a-i nostrii tineri, care este

De n-ar fi tragic, ar fi comic. La fel cu motivul care m-a determinat sa astern pe pagina mea virtuala urmatoarele. In Satu Mare a murit ieri un tanar. Politistii au inceput o ancheta, pentru ca exista suspiciuni de crima. Trupul tanarului a fost gasit langa o cale ferata, cu un picior amputat. Moarte accidentala, ar fi crezut toata lumea, dar in apropiere nu s-a gasit strop de sange. Semn ca trupul lui a fost dus acolo. Marcati de cele intamplate, colegii baiatului au facut rapid un site. Cu poze de-ale lui si mesaje prin care-si exprimau regretul. Pana aici toate bune, frumos din partea lor, mai ales, ca cinic vorbind, se poarta chestia asta cu site-urile funebre.

M-a deranjat altceva. Copiii asta nu stiau deloc gramatica. Dar deloc. Deloc. Zero. Nula. Nimic. Si erau o clasa intreaga. La liceu, ca daca erau clasa a 3-a C as mai fi inteles.  Sa exemplific. Mesajul de inceput e o poezioara. Din nou apreciez gestul, iata un fragment:”PRIIVIM SPRE CER, AZI PLANGE UN INTREG LICEU. SI NE INTREBAM CU DISPERARE, DE CE DOAMNE ,DE CE DOAMNE.. CE AI VAZUT DOAMNE LA EL, DE LAI LUAT DE TINEREL”

Si se sfarseste cu:”SPUNE-NE DOAMNE DE CE LAI LUAT. PRINTRE NOI AZI NUMAI E”

Ca un batran dascal cu a lui haina roasa-n coate, nu m-am mai concentrat in continuare la mesajele tinerilor, ci la cum scriau. I-am luat la rand.  Uite ce ne zice Lavitzy, care-i o colega:”Nu credeam ca vei pleca asa de repede de printre noi…..ca vreun coleg v-a patii ce ai patit tu”

Si imediat vine Smiley cu o maxima:”Sincera condoleante din partea prietenilor sai apropiati si neapropiati..” – Cu apropiatii inteleg care-i faza, dar cu prietenii neapropiati nu pot decat sa deduc ca sint departe, geografic vorbind.  Continua Dana, in aceeasi nota:”A PLECAT SCUMPUL NOSTRU COLEG DINTRE NOI PACAT PT CA ERA MULT PREA REPEDE SI INTRUN MOD FFFFFF TRIST.”  Si inchei citatele cu Adrian:”DUMNEZEU SAL ODIHNEASCA IN PACE.”

Nu va legati de mine ca sint un carcotas bashinos. Am zis deja ca apreciez gestul tinerilor, mesajele lor, solidaritatea pe care o arata. Dar mi se pare abracadabrant de mare procentul celor care habar nu mai au sa scrie. E vorba de elevi de clasa a 11-a care probabil si-au inceput de vreo 5 ani viata sexuala si de vreo 3 au bifat toate perversiunile. Mi-e usor frica de faptul ca ei sint generatia urmatoare. De ei va depinde Romania. De ceea ce fac ei va depinde batranetea mea, tineretea copilului meu. Da, carcotasilor, mai e ceva pana atunci, nu sint chiar asa batran. Vazand mesajele acestor “copi” mi-a aparut in fata ochilor imaginea a 2 dintre colegii lor de generatie pe care i-am vazut azi-dimineata, pe cand stateam bine mersi intr-un blocaj. Amandoi aveau o creasta asa, ciudata, care se poarta acum, ca o creasta de cocos aplecata intr-o parte. Cocos cu creasta bleaga. Amandoi aveau cercei si erau nebarbieriti. Vorba vine, ca barba nu prea avea. Niste floace, asa, lasate lungi. De blugi le atarnau inerent niste lanturi, care-i faceau sa sune ca niste ceasuri cu cuc. Iar unul dintre ei avea blugii bagati intr-o pereche de cizme inalte, care aveau pe ele ceva motive folclorice facute din metal.

Iar acum, recitind cele scrise mai sus, ma contrazic. Sint batran, fratilor, sint batran!

DISTRIBUIE

RECENTE

Next articleAm plans, aseara