Ce este un analist de afaceri? Tot ce trebuie sa stii despre unul dintre cele mai importante locuri de munca din tehnologie

Un business analyst joaca un rol cheie in a ajuta compania sa profite la maximum de investitiile sale in tehnologie. Capacitatea lor de a folosi datele pentru a dovedi valoarea cheltuielilor IT explica cererea mare pentru aceste pozitii si de ce e important sa urmezi un cursuri Business Analyst.

Analistii de afaceri joaca un rol cheie in a ajuta compania sa profite la maximum de investitiile sale in tehnologie. Capacitatea lor de a folosi datele pentru a dovedi valoarea cheltuielilor IT explica cererea mare pentru aceste pozitii.

Ce este un analist de afaceri?

Analistii de afaceri intervieveaza factorii de decizie la nivel inalt despre potentialele schimbari sau imbunatatiri ale sistemelor si serviciilor.

Ce face un analist de afaceri?

Acesti profesionisti cunoscatori de date folosesc fapte si cifre pentru a evalua procesele, a determina cerintele de afaceri si pentru a oferi indrumari partilor interesate la nivel inalt. Analistii de afaceri IT trebuie sa identifice oportunitatile de transformare digitala si apoi sa foloseasca datele pentru a arata cum tehnologia poate crea valoare pentru afacere.

Un business analyst ocupa de obicei un rol care serveste ca intermediar intre echipa de tehnologie a unei companii si restul companiei.

Care sunt abilitatile necesare unui analist de afaceri?

Abilitatile cheie pentru rolul de analist de afaceri includ: definirea oportunitatilor si solutiilor pentru o afacere; bugetare si prognoza; planificare si monitorizare; modelare financiara; stabilirea preturilor si raportarii.

Citeste si: De ce sunt necesare cursurile de analist business?

Un analist de afaceri bun este la fel de rar ca profesionistii IT competenti in cele mai tehnice, daca nu mai rare, roluri. Se spune ca acest lucru se datoreaza faptului ca rolul necesita o abilitate unica de a perfectiona doua abilitati foarte diferite: o intelegere suficient de profunda a unei game largi de tehnologii si o abilitate puternica de a intelege, influenta si comunica.

Abilitatile de comunicare ale unui candidat ar trebui sa fie puternice, atat scrise, cat si vorbite, cu abilitati interpersonale puternice pentru a putea angaja si facilita interactiunile cu toate partile interesate din organizatie. Acesta va trebui, de asemenea, sa demonstreze o minte analitica si un ochi pentru detalii si sa demonstreze un nivel ridicat de precizie in munca lor.

Cum sa devii analist de afaceri?

O diploma de licenta in informatica, informatica si dezvoltarea sistemelor sau managementul afacerilor este un loc bun pentru a incepe. Multi analisti de afaceri au o pregatire tehnica, de exemplu in dezvoltarea de software sau programare sau pur si simplu, poti urma cursuri de Bussiness Analyst.

Care este cererea pentru analistii de afaceri?

Este o cerere foarte mare atat pentru cursuri de Bussiness Analyst, cat si de joburi: conform unui studiu al lui Harvey Nash, aceasta functie a fost printre cele mai dificile cinci abilitati de gasit de cativa ani. Potrivit acestui recrutor, analistii de business specializati in IT care au o cunoastere apropiata si aprofundata a companiei sunt cei mai solicitati in comparatie cu persoanele cu abilitati analitice mai generale.

DISTRIBUIE

RECENTE