Ferma din containere

Desi traditiile par a se pierde treptat odata cu amplitudinea tehnologizarii, ne bucuram de fiecare data cand auzim de oamenii frumosi care au cultivat iubirea fata de natura si de traditii din strabuni, pe care o conserva si o insufla si altor generatii.

O ferma poate fi o idee senzationala pentru orice antreprenor sau pentru persoanele care au daruirea si placerea de a avea grija de animale si de a se redescoperi pe ei insine prin intermediul vietuitoarelor. Deci poate parea un proiect provocator, cu precadere pentru incepatorii care nu stiu de unde sa porneasca, o ferma poate fi pentru multi alegerea ideala pentru un nou business.

Ferma traditionala versus ferma moderna

Ferma traditionala pare o provocare din prisma faptului ca impune o serie de aspecte, multe dintre ele destul de riguroase. Este necesar sa dotezi o astfel de ferma cu un hambar, case mai mici sau mai mari, de regula din lemn, pe care bineinteles sa le imparti pe sectoare in functie de numarul de animale si de specificul lor.

Fiecarui animal ii sunt necesare anumite conditii de trai, iar modul in care le adapostesti si cum te ingrijesti de acestea, iti poate influenta afacere si viata propriu-zis.

O alternativa mai moderna si chiar mai accesibila la ferma clasica o reprezinta fermele realizate din containere. Mai exact, acele hambare sau case pentru animale concepute in mod traditional din lemn sunt inlocuite cu astfel de containere metalice.

Conditiile de trai pentru animale ar putea fi mult mai favorabile la o ferma din containere fata de una traditionala. Containerele previn formarea umiditatii si ofera un mediu sigur. De exemplu, nu va mai trebui sa-ti faci griji ca vor patrunde rozatoarele sau insectele in interior si ca-ti pot afecta animalele si pasarile sau ca vor consuma din alimentatia acestora. Ferma din containere poate fi conceputa atat de perfect incat sa te poti bucura de o eficienta mai ridicata si de siguranta, cu investitii mult mai mici.

Totodata, acest tip de ferma poate fi si personalizata cu usurinta. Poate fi impartita mult mai usor pe sectoare iar un avantaj suprem este mentenanta. In speta, igiena animalelor si mentinerea acestora in cele mai bune conditii va favoriza o lunga durata de viata si implicatii fizice mai reduse. Astfel sunt scazute semnificativ riscurile ca animalele sa fie supuse la stres sau sa fie potentiala victima a unor boli. In acest mod iti poti asigura productia si bunul demers al unei afaceri in domeniu.

DISTRIBUIE

RECENTE