14 costuri de lansare a afacerilor pe care sa le stii

Decizia de a incepe o afacere este interesanta, dar poate fi si descurajanta daca esti un nou antreprenor. Calcularea costurilor de pornire a afacerii, ingrijorarea profitabilitatii pe termen lung, asigurarea finantarii pentru startup – totul poate fi destul de stresant.

Problema costurilor este critica deoarece investitia initiala poate fi semnificativa. Un studiu Kauffman Foundations arata ca costul mediu este de aproximativ 30.000 USD, iar costurile tind sa creasca in fiecare an.

Din fericire, anumite tipuri de afaceri, cum ar fi micro-afacerile si companiile de acasa, au bariere mai mici la intrarea financiara. Aici, am intocmit o lista de 14 tipuri diferite de costuri de pornire a afacerii pe care va trebui sa le luati in considerare atunci cand va lansati compania.

Cum se calculeaza costul inceperii unei afaceri

Elaborarea unui plan de afaceri este cea mai buna modalitate de a estima costurile de pornire a afacerii tale. In planul dvs., sectiunea de proiectii financiare ar trebui sa va estimeze veniturile, profitul si cheltuielile pentru urmatorii trei pana la cinci ani.

Exista si alte resurse pentru a va estima finantele, cum ar fi foaia de lucru pentru costurile de pornire a SBA. Sabloanele va vor ajuta sa estimati costurile initiale de investitie, astfel incat sa stiti cat capital ar trebui sa solicitati atunci cand cautati finantare pentru startup.

Retineti ca multe dintre costurile de pornire a afacerii pe care le enumeram mai jos sunt recurente. Va trebui sa acoperiti aceste costuri pe o baza lunara, trimestriala sau anuala – ganditi-va la chirie, rechizite de birou si salarizare. Alte cheltuieli, cum ar fi taxa de incorporare sau mobilierul de birou, sunt costuri unice.

Cand calculati costurile de pornire a afacerii dvs., o regula de baza buna este sa puteti acoperi cheltuielile de sase luni in avans. Asa ca nu te baza pe veniturile afacerii tale pentru a incepe sa-ti reduca costurile pana cel putin dupa ce acea perioada timpurie se termina. Veti dori o perna in timp ce va puneti picioarele sub dvs. si lucrati pentru a atrage afaceri.

14 costuri de pornire a afacerii de planificat

Desi aceasta este o lista tipica a costurilor de pornire a afacerii, cheltuielile reale de pornire depind in totalitate de afacerea si industria dvs. specifice.

Iata cateva costuri tipice de pornire a unei afaceri pentru care trebuie sa va planificati:

1. Echipament: 10.000 USD pana la 125.000 USD

Aproape fiecare afacere va trebui sa finanteze imediat echipamentele. Costurile echipamentelor pentru startup-uri pot varia intre 10.000 USD si 125.000 USD, in functie de industria si dimensiunea companiei.

De exemplu, daca va infiintati propria companie de mutare sau de transport maritim, va trebui sa finantati un camion. Daca deschideti un restaurant, veti avea nevoie de cuptoare de calitate comerciala, aragazuri, vase si ustensile de gatit. Daca detii un salon de coafura, vei avea nevoie de scaune de coafat. Si aproape orice afacere va avea nevoie de computere.

Desigur, aceste costuri variaza in functie de industria dvs. si de dimensiunea afacerii dvs. Angajarea angajatilor va suporta costuri suplimentare, deoarece este posibil sa aveti nevoie sa asigurati si echipamente individuale.

2. Taxe de incorporare: Sub 300 USD

Una dintre primele lucruri de facut atunci cand infiintati o afacere este sa alegeti o entitate comerciala, care are implicatii fiscale, juridice si financiare.

Daca decideti sa va incorporati afacerea sau sa formati o societate cu raspundere limitata, va trebui sa depuneti statutul constitutiv sau, respectiv, statutul organizatoric, la statul dumneavoastra. Taxa de depunere poate varia de la 50 USD pana la 725 USD, in functie de stat. Cu toate acestea, taxa este sub 300 USD in majoritatea statelor.

