Avantajele mersului pe role!

Mersul pe role este o metoda distractiva, dar si sanatoasa de activitate in aer liber. Aduce beneficii atat sanatatii, cat si psihicului. Timpul zboara repede atunci cand ai prietenii alaturi de tine si va plimbati cu rolele, asa ca profita de vremea frumoasa de afara si nu rata sansa de savura momentul!

 

Scoate din debara rolele si stabileste o perioada de timp si o locatie pentru plimbatul pe role. Acest tip de activitate ajuta la mentinerea fizicului si a sanatatii. Miscarea tonifica foarte bine musculatura fesiera si cea a coapselor, locuri unde toate femeile au problemele cu celulita si tesutul adipos.

 

Unele cercetari recente au evidentiat faptul ca mersul pe role este una din cele mai frecventate activitati sportive. Este chiar preferat in fata jogging-ului, deoarece nu forteaza articulatiile. Este demonstrat faptul ca reduce cu 50% socurile ligamentelor.

 

Totodata, este un foarte bun exercitiu aerobic, pentru ca imbunatateste sanatatea inimii prin reglarea fluxului sangvin si a ritmului cardiac, si sanatatea plamanilor. Deoarece miscarea are un impact slab asupra ligamentelor, pot fi lucrare mai intens grupele muschilor abdomenului, coapselor, picioarelor si  fesierii.

Vei avea un corp mai tonifiat si vei atrage multe priviri! Sfat: daca patinezi cu viteza in pozitie aplecata si ai genunchii indoiti iti poti lucra si pectoralii.

 

S-a constatat ca o ora de mers pe role este echivalenta cu arderea a 300 de calorii. Intensitatea crescuta a miscarii poate provoca si pierderea a 600 de calorii. Nu uita ca iti creste energia si odata cu ea, si sentimentul de libertate provocat de activitate! Aceasta senzatie te binedispune si te elibereaza de stres.

 

Este foarte important sa te hidratezi atunci cand pornesti la plimbare, deoarece organismul va fi solicitat si vei transpira. Ideal ar fi sa programezi cel putin trei plimbari pe saptamana cu rolele si de fiecare data sa incepi cu incalzirea si sa termini cu un exercitiu de relaxare.

 

Indiferent daca este scopul tau sau nu, mersul pe role te insanatoseste si slabeste prin activitatea muschilor. Este un mod incredibil de placut si de frumos sa iti petreci ziua colindand parcurile pe role si savurand clipa!