Al opspelea simt.

Creca atunci cand ti-e dat sa ai un copchil iti mai sint oferite bouns de la “stapanire” si neste extra simturi. Sa fie acolo, spre protectia pruncului.

Acu ma voi referi strict la simtul pe care l-am capatat pentru a ma ghida in noapte, cand sint de garda la vegherea somnului fetei lu’ tata. Nu ma refer la sora-mea ci la fiica-mea.

Deci uneori, cand a doua zi sint liber de la munca ori am program nitel mai lejer, preiau asupra mea “the night watch”. Asta presupune ca io tre sa dorm cu urechile ciulite si sa furnizez fetei cele necesare in caz de trezire(a ei). Cum ar veni lapte – nu din tzatze ci din beberon, o mangaiere, o vorba buna, un scutec proaspat.

Vreau sa va spun ca in noptile astea dorm deosebit de interesant. Mai usor ca un tzantzar bolnav cu nervii. Sint undeva in somn dar nu chiar, raman ancorat cu urechile in realitate si se creeaza un canal comunicational intre mine si monitorul ce-o supravegheaza pe fata –  atat sunet cat si imagine.

Dorm bine atunci cand percep in constient si-n subconstient ca respiratia ei e egala, linistita. Si, culmea, ma trezesc cumva inainte de a deveni agitata. Inainte de a-i fi foame, inainte de a macani ceva. In momentul in care macane io-s deja cu pupila infipta in monitor, cu urechile extrem de ciulite ca sa-mi dau seama de-i macanit de foame ori macanit de plictiseala ori macanit de pisare sau poate de cacare.

De realizez ca-i de-ala de foame, devin brusc extrem de coerent. Laser, frate. Ma misc cu o suplete si-o eleganta ceva de speriat. Desi sint abia smuls din somnic, sa ne intelegem. Foarte eficient si calculat in miscari fac laptele, aranjez locul de nutrire, pun servetele, tetine de rezerva ca poate se infunda cea folosita. Sint extrem de mandru de mine. Iar copila e manuita cu miscari de chirurg, nu alta. Inca n-am dat-o cu freza de pereti, iti multumesc tie Doamne. Inca nu mi-am rupt degetele mici de la picioare in mobile si imobile.

Si sint convins ca toti parintii primesc aceste extra simturi. Cumva ceva se schimba la cel mai adanc nivel, creca si creierul isi modifica cirumvolutiunile. Nu mai arata ca un cur ridat de baba ci ca un cur ridat de mosh. (nu, nu stiu cum arata cururile de babe si moshi, imi imaginez si eu, valeleu ce imagine…)

Poate intre aceste extra simturi si-o face loc si ala de-ti spune numerele la Loto. Desi, zau, sint extrem de multumit cu ce am acum.

Fuc loto, noi sa fim sanatosi!