Apocalipsa fiţelor

Umbla vorba ca a inceput sa intre fiţa-n criză. Ceea ce-i nasol. Mult mai nasol decat faptul ca nu mai sint bani pentru medicamentele batranilor, pentru salariile politistilor, mai grav si decat faptul ca mii si mii de oameni si-au pierdut locul de munca. Fiţa ne mai ramasese noua, romanilor, eram atat de buni la spart in figuri, tocat de bani, etalat toale, bijuterii, masini si operatii estetice. Noi, sarantocii, traiam cu adevarat doar cand dimineata, pe buda, ne scremeam folosind eficient holbatul ochilor la vizionatul revistelor cu si despre fiţe.

Cica cluburile cul au inceput sa dea intrare moca domnitelor (cluburile care pana acu tineau garda sus si percepeau taxa pe cap de pitzipoanca) si au ieftinit intrarea cavalerilor. Ba mai mult, vai noua, cica s-a ieftinit masa intr-un local in voga. Intr-un stabiliment cu nume sonor era pana deunazi 30 de milioane vechi pretul asezarii curului pe canapea la o masa cu 6 locuri. Acu s-a facut, pacatele mele, 5 milioane. Pai aia-s bani?! Si, cu durere va spun, ca in unele cafenele din Dorobanti gasiti Meniul Zilei. Unde pentru o suma modica papi felul 1, 2, salatica si bei si o cafea. Ingrozitor, ca la cantina saracilor.

 Greseli mari, greseli de neacceptat pentru patronii de localuri fitiologice. Pai io, ca fitos, cum sa merg intr-un club cu reduceri?! Nu am cum, mi-as calca in pciioare statutul cu greu cultivat ani si ani, in care am spart bani de bani, am beut uischi cu redbul la pret de vaca furajata, m-am afisat stand la o masa care impreuna cu sampania costa cat o garsoniera in Ferentari. Nu am cum sa ma dau mare spunand ca am stat la o masa cu pret redus. Ori ca am beut licoare ce s-a ieftinit.

Nici vorba sa mai calc prin Dorobanti. Numele meu nu poate fi asociat cu Meniul Zilei nici daca trec accidental pe langa el. Eu am valoare, ban gros in buzunar pe care nu-l numar ca nu stiu sa numar atat de mult. Meniul Zilei  e pe bani putini, mi-e interzis sa scot bani putini de buzunar. Cum ar arata in mana mea cu ceas Kikirimiki si inel Bulgări 3 bancnote de 50 de mii?! Ori 2 de 50 de mii si cateva de zece mii, de-alea verzi si sifonate?! Exclus.

Si eu, ca crescator de maimute, cum pot sa-i mai zice unei maimute in devenire “hai ca te bag in clubul Guguştiuc?! Atata vreme cat ea-mi poate replica “Fraere, ma bag moca!” Semnele sfarsitului de lume sint clare, au fost prevazute in Apocalipsa dupa Ftiţian.

“Atunci cand fiţosii vor iesi in oras cu aceeasi masina doua seri la rand, atunci cand platina de pe ei se va transforma in aur galben, atunci cand vor astepta restul de la bar, atunci cand isi vor calcula banii de Alba ca Zapada, atunci cand le vor da pitzipoancelor sa bea cafea 3 in 1 de la termos in loc sa le duca in Dorobanti, atunci cand vor papa senviciuc acasa ca sa nu mai arunce cu banii prin restaurante, un Bulgări de foc va veni din ceruri, ii va lovi in gel si-i va transforma in plugari. Si vor calca-cu adidasii de lac pamantul in urma boului (hehe, ghiciti care-i boul din peisajul asta), acolo unde ar fi trebuit sa fie noul lor cartier rezidential si nu cucuruz.”

Sa va zic si ultimul semn, sa nu-mi ziceti ca nu v-am avertizat: Fizz se va numi Crizz.

DISTRIBUIE

RECENTE