Cum sa incepi o afacere in 15 pasi

Pornirea unei afaceri necesita cercetare, inteligenta si incredere in sine – si o masura de neinfricare. S-ar putea sa va intrebati deja: Cum imi pot incepe propria afacere fara bani? Care este echipamentul potrivit? Primesc cele mai bune sfaturi? 

Iata pasii esentiali pentru a incepe o afacere, de la alegerea ideii de afaceri potrivite, crearea unui plan de afaceri solid si structurarea companiei dvs. pana la deschiderea unui cont bancar de afaceri si alegerea software-ului de contabilitate potrivit.

1. Gasiti oportunitatea potrivita

Ce afacere ar trebui sa incepi? Depinde de expertiza ta, plus de cat timp si bani poti investi. Unele idei de afaceri mici pot fi lansate de acasa. 

Daca nu sunteti sigur ce tip de afacere doriti sa conduceti, utilizati aceste liste pentru a face rotile sa se intoarca:

2. Scrieti un plan de afaceri

Un plan de afaceri puternic va poate ajuta sa va pregatiti pentru fiecare aspect al afacerii dvs. Acest document ar trebui sa includa detalii despre produsele sau serviciile pe care intentionati sa le oferiti, cum planuiti sa faceti bani, de cine aveti nevoie in echipa dvs. si multe altele. 

Veti avea nevoie de un plan de afaceri pe care sa il prezentati potentialilor investitori si creditori. Dar procesul de scriere a acestuia va va ajuta si sa stabiliti un curs pentru afacerea dvs. 

3. Alegeti o structura de afaceri

Structura juridica a afacerii dvs. poate afecta orice, de la impozite la ceea ce sunteti raspunzator. Discutia cu un profesionist fiscal va poate ajuta sa alegeti structura de afaceri potrivita pentru dvs. Si va puteti schimba structura pe masura ce afacerea dvs. creste.

4. Obtineti un cod fiscal federal

Obtinerea unui numar de identificare a angajatorului (EIN) este necesara pentru majoritatea intreprinderilor pentru a depune impozite, a deschide conturi bancare si a indeplini alte sarcini esentiale. Aplicatia online dureaza doar cateva minute. 

5. Solicitati licente si permise

In general, restaurantele au nevoie de inspectii de sanatate si licente pentru bauturi alcoolice. Coafuristii au nevoie de licente de cosmetologie. Orasul dvs. va poate solicita sa solicitati o licenta de afaceri, indiferent de domeniul in care va aflati. Si daca renovati un spatiu pentru a vinde produse sau a presta servicii, poate fi necesar sa solicitati oficialilor locali o schimbare de zonare.

Alocati timp devreme pentru a afla ce licente si permise aveti nevoie inainte de a va putea deschide usile. Asociatiile din industrie si asociatiile locale de afaceri, cum ar fi Camera dvs. de Comert, va pot oferi sfaturi. Daca orasul tau are functionari care lucreaza pe probleme de dezvoltare economica, ei pot fi si ei de ajutor. 

6. Deschideti un cont bancar de afaceri

Mentinerea afacerii dumneavoastra si a finantelor personale separate este cheia pentru gestionarea finantelor dumneavoastra. Un cont bancar de afaceri poate ajuta si sunt usor de configurat. 

7. Intelegeti optiunile de finantare pentru startup

Majoritatea afacerilor au nevoie de putin capital pentru a incepe. In general, imprumuturile pentru afaceri nu sunt disponibile pentru afacerile care functioneaza de mai putin de sase luni, iar majoritatea creditorilor online prefera cel putin un an de activitate. Startup-urile ar trebui sa caute alte optiuni de finantare.

Multi proprietari de afaceri se bazeaza pe propriile economii pentru a incepe. De asemenea, puteti analiza crowdfunding, imprumuturi personale, granturi pentru afaceri si multe altele. 

