Apocalipsa la indemana

Imi place nemaipomenit sa ma uit la reportaje de la Descopery. Si acum vo’ doua zile mi-au oferit Biblia Secreta – Apocalipsa dupa Ioan. Mesajul transmis? Am pus-o, mai pe scurt. Conform celor scrise de domnul Ioan ni se apropie obstescul sfarsit in aceasta lume vremelnica. Simptomele semnalizate de el ca fiind aducatoare de final tocmai ce se intampla. Au fost interpretate, confirmate, cei care le neaga par a fi mai putini decat cei care zic ca deja se intampla. Goana omenirii se apropie de finish.

Si apare problema. Ce-i dupa linia de final? Pai tot conform domnului Ioan e ori alba ori neagra. Up or Down. Ori cu sula in cur ori cu sufletul in Rai. Mergem la smoala ori pe plaiurile inverzite ale vesnicei vanatori. Ne inteapa dracii cu furca-n coasta in timp ce fierbem la foc mic (taiteii sint optionali) ori stam lejer la umbra de laur si ascultam ingerii cum ne canta in harpa. Depinde de noi, de cum traim, ce facem, ce ne facem, ce le facem altora. Ca sa o iei in sus trebuie dusa o viata pioasa. In general plina de restrictii si infranari – treburi negative am spune. Impanata cu fapte bune, cu sacrificii de dragul aproapelui, cu intors si celalalt obraz, smerenie, post, inchinaciune, penitenta, belit genunchii. 

Iti urmezi instinctele animalice, la animalute ajungi. Animalute cu-copite, cornite si blanita. Dar de-a lungul vietii o duci mult mai bine ca aia de-si pregatesc Viata de Apoi. Te scuipa cineva in obraz, ii futi un pumn in cap de-i intorci capul pe dos. La propriu ori la figurat.   Iti traiesti viata, nenica, asa cum simti ca trebuie sa o traiesti. Ti-o conduci dupa niste valori care se dezvolta in tine, prind contur, se cristalizeaza. Preferi sa traiesti clipa, garantat, igonorand avertismentele bibliei si ale preotilor. Musti puternic din viata asta, ignorand ca poate exista o alta, ulterioara, mult mai lunga. Ori chiar vesnica.

Ei bine, ce faci? Vrei Rai, ori vrei Iad? Traiesti acum, ori traiesti dupa? Poti imbina uitilul cu placutul? Poti sa-ti traiesti acum din plin clipa, viata, mentinand in stand by si promisiunea vesniciei?! Pentru a o activa daca-i cazul?!  Cred ce-mi spune biblia si popa?! Ma iau dupa ei?! In conditiile in care cam fiecare papa a schimbat biblia dupa bunul lui plac si dupa cum i-a servit.

Io zic asa. Drumul spre Rai ori Iad ni-l incepem la faza de scutece. Apoi se contureaza cand crestem. Cei ce ne ofera Raiul sau Iadul sint ai nostri. Mama si tata. Ei au Raiul nostru in buzunar. Si ni-l pot oferi pe data. Ne pot face copilaria Rai, maturizarea, ne pot da cheile spre Rai. Depinde cum folosim ce ne-au dat ei, ce ne-au insuflat, pentru a mentine Raiul toata viata. Asta, cea terestra. Apoi avem sanse sa trecem admiterea si la after life. Tot ei ne pot oferi Iadul. Si probabil e monstenire. Si ei au trait in Iad, atata stiu, atata pot. Nu mai vorbim de condamnare ulterioara pentru ca deja si-au ispasit pedeapsa. Ei au trait iadul, il traiesc, il ofera si copiilor lor. Doar cei puternici vor putea iesi din el si se pot indrepta spre un Rai pe pamant. Ajutati. 

Io-mi rezerv dreptul si rautatea de a trage un pumn in cap, letal, celor ce ma scuipa in fata. Daca nu l-am tras inca, va urma. Nu prea cred eu ce zice Ioan acolo. Cica a fost chinuit si torturat. Si pe urma si-a scris apocalipsa. Mai bine o cred pe mama. Stiu ce am de facut pentru a-mi trai o parte a Raiului aici, pe pamant. E drept ca mai dau bot in bot si cu Iadul. Din cand in cand. Dar fiind extrem de credul si crezand in sloganul Binele invinge, iacata ca eu cred ca m-oi descurca pe aici. Si daca eu cred ca fac bine ce fac, am incredere ca Doamne Doamne va avea incredere in judecata mea la judecata lui…

Tu?