Am/n-am/am gaze

Dupa ce am fost fecundat digital pe toate partile, dar macar am obtinut un trist orgasm prin rezilierea contractului, acum am o alta problema. Cu o alta companie furnizoare de utilitati, respectiv gaze, respectiv Covi Voluntari.  In trecat v-am mentionat faptul ca apartamentul pe care ma ambitionez sa-l vand in plina criza (cine mai doreste cine mai pofteste) a fost debransat. Pentru neplata facturilor restante. Precizez ca apartamentul a fost sporadic vizitat – ca-i absolut nou si gol – sporadic incalzit pentru necraparea prin congelare a tevilor din pereti. Si stiam ca am platit si ceva facturi.

Dar la o vizita accidentala am remarcat ca-mi lipseste contorul de gaz. Nu fusese furat, fusesem debransat. Am gasit in usa si instintare:”bla bla bla, pt. neplata, taxa de repransare 300 ron pe langa facturi restante”. Ok… Se plateste taxa, venim sa rebransam in 24 de ore. Cand? Sa fiu acolo, ca nu sta nimeni in apartament. Pai venim vineri (azi) la ora 9 dimineata – mi-a zis rebransatorul alataieri. Azi la ora 8.50 am fost acolo. La ora 9 eram acolo. Si la 9.10. Si la 9.20. Problema e ca el – rebransatorul – nu era. Il sun.

– Neata! Sint eu, ala cu rebransarea. Veniti?

– Aaaaaa, da, pai ar fi o problema… Nu am masina.

– Aha, si eu nu trebuia sa aflu? Am plecat de la serviciu ca sa fiu aici.

– Pai venim mai tarziu, cand avem masina.

– Ok, masina n-aveti, dar telefon sa ma sunati ca nu veniti aveti, nu? Sau era necesar sa vin eu, sa fiu punctual, pentru ca dumneavoastra sa nu va pese?

– Pai o sa venim.

– Va rog sa veniti urgent. Dar urgent. Faceti rost de o masina.

– Venim, venim… La apartamentul 9, nu?

– Nu, la 10.

– Imi pare rau, la mine scrie 9.

– Domnule, eu stau la 10. Sint in casa. Sint in apartamentul 10. Scrie pe usa 10.

– Imi pare rau, eu am contorul de la apartamentul 9, asa scrie in acte, asa scrie pe serie.

Simteam ca incep sa ma sufoc…

– Apartamentul 9 are contor. Ma uit eu acum la el, are!!!

– Eu nu va contrazic, dar la mine asa scrie…

Ma sufocam tot mai tare.

– Bine, dati-mi va rog la telefon un superior cu care pot rezolva problema.

– Pai stati un pic sa intreb, ca domnisoara directoare nu-i aici…

Si-l aud intreband pe cineva:

– E o problema, eu trebuie sa pun contor la 9 si la 9 ar fi pus. Nu e la 10, dar eu nu trebuie sa pun la 10. Verificati acolo sa vedem despre ce-i vorba…

Cineva a verificat si i-a zis rebransatorului meu ca a fost intocmit gresit contractul de rebransare. Da, la mine trebuia sa vina, bietul om si-a cerut scuze. Mi-a parut rau de el, era normal sa faca ceea ce-i dau sefii scris.

– Ma bucur ca s-a clarificat situatia, veniti?

– Pai tot nu am masina. Facem asa: inchideti aragazul si gazul de la centrala si punem noi pe dinafara.

– V-am zis ca-i nelocuit apartamentul, nu am aragaz…

– Ma rog, inchideti pe acolo…

– Bine – zi io. Acum va rog sa mi-o mai dati la telefon pe doamna cu facturile la telefon ca mai am o problema!

Sa va zic voua despre ce-i vorba. Gasesc aseara in posta aviz de rebransare si pentru apartamentul in care locuim. Surprinzator avand in vedere ca luna trecuta aveam platit totul la zi. Surprinzator avand in vedere ca pana in urma cu vreo 5 zile nu mi-a  venit noua factura.

– Buna ziua, am primit aviz ca voi fi debransat! Dar eu am platit in februarie, acum sintem abia in martie. De ce vreti sa ma debransati?

– Pai in februarie ati primit facturile pe noiembrie si decembrie. Acum, in martie, ati primit pe ianuarie si februarie.

– Pai abia am primit facutura pe ianuarie si februarie, deja imi trimiteti aviz de debransare. Nu sinteti curiosi un pic sa vedeti ce am de gand sa fac? Poate platesc, poate nu platesc…

– Mai aveti timp. Doar peste 5 zile va taiem gazul.

– Aha, multumesc pentru intelegere – am mai murmurat stiind extrem de clar ca enervandu-ma imi fac rau doar mie. Sa renunt la ei_ Nu pot, au monopol pe Voluntari. Sint singurii cu gaze pe aici.   

Deci o sa platesc. Azi. Tot azi fug pana la niste vrajitoare. Imi angajez una sa-mi dea in carti sau sa se uite in globul de cristal sa afle ce viitoare facturi de restante am inainte de a-mi fi trimise.  Ca sa nu fiu debransat, ca-i vedeti ca sint rapizi si necrutatori. Mai pot sa-mi bag mucu in el de gaz si sa-mi instalez o superbissima soba cu lemne. Sau cu carbuni, trantesc si un mititel pe gratar. Sau pur si simplu pot trece printr-un proces de calire, strmosii mei nu au beneficiat de apa calda si caldura. A, ba da, in pestera faceau focul si nu-i debransa nici dracu’ de la flacari pentru neplata.

Am ajuns acasa, firesc, nervos. Intru in lift suparat ca nu a am dat piept face to face cu domnii de la Covi, sa-mi manifest si eu naduful. Accidental m-am vazut in oglinda liftului si mi-a parut bine ca nu am dat ochii cu ei. Din nara stanga imi atârna o tandra câcă alba si uscată. Va dati seama cam ce prestanţă aş si avut în toiul unui scandal…

DISTRIBUIE

RECENTE