Obsedatii sexuali

Exista momente in viata fiecaruia dintre noi cand ne lovim de tot felul de lucruri ciudate. Pe unele putem sa le evitam pentru ca am mai trecut prin aceeasi experienta si am putut premedita incidentul. Insa din pacate, nu intotdeauna reusim sa citim oamenii corect si se poate intampla sa ne intalnim de fapt cu un obsedat sexual.

Un om devine obsedat sexual din cauza unor traume, lipsuri, violente. Se poate ca majoritatea dintre ei sa fi fost traumatizati din copilarie, fie de parinti, fie de prieteni, colegi, frati etc. Trist este ca sunt din ce in ce mai multi. Toata ziua vedem la stiri tentative de violuri, violuri, acte de zoofilie, de pedofilie.

Obsesiile sexuale se traduc printr-un comportament sexual inadecvat, deviant, violent. Nu ar trebui confundate cu hipersexualitatea. Cea din urma poate fi cauzata de anumite medicamente luate in mod abuziv (cele pentru tratarea bolii Parkinson), consumul excesiv de alcool si droguri.

Asa cum exista si Asociatia Alcoolicilor Anonimi exista si Asociatia Hipersexualilor. Diferenta dintre un obsedat sexual si un hipersexual este aceea ca primul nu va recunoaste niciodata ca a incalcat orice limita a sexului, a eticii si a moralitatii.

Daca un hipersexual isi va manifesta “boala” prin masturbare excesiva, dorinta de a avea o viata sexuala cat mai activa, va face asta tot cu oameni si nu in prin violenta, doar in acord si cu dorinta celeilalte persoane.

In schimb, un obsedat sexual va incerca eventual chiar si sa intretina relatii sexuale cu animale.

Psihoterapeutii au reusit sa dea un nume celor care manifesta dorinta de a avea o viata sexuala cat mai activa posibil. Pentru barbati exista termenul de “satyromanie” si pentru femei “nimfomanie”.

Este adevarat ca sexul, dupa o anumita varsta, ocupa un rol important in viata omului. Nu este nimic gresit in a ne gandi la asta, numai ca exista anumite persoane care uita de absoluta toate problemele pe care le au si se gandesc numai si numai la sex.

In mintea unui obsedat sexual sunt numai fantezii erotice, cele mai multe dintre ele deplasate. Acest lucru este cauzat si din lipsa de incredere in propria persoana. Mediul in care traim ne afecteaza din toate punctele de vedere, dar pana acum nu s-a dovedit ca exista obsedati sexuali doar in randul celor lipsiti de educatie, sau a celor care au trait in mizerie si saracie.

In cazul baietilor, un factor important este prezenta mamei. De cele mai multe ori aceasta influenteaza, formeaza copilul inca de mic. Daca va avea un compartament dur, violent fata de copil, se va observa mai tarziu in viata lui de cuplu si nu numai.

De asemnea un obsedat sexual nu va intelege ca aici calitatea, nu cantitatea este cea care conteaza. Va dori din ce in ce mai mult, oricand, oriunde, cu oricine. In categoria obsedatilor sexuali intra si pedofilii, zoofilii.

Auzim din ce in ce mai des de tati, unchi, frati care isi violeaza fetele/nepoatele/surorile.

Singura modalitatea de a scapa de aceasta obsesie este aceea de a face confesiuni, desi foarte rar ajung sa recunoasca acest lucru. Multi recunosc ca au probleme de genul acesta abia dupa ce au abuzat de cineva si au ajuns in fata autoritatilor competente.

Un obsedat sexual nu va ezita niciodata sa urmareasca minorele, sa stea cu orele pe la gardul scolii, prin scari. Ii apar tot timpul in minte imagini ce il obsedeaza, ii creeaza o stare de nervozitate, de anxietate si oricat de mult ar incerca sa scape, dorinta il va chinui si mai mult.

Un obsedat sexual nu mai este un om liber. Este incatusat intre dorinte. Cand va incerca sa scape de toate imaginile care ii tulbura gandirea va deveni si mai concentrat asupra obsesiilor sale. Din exterior poate parea a fi un om normal care se duce la serviciu, are o familie. Insa la un moment dat nu va mai reusi sa isi controleze obsesiile.

Lipsa de atentie, de afectivitate din copilarie poate fi un factor care duce catre diverse obsesii sexuale. Obsesiile sexuale sunt adesea asociate violentei, consumului excesiv de alcool si droguri. De cele mai multe ori nu prea avem cum sa recunoastem un obsedat sexual decat in momentul in care va incerca sa se napusteasca asupra noastra.

Internetul incurajeaza foarte mult dezvoltarea obsesiae la tot pasul este cu totul si cu totul altceva.

In concluzie, din nefericire exista din ce in ce mai multi obsedati sexuali. De aceea copii ar trebui feriti cat mai mult de tot ceea ce tine de pornografie. Un obsedat sexual va incerca sa se rupa de constiinta, de religie, de Dumnezeu, de spiritualitate. Este constient ca exista un moment in care va fi pedepsit pentru ceea ce face.