Cum sa mentii o relatie la distanta

Astazi intrebarea multora este „Cum sa mentii o relatie la distanta?” Odata cu globalizarea, numarul de cupluri care, pentru studii sau munca, ajung intr-o relatie la distanta continua sa creasca. 

Studii recente despre dragostea la distanta sugereaza ca, spre deosebire de ceea ce se credea anterior, cuplurile care traiesc separat nu sunt capabile doar sa supravietuiasca la distanta fizica, ci prezinta si niveluri mai ridicate de satisfactie decat cuplurile „traditionale”, deoarece sunt obligati sa dezvolte strategii de comunicare mai sofisticate decat oamenii care isi impartasesc viata zilnic. Deci, indiferent daca v-ati intalnit pe un site de intalniri Iasi sau daca trebuie sa va mutati la sute sau mii de mile de jumatatea voastra, nu va panicati! Iata cateva sfaturi pentru mentinerea unei relatii sanatoase la distanta.

1. Fii sincer si realist.

Cine poate numara numarul de lacrimi varsate si promisiunile de dragoste eterna care au fost facute la aeroport cand v-ati despartit? Adevarul este ca, odata ce apele se calmeaza, este necesar sa fii sincer cu celalalt si cu tine insuti. Impreuna, va trebui sa evaluati daca relatia este cu adevarat sustenabila, daca valoarea timpului petrecut impreuna depaseste durerea sacrificiilor pe care va trebui sa le faceti, daca voi doi aveti o personalitate suficient de persistenta pentru a nu cadea pentru ea, usurinta de a uita si, mai presus de toate, daca ambii sunt dispusi sa suporte un astfel de efort.

2. Fii clar cu ce asteptari ai de la celalalt

Fiecare cuplu este un univers unic: ceea ce pentru unii reprezinta infidelitate, pentru altii, nu este. Unele cupluri aleg relatii deschise; altii decid sa ramana in exclusivitate monogama. Indiferent ce aleg, important este ca amandoi aveti clar ce asteptari aveti de la celalalt.

3. Evalueaza partea pozitiva.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale relatiilor la distanta este ca acestea permit dezvoltarea personala si independenta. Daca ati decis sa va separati temporar pentru a va urma visele si proiectele pe care fiecare dintre voi le-ati avut, nu pierdeti din vedere obiectivele pe termen lung pe care le-ati convenit.

4. Puneti relatia pe primul loc.

Fiecare relatie are nevoie de efort, dar acest lucru este esential mai ales intr-o iubire la distanta. Fie ca diferenta de timp, munca celuilalt si viata sociala separata sa va faca imposibil sa gasiti un moment convenabil pentru amandoi sa vorbiti pe Skype, FaceTime, Google Hangouts sau sa efectuati apeluri video pe Facebook.

5. Impartasiti mesele impreuna pe Skype.

In unele cazuri, fusurile orare nu sunt de partea noastra si inseamna ca atunci cand unul se trezeste, celalalt va dormi. Cand diferenta de timp o permite, incercati sa impartasiti o masa impreuna pe Skype, chiar daca asta inseamna ca unul ia pranzul si celalalt cina.

6. Distribuiti un cont Netflix sau sincronizati impreuna filmele pe care le vizionati.

Programe precum Gaze va vor permite sa incepeti filme sincronizate, astfel incat sa puteti rade si sa plangeti uitandu-va exact la aceleasi lucruri in acelasi timp. Ce mai bun decat o seara de film impreuna (cu floricele)?

7. Impartasiti instantanee mici momente din viata de zi cu zi.

Datorita iMessages, WhatsApp sau Facebook Messenger, acum este posibil sa trimiteti mesaje erotice, instantanee care sa-l anunte pe celalalt ca le aveti prezente in orice moment (fara a va goli buzunarul cu SMS-uri internationale). Ai vazut ceva pe raftul supermarketului care te-a facut sa te gandesti la el? S-a intamplat ceva amuzant si vrei sa-i spui? Mananci mancarea ta preferata? Anunta-l si ii vei inveseli ziua trasandu-i un zambet pe fata.

9. Fii prezent in momente cruciale.

Este ziua lui? Vorbeste-i pe Skype si ofera-i un tort cu o lumanare (desi, in cele din urma, ajungi sa-l mananci singur). A murit cainele? Ai un examen important?  Sunati pe Skype si faceti-l sa simta ca sunteti acolo. In cele din urma, toate acele momente in care ati stiut sa va sustineti reciproc in ciuda distantei, vor deveni cele mai bune amintiri.

DISTRIBUIE

RECENTE