Carte + munca? Ma inchin.

Studentia a fost raiul decadent al vietii mele. 4 ani de forfota sufleteasca, bucurie, nebunie, autodistrugere, experiente duse peste limita fireasca a experimentarii. Am trait la 156% toate secundele studentiei, chiar si pe acelea in care dormeam rapus de…ce-oi fi fost si eu rapus.  Studentia mi-a crescut sufletul in asa hal incat puteam sa plutesc ca un balon plin cu heliu. Si am fost atat de fericit incat cred ca straluceam ca sfintii zugraviti pe peretii bisericilor. Desi numai sfant nu am fost.

In momentele in care nu eram “torpilat” ori preocupat cu lenevitul la soare, ii priveam cu admiratie pe colegii care munceau. Mi se pareau usor cazuti in cap ca nu folosesc studentia exclusiv pentru distractie. Fara a ma gandi ca poate sint nevoiti sa munceasca, in timp ce eu cu ai mei prieteni ne ingesuiam pe ori pe sub mese. Da-i admiram. Aveau 18-19-20 de ani si castigau bani. Spre deosebire de mine care eram o masinuta extrem de eficienta de tocat tot ceea ce ai mei cu greu trimiteau de acasa.

Pentru ei, cei care invata, muncesc, invata muncind ori muncesc invatand, e pagina asta. Pagina scrisa datorita Cristinei. Are 19 ani si face bratari cu manutele ei. Iata-le: http://bratarilecristinei.blogspot.com/.

Mergem mai departe si ajungem la Alina. Tot studenta. Ce face ea? Si-a fact un site de lifestyle si vrea probabil sa se ia la tranta cu siteurile deja consacrate. Linkul siteului, http://www.ldy.ro/ , l-a trimis un prieten de-al ei. Care cu siguranta ii vrea binele si caruia ii multumesc.

Ana, studenta la arhitectura, sectia design, e sprijinita tot de un prieten. Prieten care mi-a tirmis linkul. Ana face tot lucrusoare frumoase, pe care vi le ofera si voua pe siteul http://madebyana.blogspot.com/ , by Ana

Am primit si un proiect interesant, presupun ca tot al unui student din moment ce l-am primit dupa ce-am dat de veste ca intentionez sa fac. Si tot de la un prieten al initiatorului, nu stiu ce ne-am face noi fara prieteni. E vorba de scrierea interactiva a romanelor on-line. Cineva-l incepe, tu-l poti continua. Singura conditie e sa-i permiti initiatorului proiectului sa faca “lipitura”, pentru a exista o coerenta editoriala. Uite aici despre ce-i vorba: http://www.romanulmeu.ro/ .

Si inchei facand o exceptie. Va ofer siteul unei ne-studente, ci al unei eleve. Intrand aici http://invaziedevaciextraterestre.wordpress.com/ puteti vedea ce inseama “bijuterie” in conceptia unei minunate tinere de doar 16 anisori.

Azi avem oferta, puteti sa lasati cate linkuri vreti la comentarii. Singura conditie e ca linkurile sa duca spre siteuri ale unor tineri care muncesc, invata, merita sa fie promovati. Pentru ca nu pot verfica daca asa e, luati-o ca pe o rugaminte. Sa fim sanatosi.

DISTRIBUIE

RECENTE