Autobuze, autobuze, autobuze, autobuze, autobuze, autobuze, autobuze, etc, etc, autobuze, etc, autobuze, etc

Scriere descriere de mic fapt divers.

Cam asea, ca-n titlu, ma simteam azi dimineata, incercand sa-mi strecor masina printre autobuze. Bre, n-avem multe, de fapt n-avem mai nimic (spun asta la nivel de tara, societate, natiune) da’ autobuze avem din belsug. Cel putin asa vad io lucrurile inghesuit in masina mea mica, simtindu-ma coplesit in habitaclu. Ca ma uit in stanga, un autobuz. In dreapta un autobuz si in fata lui un alt autobuz.  

Din spate vin necrutator autobuze, in fatza vad babanul cur al altor autobuze. Care de care mai Mercedes, mai smecheresti, unde-s autobuzele cu burduf de alta data. Si alea de aveau deasupra rezervoare cu gaz. Si alea gaurite, ruginite, cu scaune rupte de vreme si golani. Cum nu avem nici drumuri late, atunci cand mergi intre doua autobuze latarete simti ca-calea dinainte ti se ingusteaza. Parca inaintezi printr-o palnie, ce se tot stramteaza, stramteaza, iti strangi cureaua, centura, iti tragi burta si respiratia, dorind sa iesi la liman. Dintre autobuze.

Iar autobuzele par niste vechili pe plantatie. Pai daca el vrea s-o ia dreapta, o ia, nenica. Sau stanga. Nu se uita, nu le pasa, maiestuos si greoi ocupa teritoriul. Tu te faci mic mic, si te tot miri cum dintr-o chestie atat de mica-ca si tine pot iesi injuraturi atat de grandioase. Si explicite. 

Poate-n alte citadele nu sint atat de multe autobuze, dar aici, in capitala, e bogatie. Poate asa simt doar eu, care din nou am facut din tzantzar armasar, poate calatorii cu belet ori abonament RATB ma vor contrazice. “Nu, nu sint autobuze, (zic ei) asteptam jumatati de ora in statie. In ploaie si vant, cu moralu la pamant. Da io ma simt cotropit si am senzatia ca-mi e furat cu abuzu si putinul asfalt de circulat ce se exista. Elefanti urbani, puratori pe carca de oameni grabiti, ori plictisiti, ducandu-si la randul lor pe umeri saracia si nevoile si neamul. Iar in geamul autobuzului nu mai bate ramul. Ca l-au taiat.  

Ochei… Acu ca am vorbit si de autobuze, va anunt pe cale oficiala ca in curand dam drumul la un concurs cu premiu mare: 1000 euro cash. In principiu puteti afla despre ce-i vorba intrand in bannerul afisat in dreapta, ala cu filmul You Again. Va fi in fel de Te uiti si Castigi.

Sanatate la toata lumea!