Adevarul e ca…

Ne tot gandim cum e mai bine pentru copila.

In curand merge si sotia la munca. Copila va fi tot mica. Maxim 8 luni. Si tre sa facem ceva cu ea. La munca nu o putem trimite, desi ar fi bine sa aduca un ban cinstit in casa la cat consuma.

Si avem urmatoarele variante:

1. Sa ramana singura acasa – nu-i ok, creca nu ajunge la chiveta sa-si spele vasele.

2. Sa nu mai vina sotia la serviciu – nu-i ok, avem rate facute fara sa gandim ca om avea un copil.

3. Sa nu mai merg io la serviciu – nu se poate, din motivul enumerat la punctul 2.

4. Sa nu mai mergem niciunul la munca, vedem noi ce-o fi. Ne facem flower power si fugim in padure. Nu-i bine.

5. Sa luam o bona. Ne temem insa de bone, am vazut multe chestiuni la tv, cu ce fac bonele. Ok, punem camere de luat vederi in casa. Si cu ce ma mai ajuta daca prunca-i deja batuta? Ca am o filmare spectaculoasa?! Deci am lua doar o bona super recomandata de super prieteni. Cum super prietenii sint putini, super bonele super recomandate sint si mai putine.

6. S-o creasca bunicii. Da-i cam greu, ca noi intr-o parte a Carpatilor, ei in cealalta. Ar trebui ori sa vina ei aici, sa-si paraseasca-caminele, ori sa trimitem noi copilu acolo si sa nu-l vedem cu zilele si saptamanile. Ceea ce-i exclus. Deci ar trebui sa vine bunicii la noi. Sa stea bunicile cu noi in casa. O luna, doua, trei, un an, doi… Exclus. Oricat de mult ne-am iubi mamele, si le iubim cel mai mult din lume, nu vom putea trai la nesfarsit cu ele in casa.

7. Sa dam copila la o cresa de copii foarte mici. Am gasit o cresa pentru sugari de la 3 luni in sus. Dar imi vine asea, cumva, sa las copila mea iubita, vesela si frumoasa, pe mainile unor necunoscuti. In fiecare zi, de dimineata pana seara. Desi creca ar fi bine pentru ea. Ar creste in comunitate, cu alti copii, ar invata sa imparta, sa socializeze. Dar creca sint si treburi neplacute. Pericol mai mare de imbolnavire, atentie distribuita in mai multe parti – ca nu cred ca-i angajatul si copilul.

Cu siguranta vom lua cea mai buna decizie. Sper. Dar pe voi, parinti cititori, va intreb:

Ce varianta ati ales la vremea voastra?

Sa fiti sanatosi.