Ai vrea sa-ti cunosti viitorul?

Poate tu nu, dar milioane si milioane de cetateni isi doresc cu siguranta asta. Doar de-aia de mii si mii de ani prospera cu bulbuci oracolele, druizii, vrajitoarele cu globurile lor de cristal, ghicitoarele si ai de fac horoscoape si sa uita-n stele. Multi dau averi si iau tzepe, doar doar or afla ceva din ce-i asteapta. Dar, de multe ori, viitorul s-ar putea sa nu sune bine. Ci dimpotriva. Ma rog, la tigancile-vrajitoare de azi nu suna bine doar ca sa te mai ajute ele cu ceva contra-cost.

De la domnul cu stropii de ploaie am aflat de un serial care-i cam beton. Se numeste Flash Forward si ideea filmului e simpla si mirabila: la un moment dat toti locuitorii pamantului lesina ca secerati. Ma rog aproape toti, nu va spui mai multe ca sa va uitati. Pentru 137 de secunde, toti cei seceratii isi vad viitorul de peste fix 6 luni. Viitorul unora e bun, al altora nu foarte, iar al unei categorii nu e. Adica in timpul ”lesinului” nu vad nimic. Bezna. Iar ei deduc ca pana atunci vor muri.

Ei, de aici se declanseaza isteria. Comportamentul tuturor se schimba. Cei care-si vad un viitor bun sint disperati sa-l atinga. Cei care au vazut un viitor nefericit devin isterici si fac tot ce pot ca sa nu-l atinga. Iar ce ce cred ca vor muri o iau razna total. Si ii doare la basca, incep sa faca…orice.

Cumva, serialul asta la care i-am mancat 8 episoade la foc automat imi da mie de inteles ca nu-i bine sa-ti cunosti viitorul. Informatia asta iti schimba total prezentul, iti fute viata, clipa, momentul. Chiar daca te indrepti spre un viitor luminos. Teama distorsioneaza trairile actuale.

Tocmai de aceea eu declar cu mana pe inima ca NU as vrea sa-mi cunosc viitorul. Nici de peste doua zile, nici de peste 6 luni, nici de pe ste 6 ani. Ma rog, mi-ar conveni sa stiu ca am un viitor peste 60 de ani. Dar nu singur, cu ai mei. Un viitor infundat in bezna singuratatii imi pare mai negru decat moartea.

Tu ai vrea sa-ti cunosti viitorul? Si daca ai afla ce se intampla in viata ta peste 6 luni, crezi ca ai ramane impasibil?

PS: Pentru un viitor apropiat prosper, va rugam sa bagati si sa luati ponturi din sectiunea Ponturi Gratis. Ponturile au inceput sa curga, avem si cereri de informatii. Cine vrea sa ajute, sa dea o fuga acolo.