Medicamente interzise bebelusului tau!

Odata ce te-ai vazut proaspata mamica, trebuie sa ai mare grija la alimentatia si ingrijirea bebelusului. Mare atentie la medicamentele administrate bebelusului, deoarece unele nu sunt recomandate!

Deoarece pruncul tau nu a invatat sa vorbeasca, el nu iti poate spune ce vrea sau ce il doare. Este datoria ta de mamica sa ai grija de el si sa observi daca ceva nu este in regula. El este sensibil de cand s-a nascut si predispus la multe. Asa ca va trebui sa il aperi tu si sa ii oferi cea mai buna ingrijire!

Medicamentele pe care le iei ca adult, nu afecteaza sanatatea, ci doar o imbunatateste, ajutand sa scapi de o anumita afectiune. Aceasta regula nu se poate pune in aplicare in cazul bebelusilor, niste fiinte mici in crestere. Inainte de varsta de 6 luni, trebuie sa consulti medicul inainte sa ii administrezi vreun medicament. Dupa aceasta varsta, te poti uita pe prospectele din interiorul cutiilor de medicamente si vezi care este doza necesara si daca sunt potrivite.

Iata ce medicamente nu ai voie sa dai bebelusului:

  • Medicamentele prescrise pentru altcineva – Daca bebelusul tau sufera de aceeasi boala cu a unei persoane cunoscute tie si  stii ce medicamente i-au fost prescrise acelei persoane, tu nu ai voie sa ii administrezi copilului aceleasi medicamente. Poate avea reactii adverse sau se poate infecta. In primul rand este vorba si de organisme diferite si de varste diferite. Intotdeauna consulta medicul pentru a nu-i face rau copilului.

 

  • Medicamentele prescrise pentru alta boala – Daca prescriptia contine aceleasi substante ca ale unui alt medicament pe care vrei sa i-l administrezi, nu face prostia sa i-l dai. Sunt medicamente diferite si nu te lua dupa ce ai la indemana. Viata si sanatatea bebelusului sunt de nepretuit.

 

  • Medicamente expirate – Nu folosi niciodata medicamente care au termenul de expirare trecut. Acestea nu mai sunt nici eficiente, si nici nu aduc vreun beneficiu sanatatii copilului.

 

  • Medicamente anti – greata – Daca observi ca bebelusul tau are voma, atunci nu ii da medicamente impotriva ei. De obicei ei se descurca cu starile de greata, mai ales pentru ca nu dureaza mult.

 

  • Medicamente care contin acid salicilic – Copilul poate dezvolta sindromul Reye, o boala rara. Aspirina contine acid salicilic si nu este deloc recomandata administrarea ei la bebelusi.

 

  • Acetaminofen – Folosit pentru febra sau durere, poate fi administrat bebelusilor, insa intr-o cantitate mica.

 

  • Tablete de inghitit – Bebelusii se pot ineca cu tabletele de inghitit. Este bine sa fie faramata inainte sau dizolvata in bauturi sau mancaruri.

 

  • Medicamente pentru tuse si raceala – Aceste medicamente nu trateaza persoanele de varsta foarte mica, ele chiar pot dauna sanatatii pruncilor. Ca efecte adverse, bebelusul poate avea lipsa de somn, stomacul deranjat, urticarie, convulsii si se poate ajunge in cazuri extreme, ca moartea.

DISTRIBUIE

RECENTE