Cum sa-ti organiezi garderoba eficient cu saci de vidat

 Tuturor ne face placere sa avem haine pe alese, pentru fiecare ocazie, haine dintre cele mai moderne si poate chiar cele mai scumpe cu putinta. Insa, deseori garderoba se poate transforma cu usurinta intr-o adevarata bataie de cap daca nu stim cum s-o organizam eficient, cu atat mai mult daca vorbim de o garderoba generoasa.

Ori astazi dorim sa-ti oferim cateva sfaturi simple pentru organizarea eficienta a garderobei, astfel incat sa-ti gasesti cu mai multa usurinta piesele de care ai nevoie atunci cand te grabesti si in acelasi timp, sa economisesti timp.

Cum sa-ti organizezi garderoba eficient

l  Hainele pretioase – pe umeras!

Daca ai posibilitatea unui dressing totat cu umerase, alege sa-ti pui pe umerase tot ceea ce inseamna tinute de ocazie, articole vestimentare care se sifoneaza cu usurinta si care se calca greu, piese mai speciale, din materiale fine sau piese vechi. In acest mod ele vor fi protejate si intr-o contitie impecabila de fiecare data cand alegi sa le porti.

l  Imparte-ti garderoba pe categorii!

Alege sa-ti transformi dulapul de haine intr-un spatiu bine organizat, asa cum faci si cu alte lucruri. Poate fi dificil sa gasesti exact piesa favorita atunci cand le sortezi pe culori, in schimb iti va fi foarte usor sa gasesti ceea ce cauti daca pui, de exemplu, tricouri la tricouri, fuste la fuste si pantaloni in sectorul de pantaloni.

l  Fa curatenie cel putin o data la doua saptamani!

Intr-o garderoba care creste vazand cu ochii de la o saptamana la alta este necesar sa-ti arunci ochii cel putin o data la doua saptamani sau macar o data pe luna. Pot fi piese pe care nu le porti foarte des, piese de care ai uitat sau poate piese care inca nu reusesti sa le imbini sau care nu ti se mai potrivesc. Daca ai posibilitatea, da retur sau doneaza ceea ce nu mai porti, iar restul articolelor depoziteaza-le cu ajutorul unor saci vidati. Le poti tine in acest mod intr-un loc sigur si sa le depozitezi astfel incat piesele inutile sa nu-ti mai ocupe spatiu anost.

l  Evita amestecarea hainelor curate cu cele uzate

Chiar daca se intampla sa porti o bluza doar o data si ti se pare ca ar mai merge purtata cel putin inca o data, n-ar trebui sa-ti faci un obicei de a o arunca sau de a o pozitiona langa celelalte haine curate din sifonier. Adesea ni se poate intampla sa nu sesizam o bluza transpirata sau patata, fiind riscul sa afectam si celelalte tesaturi.