Intrebari pe care sa i le adresezi potentialului tau avocat

Avocații vor oferi adesea o consultație gratuită sau foarte ieftină pentru a discuta detaliile situației dvs. și vă vor oferi posibilitatea de a pune câteva întrebări de bază. Această întâlnire ar trebui să vă ajute nu numai să decideți dacă mergeți mai departe cu un avocat în general, ci și dacă trebuie să continuați cu acest avocat. Dacă ulterior decideți să angajați avocatul, veți intra într-o discuție mai detaliată a cazului dvs. și veți pune întrebări mai specifice pe parcurs. 

În general, veți dori să aveți în minte o listă de întrebări pe care să le puneți în timpul întâlnirii. De asemenea, ar trebui să vă simțiți suficient de confortabil adresând întrebări legate de expertiza avocatului, experiența, onorariile, cunoștințele speciale și gestionarea cazului.

Mai jos sunt cateva întrebări importante de adresat potențialului dvs. avocat din bucuresti.

1. De cat timp practici avocatura?

Veți dori să aflați despre expertiza avocatului și dacă avocatul este un veteran sau un avocat începător, de exemplu. Problema dvs. juridică poate fi rezolvată foarte bine de către cineva care este proaspăt absolvit de facultatea de drept (sau nu).

2. De ce tip de cazuri vă ocupați în general? Ce procent din practica dvs. este dedicat (zona de practică în cauză)?

De asemenea, veți dori să aflați despre expertiza unui avocat și cât de mult din practica avocatului este dedicată domeniului în care se încadrează problema dvs. juridică. De exemplu, dacă aveți nevoie de ajutor pentru un caz de adopție, vă recomandăm să căutați un avocat în domeniul dreptului familiei care să fi lucrat la cazuri de adopție. 

3. Cine este clientul tău tipic?

Aceasta este o întrebare importantă, dar deseori ignorată. De exemplu, dacă sunteți o persoană cu o anumită problemă juridică, dar avocatul cu care vă întâlniți reprezintă doar corporații, este posibil să nu fie cel mai bun avocat pentru dvs. La fel, poate doriți să cunoașteți situația financiară a unora dintre clienții avocatului.

4. Câte cazuri ați reprezentat similare cu ale mele?

Acum nu este momentul să nu te comporti timid. Nu ezitați să întrebați despre istoricul avocatului, cum ar fi numărul de cazuri câștigate sau soluționate, de exemplu.

5. În afară de o diplomă în drept, ce fel de pregătire sau cunoștințe speciale aveți și care s-ar putea aplica în situația mea?

Unele cazuri, cum ar fi cazurile de brevete, necesită pregătire specializată și cunoștințe pentru o reprezentare eficientă. Asigurați-vă că întrebați dacă cazul dvs. se încadrează în acea categorie.

6. Care sunt taxele și costurile avocatului dvs. și cum sunt facturate? 

Acest pas este evident unul important. Veți dori să știți dacă vă puteți permite serviciile avocatului și cum vi se va cere să plătiți. Acesta este și momentul pentru a întreba despre opțiunile de plată și cât de des și în ce circumstanțe vi se va factura.

7. Care este abordarea sau filozofia ta de a câștiga sau de a reprezenta un caz?

Acest lucru poate fi important în două moduri. În primul rând, dacă sunteți în căutarea unui divorț amiabil, de exemplu, dar se știe că avocatul nu este specializat în cazurile de divorț, este posibil ca avocatul să nu fie potrivit pentru dvs. În mod similar, dacă sunteți în căutarea unui avocat agresiv care să gestioneze o viitoare fuziune corporativă, de exemplu, veți dori pe cineva care nu se teme să actioneze.