10 idei de marketing pentru intreprinderi mici

Toamna nu este doar despre vreme mai rece, jocuri NFL si latte cu mirodenii de dovleac. Este, de asemenea, o oportunitate fantastica de marketing de afaceri pentru a atrage noi clienti si a-i face pe cei existenti sa se simta speciali in perioada premergatoare sezonului de vacanta.

Cele mai bune eforturi de marketing sunt cele care sunt adaptate afacerii si clientelei dumneavoastra unice. Dar fie ca sunteti o vitrina fizica sau o afacere de comert electronic, aceste idei de marketing de toamna va pot ajuta sa va declansati creativitatea si sa va inspirati. Totul este sa introduci idei cu tematica de toamna in strategiile de marketing pe care te bazezi deja pentru a-ti indeplini obiectivele specifice de afaceri – si sa te distrezi putin in timp ce o faci.

Marketing de continut specific toamnei

In cazul in care nu l-ati imbratisat deja, marketingul de continut este o parte esentiala a unui plan global de marketing eficient. Ideea este sa creati continut scris sau vizual util, original, care sa atraga demografiile dvs. cheie si sa le usureze viata. Construirea increderii prin continut interesant si util poate fi un instrument puternic pentru cultivarea loialitatii marcii.

Pentru a schimba strategia de marketing de continut a intreprinderii tale mici, gandeste-te la identitatea ta unica de brand. Daca conduceti o patiserie, o postare distractiva despre deserturile de toamna DIY, de exemplu, ar putea obtine multa actiune. Intre timp, o mica firma de contabilitate s-ar putea concentra pe termenele limita de impozitare din septembrie. Puteti publica acest continut pe site-ul companiei dvs. si puteti utiliza software de marketing prin e-mail pentru a-l partaja mai bine cu publicul dvs.

Concursuri si cadouri de toamna

Ideile de marketing de toamna sunt concepute pentru a va implica publicul. Daca aveti un spatiu fizic, gazduirea unui eveniment pe tema toamnei ar putea fi o modalitate eficienta pentru clienti de a va cunoaste afacerea. De exemplu, o tombola pe tema toamnei care doneaza o parte din incasari unei organizatii caritabile locale sau unei banci de alimente se leaga bine de Ziua Recunostintei.

Canalele tale de socializare sunt, de asemenea, platforme ideale pentru a gazdui concursuri si cadouri de toamna. Un truc creativ pentru a castiga noi adepti este de a le solicita oamenilor sa va urmareasca contul sau sa eticheteze un prieten pentru a participa. De acolo, puteti structura promotia in sine in mai multe moduri – de la un concurs foto Instagram inspirat de toamna la un eveniment interactiv Facebook Live. Asigurati-va ca anuntati public castigatorul.

Pune-ti afacerea in spiritul toamnei

Vitrinele au o mare oportunitate de a se distra cu acest sezon. A impodobi exteriorul afacerii tale cu decoratiuni festive, cum ar fi carpi de fan si dovleci, este ca o invitatie deschisa catre comunitate. Daca regulile locale permit, luati in considerare un sevalet cu tabla pe trotuar si apelati un angajat artistic sa-l modeleze cu mesaje decorative si arta – aceste mici atingeri frumoase va ajuta sa va umanizati marca. Acelasi lucru poate fi spus si pentru intreprinderile mici care intampina smecheri.

Cei cu prezenta online isi pot actualiza site-ul web cu functii de toamna si actualizari de stiri. Faceti un pas mai departe creand editii de toamna ale produselor de marca populare. Puteti ridica lucruri precum tricouri, accesorii si cani de cafea care poarta deja logo-ul dvs., oferindu-le o intorsatura de toamna si vanzandu-le online.

Creati produse sau servicii speciale de toamna

Cu totii am vazut agenti de marketing care au avut succes punand principiul deficitului sa lucreze in favoarea lor. Ideea, popularizata de expertul in vanzari si marketing, Dr. Robert Cialdini, sugereaza ca consumatorii sunt mai susceptibili de a fi atrasi de articolele care sunt disponibile doar in cantitati limitate.

Arunca o privire atenta la produsele si serviciile tale si intreaba-te unde ai putea adauga cateva oferte unice de toamna. Introducerea produselor sezoniere de toamna care sunt exclusive pentru aceasta perioada a anului ar putea foarte bine sa stimuleze interesul consumatorilor daca sunt comercializate in mod corespunzator.

