Totul despre blefaroplastie!

Blefaroplastia reprezinta eliminarea excesului tegumentar si adipos de la nivelul pleoapelor inferioare si superioare. Excesul duce la scaderea campului vizual, aparitia ridurilor si pungilor si ofera un aspect obosit tenului.

Pleoapele sunt primele care arata imbatranirea femeilor, cat si barbatilor. In jurul varstei de 35 de ani, pielea pleoapelor superioare incepe sa atarne, iar cele inferioare sunt asaltate de sacii de grasime, care dau aspectul de oboseala.

Dupa 40 de ani, semnele devin din ce in ce mai evidente, alaturi de muschii pleoapelor, care se lasa. Se poate ajunge la diminuarea campului vizual si acest lucru devine o problema medicala. Blefaroplastia ajuta in mod chirugical, repararea acestor schimbari neplacute asupra organismului nostru.

Ce face blefaroplastia? Indeparteaza pungile de sub ochi, repozitioneaza muschii si distribuie tesuturile adipoase. Operatia traditionala se aplica asupra afectiunilor in faza de inceput. In cazul muschiului pleoapei inferioare cazut, se adauga la operatie o suspensie a musculaturii orbiculare, definind mai bine obrajii.

 

Operatia dureaza intre 30 de minute si 2 ore si este efectuata cu anestezie locala. Ca riscuri, putem enumera asimetria pleoapelor, imposibilitatea de a inchide complet ochii, infectii sau sangerari majore. Acestea pot fi eliminate cu siguranta daca medicul care face operatia este experimentat si lucreaza la cele mai inalte standarde.

 

Inainte de a face operatie, este recomandata o sedinta de consulatie cu medicul chirurg estetician, care va observa zona orbiculara. Raspunde la toate intrebarile acestuia, deoarece astfel va fi mai buna comunicarea dintre voi doi. Este important sa specifici faptul ca tii un anumit tratament, daca ai vreo alergie, fumezi sau ai vreo boala.

 

Inainte cu 14 zile de la operatie se opreste orice medicamentatie, inainte cu 10 zile se renunta la fumat, iar inainte de 8 ore se renunta la macare si bautura.

 

Dupa blefaroplastie, externarea se poate face imediat, mai ales daca ai optat pentru o anestezie locala. Daca apare roseata pe globul ocular, medicul iti va prescrie un tratament cu vitamine pentru disparitia afectiunii. Firele se scot dupa 3 -4 zile, iar echimozele si edemele dispar dupa 14 zile.

 

Pacientul isi poate relua activitatile normale dupa aproximativ 3 zile de la interventia chirugicala. Este recomandat sa se poarte in prima faza ochelari cu lentile de culoare inchisa.