Absolute delirari despre uochi, temperatura si mamaliga

Pentru ca toti avem probleme, pentru ca ne crizam de la o zi la alta, pentru ca toti ne intrebam din ce naiba ne mai platim maine ratele, pentru ca tot facem calcule si scenarii, de dimineata am delirat. Ceea ce va propun si voua.

In felul urmator.

De dimineata am intrat in masina, era soare si cald, am scos ochelarii de soare, i-am pus la uochi. Lentila dreapta mi s-a aburit.  Am gandit atunci, in timp ce nu prea vedeam dar conduceam totusi, ca ochiul drept e mai cald decat lentila dreapta a ochelarilor. Ca de-aia s-a aburit. Lentila. Si m-am intrebat, in delirarea mea, oare ce temperatura are ochiul. In masina, conform termometrului de bord, erau 18 grade. Deci lentila avea pe acolo, vreo 18 grade. Deci ochiul era clar mai cald de 18 grade. Ochiul drept cel putin.

Daca-corpul uman are in medie temperatura de fo 36 de grade (cand nu ai febra si delirezi), inseamna ca si uochii tre sa aiba tot 36 de grade? Nu stiu. Stiu doar ca s-a aburit numai lentila dreapta. Deci uochiul meu stang e mai rece decat cel drept?! Posibil. Mai nasol era daca mi se aburea ochiul stang. De la lentila. Ca lentila avea vreo 18 grade. Si daca era mai calda decat ochiu, si-l aburea, insemna ca ochiul are mai putin de 18 grade. Deci era un ochi rece. Va plac uochiule reci? Dar nu s-a aburit, putem opri deliratul aici.

Dar nu-l oprim de tot. Ca m-am mai gandit oare cum poti sa-ti iei temperatura uochiului. Exista cateva modalitati simple. Una ar fi sa-ti bagi termometrul in ochi. Dar ar fi aiurea. Orbesti. Termometrul se pune sub brat, in gura, si, optional, in ciur. (fara i). Oare cine-si pune termometrul optional in ciur (fara i) atunci cand are posibilitatea sa si-l bage sub brat sau in gura?!

Deci nu luam temperatura ochiului cu termometrul. Ne ramane metoda comparatiei. Asa cum s-a intamplat cu lentila. Daca pui apa pe ochi, si apa se evapora, inseamna ca ochiul tau e la 100 de grade. Nu? Ar fi bine ca totusi sa nu fie asa, ca se face ochiu popcorn. Daca, mai rau, bagi uochiul in apa sau pui apa pe uochi iar apa ingheata, inseamna ca uochiul are sub zero grade.

Deci nu stiu. Dar ganditi-va la lucruri bune, delirati, bucurati-va de ce aveti, iubiti-va, prea multe energii negative circula zilele astea.

Bunica imi facea o chestie atat de simpla si atat de buna: mamaliga prajita, pe care mi-o dadea cu gem de prune. Fie criza cat de grea, tot mananc asa ceva.