Greseli pe care le facem atunci cand ne spalam pe cap!

Multe fete nu stiu ca trebuie respectate anumite reguli cand ne spalam parul. El nu trebuie tratat ca o banalitate cand il spalam, ci sa il ingrijim cum se cuvine. Desi folosesti cele mai bune produse de pe piata, poti constata ca parul tau este lipsit de viata si iti pui intrebarea “cu ce gresesc?“.

Iata ce greseli trebuie evitate cand ne spalam pe cap!

 

In primul rand, uda bine parul, deoarece atunci cand aplici sampon nu face spuma si din cauza asta, esti tentata sa adaugi tot mai mult. Nu uita, spuma este cea care iti curata parul! O regula foarte importanta este sa nu aplici samponul in varful capului, ci la baza acestuia.

Nu te spala zilnic pe cap! Iti seci parul de vitamine si se invata prost. Vei avea ca rezultat o ingrasare mult mai rapida a parului si asta te impinge la faptul sa-l speli in fiecare zi. Recomandat este sa speli parul de 1 – 2 ori pe saptamana, mai ales pentru fetele cu parul ondulat si cret.

 

Nu te spala cu aceleasi produse de par mereu! Majoritatea persoanelor, in momentul in care se indragostesc de un anumit sampon sau balsam, il folosesc o perioada lunga de timp. Adevarul este ca dupa cateva luni, trebuie schimbate produsele, in functie de tipul de par. De asemenea, poti folosi un sampon purificator o data pe luna.

 

Foloseste balsamul pe doua treimi din firul de par incepand de la varfuri. De obicei, balsamul nu se aplica de la radacina, insa nu trebuie deloc uitat in procesul de spalare pe cap.

 

Nu iti presa scalpul atunci cand te speli. Nu intensitatea si presiunea va curata parul, ci spuma samponului. Iti poti rani parul sau scalpul, mai ales daca ai unghii mari, deci spala cu buricele degetelor.

 

Clateste parul foarte bine. Daca observi ca parul se ingrasa repede, atunci poate fi din cauza ca nu l-ai clatit indeajuns. Indeparteaza orice urma de produs inainte sa iesi din baie si asigura-te ca temperatura apei este una medie, deoarece apa fierbinte usuca scalpul si firele de par, iar cea rece te poate imbolnavi.

Nu iti usca parul cu prosopul! Gestul de frecare deterioreaza firele de par si apoi riscul sa se despice este si mai mare. Poti sa iti prinzi parul in prosop si sa il infasori in jurul capului sau sa iti tamponezi usor parul cu acesta.

 

Foloseste uscatorul cum trebuie! Metoda corecta este in felul urmator: usuci de la radacina spre varfuri, nu invers. De asemenea, ai grija sa mai schimbi temperatura acestuia din cand in cand. Trebuie sa retii ca nu trebuie sa folosesti in mod excesiv placa de par sau ondulatorul deoarece ataca firul de par.