Atunci cand…

Atunci cand bei, in caldura caminului tau, iarna, un ceai fierbinte cu lamaie. Privind limbile jucause ale focului din semineu. Ori atunci cand vara, pe o terasa, iti desfeti buzele si mintea cu o limonada rece. Racoroasa. Sau in celelalte doua anotimpuri ramase, cand bei ceva ce contine felii de lamai…

Gandeste-te la asta:

Daca nu ai spalat lamaia pe care ai pus-o in ceai, ori daca ospatarul-preparatorul de la terasa nu a spalat lamaia pe care ti-a pus-o in limonada, ori in apa plata, ori in pepsi-cola, e extrem de probabil sa se fi intampla urmatoarele:

Lamaia aia divina, mai exact coaja ei, sa fi fost saltea de babardeala pentru soarecii si sobolanii prezenti in:

1. depozitul producatorului de lamai. (tipu cu livada adica)

2. Mijlocul de transport cu care a fost livrata lamaia spre incoace, adica vapor ori tir. In vapor sint niste cale uriase, palate pentru soareci si sobolani. Cica jivinele se simt acolo la la Taj Mahal, la harem, si le vine chef de djindju-mindju (babardeala) 

3. Depozitul din Romanica, unde au descarcat vapoarele ori tirurile.

4. Mijlocul de transport de la importator la distribuitor-comerciant.

5. Depozitul comerciantului-distribuitorului.

Daca in toate aceste locuri enumerate, prin care a trecut lamaia din ceaiul ori limonada ta, nu sint sobolani…esti NOUL MESIA. Adica e imposibil. Totusi exista sanse mari ca sobolanii sa nu se fi babardit pe lamaia ta. Dar un pipi, pe acolo prin depozite, ori un rahatel micut-dragut, tot au facut.

Deci. Pe viitor spalati-va lamaile. Cica coaja lor poroasa depoziteaza bine diferite scarbavnice boli transmise de soareci si sobolani. Virusul herpetic ar fi printre ele. Ai avut vreodata herpes?

Mda, nici io nu spalam lamaile pana acum. Data viitoare cand vedeti o felie de lamaie in pahar-cana sa va ganditi la vorbele mele. Si acu luati dedicatie asortata.