Arma secreta a turismului romanesc

Ma intrebam ce avem noi si nu au altii. Ca sa promovam. Mare avem, dar facem pipi in ea. La propriu si la figurat. Pana-i ajungem pe greci (care au cateva mii de plaje blue flag) vor trece 68 de ani. Munte avem, facem caca pe el. La propriu si la figurat. Pana-i ajungem pe austrieci vor trece 86 de ani. Delta avem, ce folos… Pana-i ajungem pe amazonieni nu tre’ sa treaca vremea. Sintem la fel de buni promoteri ca triburile in care se mai vaneaza cu sageti otravite. Ce avem noi si nu au altii?

Stiu, stiu, io, io tovarasa, microbuze! Ce? Microbuze, tovarasa! Avem cele mai multe microbuze de transport calatori din lume! Cele mai vechi, cele mai rablagite, cei mai cretini soferi de microbuz. Pai asta nu-i de lauda, elev Dono… Cu ce ne ajuta pe noi faptul ca avem zeci de mii de microbuze? Pai tovarasa, putem organiza excursii extreme pentru straini. Sub sloganul “Testeaza-ti limitele in Romania!”

Pai de ce si-ar dori cineva asa ceva? Pai, tovarasa, sint milioane de oameni in cautare de senzatii tari. Sint aia care merg in safari prin jungla. La noi pe sosele e mult mai periculos decat in jungla, iar in multe dintre masinile aflate in trafic sint soferi cu moace mai urate ca ale hienelor sau cu minte mai putina decat a cimpanzeilor. Mai sint turistii pasionati de parcuri de distractii. Sint acele montagne rousse (asa se scrie?) unde se inghesuie oamenii in vagoane mici de tabla. Si vagonasele ii dau pe ocupanti cu creierii in stanga si in dreapta. Oamenii urla si vomita. In microbuzele din Romania senzatiile pot fi chiar mai tari. Lumea sta mai inghesuita, viteza e mai mare, hurducaturile mai puternice pentru ca sint atatea gropi in sosele. In plus exista intotdeauna promisiunea unui accident. Ati vazut cate microbuze isi termina cursa cu pasagerii imprastiati pe marginea drumului.

Pai cine si-ar dori asa ceva, elev Dono?

Pai oamenii aia care se inscriu in tabere de supravietuire. Care invata sa-si testeze limitele. Daca merg cu microbuzele noastre o sa fie nevoiti sa-si tina pipiul si cacaul (daca asa vrea basca lu’ soferu) de la Giurgiu pana la Baia Mare. Credeti ca multi pot asa ceva?! Au inclusa si sauna. Pot sa slabeasca, se transpira abundent si parfumat, unii chiar nu mai pot respira din cauza “aromelor”. Prea putine microbuze au aer conditionat. In plus exista amatorii de viteze foarte mari. Aia care dau buni sa faca o tura cu o masina de curse pe un circuit. Pai tovarasa, cand am mers io cu tata Dono cu masina, si-l lua si pe el inconstienta pe autostrada, doar microbuzele il mai depaseau. Si se invarteau rotile microbuzelor in asa mare fel incat acum ziceai ca zboara.

Mai elev Dono, tu crezi ca oamenii chiar ar plati pentru o asemenea experienta?

Da, tovarasa. Pai dau milioane ca sa mearga cu naveta in Spatiu. La microbuze biletul e mult mai ieftin si au sanse sa zboare mult mai sus. Sus de tot. Si de tot.

 Dragi cititori, eu zic sa ajutam turismul prin promovarea acestui minunat program. Daca ati calatorit cu microbuzul si ati trait senzatii tari, va rog sa va asterneti experientele. Poate ne mai vin idei.

DISTRIBUIE

RECENTE

Previous articleRetard pe 4 roti
Next articleCine sinteti voi