Proiectati o campanie de posta directa cu tematica de toamna

Trimiterea lucrurilor prin posta este oarecum o arta pierduta in zilele noastre, motiv pentru care oamenii sunt dispusi sa primeasca articole in cutia postala. Pentru a adauga valoare campaniei dvs. de posta directa, includeti un cupon care este valabil doar pentru o perioada limitata de timp. Alternativ, puteti evidentia pur si simplu o vanzare cu tematica de toamna pe care o desfasoara afacerea dvs.

Aceasta poate fi o strategie de marketing local excelenta, iar software-ul si serviciile precum Serviciul Postal din SUA va pot ajuta sa creati o lista de corespondenta bazata pe locatie si date demografice.

Infuzati energie de cadere in canalele dvs. de socializare

Tineti cont de sezonul de toamna atunci cand va construiti strategia de social media. O serie de povesti Instagram sau videoclipuri TikTok inspirate de toamna, de exemplu, ar putea starni interesul si ar putea conduce oamenii catre mica ta afacere. Chiar daca nu aveti produse specifice de toamna de promovat, crearea de continut distractiv pe canalele cele mai relevante pentru publicul dvs. tinta poate ajuta la cresterea gradului de cunoastere a marcii si la atragerea de noi urmaritori care s-ar putea transforma in viitori clienti. La urma urmei, un marketing eficient necesita jocul lung.

Lansati o initiativa de caritate de Ziua Recunostintei

In mod ideal, responsabilitatea sociala este ceva care este deja tesut in valorile de baza ale afacerii tale. Dar daca nu, niciodata nu este prea tarziu sa-l integrezi, mai ales ca tot mai multi consumatori se asteapta ca marcile sa fie responsabile din punct de vedere social.

Sezonul de toamna al daruirilor este un moment deosebit de grozav pentru a va implica comunitatea si a face ceva bine. Ideile ar putea include organizarea unei tombole si donarea unei parti din incasari unei organizatii nonprofit sau oferirea de reduceri clientilor care aduc conserve pentru a fi donate unei camara locala. Gandeste-te la nevoile comunitatii tale si la modul in care afacerea ta poate fi de folos.

Invartiti programul dvs. de fidelitate

Cand vine vorba de idei de marketing de toamna, programul de loialitate al companiei dvs. ar putea fi o oportunitate ascunsa. Indiferent daca programul dvs. se bazeaza pe carduri perforate, o aplicatie mobila sau carduri de membru scanabile, puteti oferi stimulente suplimentare pentru inscriere in timpul sezonului de toamna. Acelasi lucru este valabil si pentru a oferi membrilor existenti sansa de a castiga mai multe recompense in lunile de toamna.

De exemplu, cei care fac cumparaturi in timpul unei promotii speciale de toamna ar putea debloca puncte suplimentare sau alte oportunitati de reducere, in functie de modul in care este structurat programul tau de fidelitate. Scopul este de a dezvolta devotamentul marcii si de a oferi clientilor un alt motiv pentru a va patrona afacerea.

Promovare incrucisata avand in vedere caderea

Eforturile de marketing de toamna ale unei alte afaceri mici v-ar putea servi bine amandoi. Afacerea cu care faceti echipa poate fi in acelasi spatiu sau intr-o alta industrie. Cel mai important este sa va coordonati mesajele si partajarea resurselor. In cele din urma, acest lucru va poate ajuta sa va prezentati marca noilor clienti.

Unele oportunitati de promovare incrucisata pot include gruparea produselor sau serviciilor tale de toamna, schimbul de postari de blog pentru invitati inspirate de toamna sau promovarea reciproca pe retelele sociale. Organizarea impreuna a unui eveniment de toamna sau a unei strangeri de fonduri de caritate ar putea fi o alta modalitate eficienta de a intra in fata unui nou public. Luati in considerare impartirea costului unui anunt pentru a promova parteneriatul.

Valorificati energia de la intoarcerea la scoala

Sfarsitul verii incepe sezonul de intoarcere la scoala, ceea ce inseamna ca majoritatea familiilor isi aprovizioneaza cu rechizite scolare si isi improspateaza garderoba si accesoriile.

Introduceti sezonul cu cateva initiative de marketing care sunt orientate catre scolile locale. Sponsorizarea unei echipe sportive, plasarea reclamelor in ziarul liceului sau amenajarea unui stand intr-un campus universitar local sunt modalitati naturale de a valorifica energia de la intoarcerea la scoala, promovand in acelasi timp afacerea.

DISTRIBUIE

RECENTE