8. Obtineti un card de credit de afaceri

Un card de credit de afaceri poate ajuta la mentinerea separata a finantelor dvs. de afaceri si personale si poate fi utila pentru achizitionarea consumabilelor necesare si plata facturilor in timp ce fluxul de numerar este inca inegal. 

De obicei, va puteti califica pentru un card de credit de afaceri pe baza scorului dvs. de credit personal, astfel incat acestea pot fi instrumente bune pentru finantarea startup-urilor.

9. Alegeti software-ul de contabilitate potrivit

Este esential sa tii evidente care sa arate cat de mult venituri aduci si cat de mult cheltuiesti. Software-ul de contabilitate poate face acest proces mult mai usor – si exista chiar si cateva optiuni gratuite. 

Pe masura ce afacerea dvs. creste, poate doriti sa incepeti sa lucrati cu un contabil. Aceasta persoana va poate ajuta sa va asigurati ca inregistrarile sunt complete si precise, ceea ce face mai usor sa va depuneti taxele, sa solicitati finantare si multe altele. 

10. Pregatiti-va sa va platiti impozitele

Veti avea noi responsabilitati fiscale in calitate de proprietar de afaceri – inclusiv, potential, nevoia de a plati taxe pe tot parcursul anului, nu doar in timpul sezonului fiscal. Dar, probabil, veti descoperi si cateva noi reduceri fiscale. 

Depunerea taxelor poate fi complexa, mai ales ca proprietar de afaceri mici. Dezvoltarea unei relatii cu un profesionist fiscal din timp va poate ajuta sa va pregatiti pentru succes, iar acesta poate fi un consilier de incredere pentru afacerea dvs. mai tarziu. 

11. Protejati-va cu asigurarea de afaceri

Este important sa va protejati afacerea si bunurile personale, iar asigurarile de afaceri exista pentru a face exact asta. NerdWallet recomanda ca fiecare companie sa aiba asigurare de raspundere civila generala in cazul unor pretentii legale. 

De asemenea, este posibil sa aveti nevoie de asigurare pentru a respecta un contract, cum ar fi sa amenajati un stand la un eveniment sau sa lucrati ca subcontractant la un proiect mai mare.

12. Stabiliti-va prezenta online

Prezenta online este esentiala pentru aproape orice afacere – mai ales daca doriti sa vindeti produse online. Crearea unui site web si a profilurilor de retele sociale de la inceput, chiar daca sunt simple, va poate ajuta sa incepeti imediat sa dezvoltati relatii cu potentialii clienti. 

Iata ce trebuie sa stiti pentru a incepe site-ul dvs. de afaceri:

13. Aflati cum veti accepta platile cu cardul de credit

Daca afacerea dvs. accepta carduri de credit si de debit, probabil ca veti avea nevoie de un procesor de plati si de un cont de comerciant. Daca primiti plati in persoana, probabil ca veti avea nevoie si de un sistem de punct de vanzare.

14. Aflati cum sa angajati angajati

Este posibil sa nu fie nevoie sa angajati imediat angajati – iar unii proprietari de afaceri mici prefera sa ramana antreprenori singuri pe toata durata vietii afacerii lor. Dar daca alegeti sa angajati, probabil veti avea nevoie de asigurare de compensare a lucratorilor, software de salarizare si multe altele. Iata ce inseamna angajarea primilor tai angajati.

15. Obtineti finantare pentru a va dezvolta afacerea

Odata ce ati fost in afaceri timp de sase pana la 12 luni, puteti incepe sa va calificati pentru imprumuturi de afaceri. Finantarea poate ajuta afacerea dvs. sa se dezvolte si sa se extinda – prin achizitionarea de echipamente, renovarea unui birou sau extinderea inventarului, de exemplu – sau va poate ajuta sa treceti printr-un sezon lent in timp ce va pregatiti pentru venituri viitoare crescute.

DISTRIBUIE

RECENTE