Chiar daca nu va incorporati, probabil va trebui sa solicitati licente sau permise federale sau de stat. Tipurile de documentatie de care veti avea nevoie vor varia in functie de industria si locatia dvs. De exemplu, intreprinderile din sectorul agriculturii sau al aviatiei necesita licente federale. Este posibil ca sectoarele bazate pe servicii sa aiba nevoie de licente specifice comertului. Si companiile de vanzare cu amanuntul vor avea probabil nevoie de licente sau permise pentru impozitul pe vanzari.

3. Spatiu de birou: 100 USD pana la 1.000 USD per angajat pe luna

Plata pentru un birou sau un spatiu de vanzare cu amanuntul va reprezenta o parte considerabila din costurile tale fixe, indiferent daca inchirieti sau cumparati. Este posibil sa cheltuiti intre 100 USD per angajat pe luna si pana la 1.000 USD per angajat pe luna – din nou, va depinde de tipul de spatiu pe care il utilizati.

Puteti reduce aceste costuri daca lucrati de acasa la inceput sau cautati spatii de coworking – ambele ideale pentru intreprinderile mai mici. Si daca detineti o afacere bazata pe servicii, puteti calatori direct la clienti pentru a reduce si mai mult costurile generale.

4. Inventar: 17% pana la 25% din bugetul dvs. total

Daca sunteti in sectorul comertului cu amanuntul, cu ridicata, al productiei sau al distributiei, probabil ca va trebui sa va asigurati stocurile pentru a le vinde, cat mai curand posibil.

A sti cat de mult inventar sa transporti poate fi dificil: daca ai prea mult inventar, riscati sa va deteriorati sau sa va deteriorati. Daca aveti prea putin, riscati sa pierdeti clienti care nu vor astepta articolele in asteptare. Acest lucru este valabil mai ales pentru afacerile sezoniere in care inventarul poate varia drastic pe tot parcursul anului.

Ar trebui sa alocati inventarului intre 17% si 25% din buget, in functie de industria dvs. Cand incepeti, luati in considerare asigurarea mai multor inventar. Veti dori sa atrageti clienti si sa generati cat mai mult venit posibil in primele etape ale companiei dvs.

5. Marketing: sub 10% din bugetul total (chiar 0%)

Materialele de marketing pot include materiale fizice, cum ar fi semne, bannere si carti de vizita. De asemenea, puteti lua in considerare reclamele platite, precum si optiuni mai creative, cum ar fi videoclipuri si cadouri, care ar putea necesita sa angajati un consultant sau un producator video.

Courtney Barbee, COO la The Bookkeeper, recomanda mentinerea costurilor generale de marketing la minimum. Mai exact, straduiti-va sa pastrati materialele publicitare sub 10% din buget.

Vestile bune? Puteti face cea mai mare parte a marketingului pentru afaceri mici, gratuit. Datorita retelelor sociale si altor strategii de marketing online, costurile de publicitate sunt adesea mult mai mici pentru intreprinderile mici care abia incep acum decat ar fi fost acum 20 de ani.

6. Site: Aproximativ 40 USD pe luna

Cand va construiti site-ul web al companiei, veti dori ca acesta sa arate profesional, sa fie usor de navigat si sa afiseze informatii despre serviciile, produsele, orele si informatiile de contact.

Din fericire, servicii precum Wix, Squarespace si Weebly fac crearea unui site web usoara si rentabila. Aceste sisteme de gestionare a continutului sunt uneori gratuite, dar planurile premium vor avea un cost de abonament lunar sau anual:

 • Wix: de la 13 USD la 39 USD pe luna pentru un plan premium.

 • Squarespace: de la 12 la 18 USD pe luna facturati anual sau 26 USD facturati de la luna la luna.

 • Weebly: 5 pana la 25 USD pe luna.

Wix si Weebly ofera, de asemenea, creatori de site-uri web de baza, gratuit. Daca sunteti relativ priceput la tehnologie, este usor sa construiti un site web prin intermediul unuia dintre aceste servicii, fara a fi necesar un fundal de codare. Dar daca nu sunteti foarte familiarizat cu computerele, este posibil sa doriti sa angajati pe cineva pentru a construi site-ul web – ceea ce, desigur, este un cost suplimentar (desi ar putea deveni o investitie utila).

