De ce filmele sunt considerate o metoda excelenta de relaxare

Nu contează în ce parte a lumii locuiți, vizionarea unui film bun este întotdeauna o idee bună. Un film este ca o ușă care se deschide spre lumi noi și tot ce trebuie să faceți este să stați acolo și să priviți. În funcție de circumstanțe, poate fi o activitate solitară sau socială. Puteți merge la cinematograf pentru a vedea un film cu prietenii sau puteți închiria un DVD și viziona singur acasă. Oricum ar fi, este o formă de divertisment foarte populară în lumea noastră de astăzi. Dar de ce este atât de popular?

Filmele ne ajută să învățăm

Putem invata o multime de lucruri interesante si utile din vizionarea de filme online gratis. Cu alte cuvinte, filmele pot modela modul în care dăm sens lumii în care trăim acum – indiferent de perioada în care sunt amplasate. Exista numeroase genuri de filme, fiecare cu rolul sau. Cu cat personajele sunt mai convingatoare si ne plac mai mult, cu atat filmul respectiv va avea un impact mai mare asupra noastra. In multe cazuri, un film bun ne poate influenta viata in sens pozitiv. Tocmai de aceea, este mai mult decat important ca de fiecare data cand vizionam un film sa nu alegem unul la intamplare.

Filmele pot determina schimbarea socială

Filmele au inspirat întotdeauna schimbări sociale datorită capacității lor de a învăța spectatorii despre experiențe în afara propriei perspective, de a inspira empatie și de a ridica întrebări încărcate politic.  De exemplu, in 2004, The After After Tomorrow a contribuit la creșterea gradului de conștientizare cu privire la schimbările climatice. Documentarul Blackfish din 2013 a stârnit strigăte publice care au culminat cu SeaWorld anunțând închiderea controversatului său spectacol. Fiecare film in parte are o poveste, iar aceasta poveste poate impacta societatea intr-un mod pozitiv sau negative, la un nivel mai mic sau la un nivel mai mare. Un research mai detaliat ne va ajuta sa facem de fiecare data cea mai buna alegere. Un top seriale hbo sau un top cele mai bune filme ne poate inspira sa facem alegeri bune.

Filmele ne ajută să procesăm lecții dificile de viață

Desigur, ameliorarea stresului este o funcție cheie a filmelor și este o funcție majoră pentru publicul larg de filme de succes. Dar beneficiile terapeutice ale filmelor se pot extinde și mai mult. Filmele oferă spectatorilor o oportunitate de a se recunoaște într-un personaj sau într-o parte a narațiunii unui film pentru a suferi schimbări. Multi dintre noi am auzit despre practica psihoterapeuților și a psihologilor care folosesc filmul în practicile lor clinice ca adjuvant la terapie (o practică bine cunoscută pentru oricine a cumpărat bilete la o comedie pentru a elimina anxietatea si stresul). Cu alte cuvinte, filmele pot fi „un spațiu sigur” în care putem găsi modele alternative cu care să ne identificăm și să observăm comportamentele acelor personaje în timp ce abordează provocări similare cu ale noastre. Unii spectatori găsesc, de asemenea, metafore sau simboluri în filme care îi ajută să se confrunte cu provocări majore de viață. Cercetările au descoperit că simbolul inelului în Lord of the Rings, de exemplu, a fost folosit pentru recuperarea dependenților ca mod de a înțelege lupta lor.

DISTRIBUIE

RECENTE