Actiune si reactiune

Va spuneam ieri ca dupa un rau vine automat binele. Azi va garantez ca dupa ce faci un rau, automat ti se intoarce.

Ma cam durea ieri ochiu drept. Simteam ca mi se bulbuca, simteam in partea de nord, sub pleoapa, o mancarime amarnica. Si parca-mi era globu’ ocular acoperit cu nisip. Ca si cum as fi cazut la mare cu capu-n plaja. Imi venea sa-l scot, sa-l scarman bine cu o perie de tesalat caii, sa-l clatesc, sa mi-l bag la loc. Nisipul scartzaia pe acolo, uochiu mi se umfla, ma durea.

Ce sa fie?

Cel mai probabil incepe conjunctivita – mi-a zis un coleg de banca, expert in conjunctivita. Ca a avut. Mi-a confirmat-o un alt coleg. Care a avut si el. Ce sa fac? Du-te la cabinet, s-o intrebi pe doctorita. M-am dus. I-am zis ce si cum. M-a ascultat cu atentie, cu simpatie si empatie, m-a privit lung si a zis ca habar nu are ce am. Ca nu-i de specialitate. Sa merg la un oftalmolog.

Da’ mie ochiu imi dadea sa iasa. Ma faceam ca melcu. Puteam sa ma uit peste cap, spre spate. Ar fi fost misto daca nu m-ar fi durut. N-aveam chef de excursii la oftalmolog. Asa ca am plecat spre o farmacie.

Sarumana, ma mananca, mi se umfla si ma doare uochiu. Stangu.

Va dau niste picaturi.

Bune?

Pai…da. Cu antibiotic. Pentru conjunctivita.

Si daca n-am conjunctivita?

Pai… va dau altele.

Bune?

Pai…da. Cu doar un pic de antibiotic.

Bine. Pai… sa-mi dati.

Si mi-a dat, m-am intors la munca, am cetit prospectul, scria sa-mi trag de obraz, sa-mi cracanez pleoapa de ochi, sa fac un gol ca un buzunar intre pleoapa si ochi, sa ma uit in sus, sa-mi picur 3 (normal) picaturi, sa inchid ochiu, sa tin apasat cu degetul pe coada ochiului. Si poate o fi mai bine.

M-am dus la baie, am urmat indicatiile, o picatura mi-a cazut pe obraz, una pe pleoapa, una unde trebuia. Procentaj 33%.

Apoi m-am intors la calculator.

Si abia acu trecem la subiectul enuntat in titlu, tot ce v-am scris pana acum a fost vorbarie absolut goala, sper insa ca ne-am simtit minunat impreuna.

Stateam la calculator, strangeam o coala a4 in mana, o facusem ghemotoc, ca ma durea uochiu. O musca a aterizat pe partea de sus a descktopului. Statea. Ori se caca ori se uita la mine, n-am de unde sa stiu. Cert e ca am aruncat cu ghemotocul de hartie inspre ea. Si, jur, am lovit-o. I-am tras una in tampla. Ametita de izbitura a cazut lesinata in fatza mea, pe masa. Zic lesinata pentru ca dadea din craci.

Si, nebun de sange, de durerea ochiului, de criza economica, i-am futut o palma zdrava. De am ucis-o. Doar ca, palma aia zdravana a atins si un paharel cu cafea. Ce-l aveam pe masa. Cafea ce mi-a sarit partial pe masa, partial pe tastatura, aproape total pe bluza.

Azi de dimineata: uochiu tot ma mananca, parca-l simt insa mai putin nisipos, nu s-a introsit, nu s-a bulbucat, nu s-a lipit, nu mi-a curs. Mi-am zis ca poate-s picaturile bune si scap de ce-i mai nasol. Sa nu uit sa iau picaturile cu mine la munca, sa mai imi pun.

Bineinteles ca le-am uitat. Opresc la o alta farmacie, cer aceleasi picaturi si le primesc la 11,35 ron. ATENTIE!!!! La prima farmacie, Catena, aia cu reclama idioata la care participa Stela Popescu, Sebastian Papaiani si inca cineva, le-am luat cu 15,5 ron.

Bre, farmacisti, poate-mi explicati de ce. Cum adica exact aceleasi picaturi sint la o farmacie 11,35 ron si la alta 15,5 ron?! Nu-i cam mare diferenta asta de 4 ron?! Ori si picaturile sint ca vinul, si alea de la Catena, muuuuult mai scumpe, au fost facute intr-un an bun?! Sau diferenta de pret intra in reclame cu actori?

Ma rog, dea Domnu’ sa nu mi se bulbuce ochii si sa fim toti sanatosi.