7. Mobilier de birou si rechizite: 10% din bugetul total

Mobilierul si rechizitele de birou se aduna rapid. Daca lucrati intr-un mediu traditional de birou de noua pana la cinci, atunci fiecare angajat va avea nevoie de un birou, un scaun, un computer si un telefon. Adaugati in camera de pauza aparate, rechizite mici de birou si programe de calculator, cum ar fi software-ul dvs. de contabilitate, si veti ajunge la o suma importanta.

Din nou, aceasta suma variaza in functie de instrumentele de care are nevoie afacerea dvs. pentru a functiona si de numarul de angajati pe care trebuie sa ii echipati. Nate Masterson, managerul de marketing la Maple Holistics, estimeaza ca costul total pentru mobilierul si consumabilele de birou ar fi de aproximativ 5.000 de dolari. In total, totusi, Masterson recomanda sa va mentineti costurile cu mobila si aprovizionarea la aproximativ 10% din buget.

8. Utilitati: Aproximativ 2 USD pe metru patrat de spatiu de birou

Pe langa costurile fixe ale chiriei si un avans, veti fi responsabil pentru plata facturilor de electricitate, gaz, apa, internet si telefon pentru spatiul dvs. de birou. Potrivit Iota Communications, costul mediu al utilitatilor pentru cladirile comerciale este de 2,10 USD pe metru patrat.

Daca intentionati sa instalati unitati HVAC, aceasta va implica un cost suplimentar – de obicei cateva mii de dolari, fara a include taxele de instalare si intretinere.

9. Salarizare: 25% pana la 50% din bugetul total

Trebuie sa-ti platesti angajatii, chiar si in primele etape, cand nu aduci prea multe venituri. Retineti, statul de plata include toate urmatoarele:

 • Remuneratia neta.

 • Bonusuri.

 • comisioane.

 • Plata orelor suplimentare.

 • Concediu platit.

Desigur, costurile salariale vor varia in functie de startup-uri. De obicei, un angajat va costa de 1,25 ori pana la 1,4 ori salariul sau. De exemplu, un angajat cu un salariu de 40.000 USD te va costa de fapt in jur de 54.000 USD, dupa ce tin cont de diferitele costuri cu impozitul pe salarii si asigurari.

Un buget de salarizare conservator ar putea functiona daca sunteti proprietar unic sau daca conduceti o intreprindere mica si utilizati in principal 1099 de contractori – si oricare este un scenariu destul de probabil pentru majoritatea startup-urilor.

10. Consultanti profesionisti: Intre 1.000 USD si 5.000 USD pe an

Este tentant sa adoptati o abordare DIY pentru toate operatiunile dvs. de afaceri. La urma urmei, cine va cunoaste cel mai bine afacerea? Dar lucrul cu experti si profesionisti poate merita investitia.

De exemplu, contabilii publici autorizati va pot explica diferitele structuri juridice, va pot ajuta sa alegeti un program de beneficii pentru angajati si va pot asigura ca va indepliniti responsabilitatile ca angajator. Cand se intinde sezonul fiscal, ei va vor pregati declaratiile fiscale si va vor ajuta sa economisiti impozitele.

Nici nu trebuie sa angajezi un contabil cu norma intreaga. Dar este adesea o idee buna sa va consultati cu contabilul lunar, trimestrial sau anual pentru a va revizui situatiile financiare si pentru indrumari si sfaturi financiare generale. Consultarea regulata cu un avocat va poate salva si de greselile legale majore, cum ar fi esecul de a va marca sigla sau dezvoltarea relatiilor cu furnizorii fara un contract in vigoare.

Fiecare CPA si avocat percepe tarife orare diferite. Tarifele si taxele suplimentare variaza in functie de numarul si nivelul de dificultate implicat in sarcinile pe care trebuie sa le externalizati, de timpul necesar pentru a va finaliza proiectele si de mandatul consultantului dumneavoastra. Cu toate acestea, puteti atenua aceste costuri asumandu-va singuri anumite sarcini de baza, externalizand doar proiectele cele mai complicate. Exista chiar si cateva optiuni pentru a obtine consultanta juridica gratuita in afaceri.

