Afla cum te poate afecta stresul de la locul de munca!

Stresul de la locul de munca poate fi motivul problemelor pe care le ai in viata de zi cu zi. Este foarte important sa impui o bariera intre viata de acasa si situatia de la serviciu, altfel poti risca o serie de afectiuni, atat de natura psihica, cat si fizica.

Exista o presiune mare influentata de sefii de la munca, de colegii de la birou, cat si de propriile vointe de afirmare si performanta. Toate aceste lucruri duc catre stres, care ne impiedica trairea vietii de zi cu zi intr-un mod normal. Stresul este una dintre cele mai comune probleme, cu care se confrunta lumea in ziua de astazi. Ne gandim in mod constant la familie, bani, serviciu, datorii si lista poate continua.

Una dintre starile care sunt generate de stres este insomnia. Lipsa de odihna este motivul principal al aparitiei insomniei, deoarece trezirea matinala este facuta cu greu. Noaptea ne punem cu capul pe perna si cu greu adormim, iar dimineata de abia ne trezim.

Asta e rutina prin care trece orice angajat. Tot stresul si grijile de la munca isi pun amprenta asupra acestuia, iar insomnia isi face aparitia. Este un lucru grav pentru organismul uman sa nu fie odihnit, asta inseamna ca nu se poate concentra asupra activitatilor si exista riscul sa ajungem la spital. Atentie mare sa iti asiguri numarul de ore de somn zilnice pentru a-ti spori capacitatea de munca.

Starea de nervozitate este de asemenea un element important creat de stres. Te enervezi usor pe lucrurile marunte din jurul tau, desi in mod normal nu ai face asta. Se deterioreaza relatiile personale, incepi sa te certi cu colegii de la munca sau pot sa apara conflicte in familie. Ar trebui sa iei in considerare faptul ca poate slujba pe care o ai in momentul actual nu este cea mai buna varianta si sa incepi sa cauti oferte noi de munca.

Productivitatea la munca scade, apar rezultatele care nu sunt in favoarea ta si te descurajezi. Stresul cauzeaza o diminuare a capacitatii de munca, deci poate fi considerat motivul in aceasta situatie. Ii poti explica sefului tau ca ai nevoie de cateva zile libere pentru recuperare si astfel iesi pentru o perioada scurta din atmosfera de la munca si te poti recrea.

Alta problema care poate aparea din cauza stresului este dermatita. Aceasta apare indeosebi in jurul maxilarului sau pe scalp. Foloseste produse cosmetice delicate pentru a elimina dermatita si incearca cat mai mult sa lasi problemele deoparte si sa te relaxezi.

Cearcanele nu vor intarzia sa apara, mai ales in cazul in care ai insomnii sau dormi foarte putin. Acestea mai apar si pentru ca ai carente de vitamine si fier in organism. Incearca sa practici meditatia, este o varianta alternativa pentru relaxare. Evita orele tarzii pentru culcare si pregateste-ti bai fierbinti inainte de somn.