei sau colegilor va va facilita realizarea de sine . Va puteti impartasi experiente si va puteti ajuta reciproc pentru a va atinge obiectivele.

Valoarea sacrificiului

A fi capabil sa se sacrifice este factorul decisiv in atingerea realizarii de sine . Desi este ceva care te va ajuta sa intaresti relatiile personale, este si adevarat ca va ajunge intr-un moment in care s-ar putea sa fii nevoit sa parasesti temporar prietenii, familia, viata sociala sau sa te odihnesti pentru a atinge acel obiectiv. Uneori va trebui sa ne sacrificam obiectivele pentru familie, ceea ce ne va ajuta oricum sa ne realizam. Cheia este sa stii sa alegi la momentul potrivit.

Fii fericit

Daca nu esti fericit, cum planuiesti sa obtii autorealizarea? Ar trebui sa fii fericit pe tot parcursul procesului, de la inceput pana la sfarsit. Daca fericirea ta depinde doar de atingerea sau nu a acelui scop pe care ti l-ai propus, gresim, din moment ce o vom vedea mai mult ca o obligatie decat ca pe ceva care ne conduce la autorealizare. Trebuie sa traim cu motivatia de a face ceva care ne place , astfel incat sa ne confruntam cu zi de zi si obiectivele noastre dintr-un punct de vedere pozitiv.

DISTRIBUIE

RECENTE