Si cu ajutorul unui software bun de contabilitate pentru afaceri, va puteti ocupa de evidenta contabila de baza, cum ar fi procesarea si gestionarea salariilor, crearea si urmarirea facturilor si gestionarea contului bancar al companiei.

Conform SCORE, in total, majoritatea proprietarilor de afaceri mici cheltuiesc intre 1.000 si 5.000 de dolari pe an pentru sarcini de administrare, inclusiv taxe de contabilitate si juridice. Dar ca startup – si profitand de acele tactici de reducere a costurilor pe care le-am mentionat – probabil ca veti gresi la capatul inferior al acestui spectru.

11. Asigurare: in medie de 1.200 USD pe an

Compania dvs. are nevoie de aceleasi protectii pe care le oferiti sanatatii, casei si masinii dvs. Exista multe tipuri diferite de asigurari de afaceri, inclusiv protectie fata de clientii care depun un proces impotriva dvs. si asigurari de dezastru pentru potentiale incendii care va pot inchide restaurantul timp de saptamani.

Tipul de asigurare de care are nevoie startup-ul dvs. depinde in intregime de afacerea dvs., industrie, numarul de angajati si alti factori de risc. De exemplu, un proprietar unic care conduce o afacere online are mult mai putine cerinte de asigurare decat o companie de constructii cu mai multi angajati.

Iata cateva forme esentiale de asigurare pe care ar trebui sa le analizati pentru a va proteja, iar costurile politei variaza in functie de mai multi factori diferiti:

 • Asigurare de raspundere civila generala: aproximativ 400 USD pana la 800 USD pe an. Riscul industriei dumneavoastra va fi cel mai semnificativ factor care influenteaza costul politei dumneavoastra.

 • Asigurare de proprietate comerciala: oriunde de la 300 USD la 2.500 USD+, in functie de valoarea proprietatii si a activelor acesteia si un factor de risc care depinde de natura afacerii si de locatia proprietatii.

 • Asigurare de compensare a lucratorilor: Aproximativ 0,75 USD pana la 2,74 USD per 100 USD din statul de plata, in functie de dimensiunea companiei, locatia, statul de plata si riscul.

 • Asigurare pentru erori si omisiuni: Aproximativ 2.000 USD pana la 5.000 USD pe an, in functie de dimensiunea afacerii dvs., industria, locatia, veniturile, istoricul juridic si calitatea contractelor dvs. si a procedurilor de formare a angajatilor.

12. Impozite: variabila, dar cota de impozitare a corporatiilor de 21%.

Atunci cand va planificati bugetul, determinarea sumei exacte de alocat pentru impozitele de afaceri poate fi confuza. Depinde de veniturile tale (care este greu de prezis), de cheltuielile tale deductibile si de entitatea ta de afaceri.

Conform legislatiei federale actuale, corporatiile platesc un impozit fix de 21% pe venitul corporativ. Pentru entitatile transmise, veniturile si pierderile din afaceri trec in declaratiile fiscale personale ale proprietarilor. Entitatile transmise pot solicita o deducere de 20% din venit inainte de a-si plati impozitele comerciale.

Dar sa stiti ca deseori puteti economisi bani si timp lucrand cu un CPA. Un CPA calificat va determina ce puteti deduce, astfel incat sa platiti cat mai putin posibil.

13. Calatorii: Variabil

Nu orice nou antreprenor trebuie sa tina cont de calatorie in costurile de pornire a afacerii lor. Dar daca aveti o afacere de consultanta sau va vizitati direct clientii, veti calatori mult. Va trebui sa luati in considerare pretul transportului, al alimentelor si al cazarii – inmultiti aceste costuri daca aveti mai multi angajati care calatoresc. Fiti atenti la cat de repede se aduna aceste costuri.

