Ce trebuie sa stii despre consumul de produse bio

In ultimii ani a existat o preocupare crescanda de a sti cum si ce mancam si cum aceasta afecteaza sanatatea noastra. Este o tendinta in crestere, in care restaurantele, supermarketurile si producatorii au modificat modul in care ofera, consuma si genereaza legume, legume, produse lactate si carne.

Si, in ciuda faptului ca este o tendinta in care produsele sunt putin mai scumpe decat cele conventionale, multi oameni aleg acest stil de viata. Aflati mai multe despre ce sunt produsele produse bio, cum sa le diferentiati si beneficiile pe care le are pentru sanatatea dvs. si a familiei dvs. Explorati intreaga gama de produse bio accesand urmatorul link: https://produse-bio.ro/.

Ce sunt produsele bio?

Produsele organice sunt adesea confundate cu cele naturale. Alimentele naturale sunt cele care nu contin ingrediente artificiale sau aditivi si sunt cat mai putin procesate posibil si, in general, nu au nevoie de certificare.

La randul lor, produsele organice sunt cele care au fost cultivate fara pesticide artificiale, ingrasaminte sau erbicide. Trebuie produs in mijlocul practicilor culturale, biologice si mecanice care contribuie la durabilitate si conserva biodiversitatea, adica procesele sale nu afecteaza solurile sau sanatatea celor care lucreaza la culturile sale.

Pentru cultivarea legumelor, legumelor si fructelor, nu sunt permise procese precum ingrasaminte sintetice, iradiere si modificari genetice. In ceea ce priveste animalele din carne pentru consum, cum ar fi vacile, porcii, gainile si gainile, acestea sunt hranite cu soluri si cereale fara ingrasaminte si nu primesc hormoni sau medicamente care sa le promoveze cresterea intr-un mod accelerat, deoarece organismele modificate genetic nici ele nu pot fi tranzactionate.

Cum sa recunoastem produsele bio?

Pentru ca un produs sa fie considerat organic, intregul sau proces trebuie sa fie certificat si trebuie sa contina o eticheta care sa indice ca este cultivat in conditii optime pentru a fi acreditat ca atare. Unele dintre ele sunt 100% organice, ceea ce inseamna ca nu contin ingrediente sau procese neorganice.

Cand eticheta indica doar cuvantul „organic”, se intampla deoarece doar 95 la suta din acest produs este; Daca procentul este mai mic de 95, eticheta trebuie sa indice ca este realizata cu produse organice si sa indice compozitia, astfel incat consumatorul sa fie clar cu privire la produsul pe care il alege.

Beneficiile produselor bio pentru sanatate

Prin faptul ca nu sunt in contact cu substantele chimice continute in ingrasaminte, pesticide si aditivi, acestea sunt alimente mai sigure si mai sanatoase. In plus, s-a dovedit ca fructele si legumele organice au cu 40 la suta mai multi antioxidanti, deoarece atunci cand sunt cultivate in soluri echilibrate de ingrasaminte naturale, pot obtine mai multi nutrienti din sol si mai putine componente daunatoare sanatatii.

De asemenea, a fost considerata o terapie alternativa pentru tratarea cancerului, deoarece acestea ajuta la imbunatatirea si consolidarea sistemului imunitar. Pe de alta parte, ele servesc la imbunatatirea fertilitatii, deoarece consumul de substante chimice si pesticide afecteaza fertilitatea la barbati si femei.

Alimentele produse bio contin mai putine pesticide sintetice si ingrasaminte artificiale . Acest lucru este foarte important, deoarece numerosi experti si studii avertizeaza asupra pericolelor expunerii prelungite si repetate la aceste produse care pot avea efecte cancerigene sau pot cauza probleme in dezvoltarea corecta a copiilor.

In plus, aceste produse chimice tind sa lase urme de reziduuri toxice, astfel incat aportul lor poate fi, de asemenea, periculos pentru sanatate si poate provoca boli precum: probleme cardiace, alergii, astm, osteoporoza, hiperactivitate, cefalee … Asadar, consumul de alimente produse bio protejeaza sanatatea consumatorului si a fermierului.

Si, desigur, prin faptul ca nu contin aceste substante chimice, ele au, de asemenea, un impact pozitiv asupra mediului, deoarece atat poluarea solului, cat si a apei sunt eliminate, iar biodiversitatea este salvata si promovata datorita metodelor de productie ecologica.

In cazul carnii si al produselor lactate fara a fi produse bio, acestea au aproximativ 50% mai multi acizi grasi omega-3 . Adica din grasimi sanatoase, nesaturate. Acest lucru se datoreaza faptului ca animalele sunt crescute pe pasuni si petrec mult timp in aer liber. In timp ce industriile carnii le hranesc pe baza hranei pentru animale si a produselor artificiale.

In plus, in fermele conventionale le ofera bovinelor antibiotice si alte substante chimice, cum ar fi hormoni sintetici, pentru a le proteja de boli si pentru a le ingrasa si a creste rapid si pentru a le creste in conditii de supraaglomerare sau nesanitare.

Diverse studii sugereaza ca alimentele produse organic au mai multi antioxidanti si proprietati pozitive, cum ar fi vitaminele, proteinele, mineralele sau zaharurile naturale . comparativ cu cele conventionale.

Un alt motiv pentru a trece la produsele produse bio este ca atunci cand sunt produse in mod natural, proprietatile lor nu sunt modificate si adevaratele lor arome, culori si arome pot fi apreciate , in special in cazul fructelor, legumelor si legumelor.

Pe scurt, alimentele produse bio, deoarece nu au substante chimice, sintetice sau aditivi, sunt foarte sanatoase. Consumul sau, de exemplu, va va ajuta sa va consolidati sistemul imunitar , sa imbunatatiti calitatea somnului , sa pierdeti in greutate si chiar sa reduceti sansele de a dezvolta boli . Fara a uita ca prin consumul de produse bio, contribuie si la contributia ta la protejarea si ingrijirea mediului .

Pe https://produse-bio.ro/ oferim doar produse bio, cosmetice, suplimente si alte produse pentru un stil de viata sanatos.