Ai platit, ai murit!

In cele ce urmeaza va trasez un avertisment extrem de serios:

In zilele cu canicula sa nu va platiti nimic (gen utilitati apa canal curent gaz  televiziuni internet bla bla) la vreun ghiseu!!! Platiti on-line sau prin porumbei calatori sau nu ma intereseaza cum. Nu incheiati contracte de utilitati, abonamente, nimic! Evitati locurile care presupun cozi, viermuiala, inghesuiala!

De ce?

Pai extrem de simplu. In majoritatea unitatilor unde exista ghisee de realtii cu publicul nu exista aer conditionat. Ori daca exista nu functioneaza. Ori daca functioneaza e acolo cineva care-l vrea dat pe cald. Ca-l trage curentu’.

Exepmplu:

Am mers io azi la un sediu ENEL sa trec un contract de furnizare corent pe numele meu. Ca sa aflu ce trebuie facut, la ce cozi trebuie sa stau, trebuia sa stau la o alta coada – adica ghiseu de informatii. Acolo era cea mai mare coada. In sala unde erau aproximativ 50 de oameni, existau 3 ghisee functionale. Si alte 3-4 goale. Nu stiu daca asa-i filmu’ pe acolo, daca s-au dat oameni afara, au dezertat. au murit. Cert e ca era caldura mare, moncher.

Si daca ar fi fost doar cald, ar fi fost bine. Dar putzea de-ti statea mintea in loc. In acea sala mare era un aer conditionat. Fixat pe temperatura – atentie mare ca nu glumesc – 29 de grade!!!

Pe acolo erau multi oameni in varsta. In general ei platesc cu cash, aia mai tinerei se descurca pe la bancomate, on-line banking. Am tot respectul pentru oamenii batrani, i-as ajuta sa traiasca 1000 de ani fara griji, sanatosi, cu bani de medicamente si excursii. Se se bucure de anii pe care-i mai au. Dar unii, iertat sa fiu, nu se prea spala. Nu stiu daca din obisnuinta, din economie – ca sa le ramana bani de paine, sau din nepasare. Si in fata mea, la interminabila coada, era o astfel de…doamna. Care mirosea dulce acrisor, mai mult acrisor.

Si pentru ca-i era cald si ei, isi facea vant cu ceva pliant. Ei bine, tot mirosul ei acrisor venea spre mine, in caldura aia insuportabila. Era sa-i vomit pe ceafa de 3-4 ori.

Si totu se misca lent, lent, lent, ca o supa-crema invartita de un melc bucatar. Avem si explicatii. Si angajatilor de la ghisee le era cald. In plus ei nu-s platiti pe cap de client rezolvat. Au program fix de munca. Deci li se rupe palaria daca un client e rezolvat in 3 minute ori 13 minute. In plus, in acel loc nu prea era oxigen. Iar creierele care nu-s oxigenate nu prea-si fac treaba bine. De-aia stateau 13 minute la un client.

Cert e ca dupa vreo 30-40 de minute am ajuns la ghiseul unde eram informat ce trebuie sa fac. Si am aflat ca tre sa ma intorc la apartament, sa citesc indexul de curent si sa mai merg o data. Sa mai stau la coada, sa mai vomit eventual de 3-4 ori si sa incerc sa gandesc o ora – doua fara oxigen la creier.

Deci stati pe curul vostru acasa sau rezolvati-va problemele prin net, telefon, zmee si scrisori. Ori nu le rezolvati. Cel putin pana trece caldura.

Sa fiti sanatosi!