Incercati sa mentineti costurile totale de calatorie la un minim absolut, astfel incat sa va puteti aloca veniturile catre cheltuieli mai mari, cum ar fi salariile si chiria. Si pentru a obtine unele profituri in tot acest timp pe drum sau in aer, luati in considerare utilizarea unui card de credit de afaceri de calatorie, care va poate castiga puncte si mile pentru fiecare dolar pe care il cheltuiti. Daca trebuie sa calatoresti des, pastreaza la minimum elementele neesentiale, cum ar fi biletele la clasa business.

14. Livrare: variabila

Afacerile bazate pe servicii se pot opri probabil sa citeasca aici. Dar daca sunteti in comertul cu amanuntul, este posibil sa expediati produse catre clienti. Daca da, va trebui sa luati in considerare transportul in costurile de pornire, inclusiv materialele de ambalare si posta. In functie de ceea ce trimiteti, aceste costuri pot ajunge la mii de dolari.

Servicii precum Stamps.com pot usura povara costurilor de expediere asupra proprietarilor de afaceri mici. Cu acest serviciu, puteti imprima postale fara a fi nevoie sa cumparati un contor de posta costisitor. Daca este posibil, puteti asigura cutii de expediere gratuite sau la pret redus de la serviciul de expediere ales.

Cum sa economisiti costurile de pornire

Costurile initierii unei afaceri se pot adauga cu siguranta, multe cheltuieli fiind nenegociabile. Cercetati-va inainte de a face placere pe achizitii cu bilete mari si recunoasteti ca exista modalitati de a va ocupa de unele dintre aceste costuri de pornire la pret redus.

De exemplu, utilizarea unui software precum QuickBooks poate economisi costurile de angajare a unui contabil profesionist. Lucrul de acasa sau utilizarea unui spatiu de coworking este o alternativa rentabila la inchirierea spatiului de birou. Si valorificarea retelelor sociale va poate atenua costurile de marketing.

Unele costuri merita investitia. Nu cumparati echipamente de proasta calitate doar pentru ca sunt mai ieftine – veti pierde timp si bani facand reparatii si, in cele din urma, va trebui sa achizitionati echipamente noi. Angajati un expert juridic sau contabil daca sunteti confuz. Si asigurati-va ca site-ul dvs. web si campaniile de publicitate au un aspect profesional si sunt eficiente.

Finantare sigura

Daca ti-ai calculat costurile de pornire a afacerii si acum te simti coplesit, stii ca exista o multime de resurse care sa te ajute sa gasesti finantare pentru startup.

Finantarea dumneavoastra initiala va proveni probabil dintr-o combinatie de finantare prin datorii si capitaluri proprii. Dar retineti ca optiunile de finantare prin datorii – imprumuturile pentru intreprinderile mici – sunt relativ limitate pentru afacerile noi. Majoritatea creditorilor se simt confortabil doar oferind imprumuturi companiilor consacrate cu dovezi solide de rentabilitate, precum si credit sanatos, pe care majoritatea startup-urilor pur si simplu nu le au inca.

Unii creditori lucreaza cu proprietarii de afaceri infiintate, asa ca nu excludeti complet daca credeti ca este cea mai buna optiune. Consultati mai multe informatii despre cum sa obtineti un imprumut pentru a incepe o afacere daca considerati ca finantarea prin datorii este miscarea potrivita pentru dvs.

Obtineti un card de credit de afaceri

Dupa ce ati stabilit o entitate juridica pentru afacerea dvs., va recomandam sa solicitati un card de credit pentru afaceri.

Aplicatia este simpla, iar un card de credit de afaceri este de obicei mai usor de calificat decat un imprumut de afaceri traditional. De asemenea, de obicei obtineti acces la o limita de credit mai mare decat cardul personal. Mai important, un card de credit de afaceri mentine finantele personale si cele ale afacerii separate – esential daca doriti sa va mentineti protectia impotriva raspunderii personale dupa formarea unui SRL sau a unei corporatii.

Doar asigurati-va ca nu va epuizati cardul de credit sau nu percepeti mai mult decat puteti rambursa. Ambele va pot afecta scorul de credit, ceea ce va poate afecta sansele de a obtine un imprumut pentru afaceri mici.

DISTRIBUIE

RECENTE