Cum se planteaza trandafirii?

Cum se planteaza trandafirii pentru ca in fata casei am o portiune mica unde am pus gazon insa as dori sa plantez trandafiri atat in fata casei dar si in gradina pentru a vinde trandafirii. Un vecin mi-a spus ca toamna trebuia sa plantez trandafirii, ca trebuia sa tai cativa trandafiri si sa ii plantez in pamant si sa acoper fiecare trandafir cu o sticla de plastic. Poate stie cineva mai bine sa imi explice cum se cultiva trandafirii si daca este bine sa ii plantez la primavara sau trebuie sa astept pana in toamna anului viitor. As putea atunci cand plantez trandafirii sa adaug si un fertilizator pentru ca florile sa poata beneficia de toatele elementele nutritive de care au nevoie?

De unde credeti ca ar trebui sa cumpar butasii de trandafiri si care credeti ca ar fi cel mai bun soi de trandafiri ce l-as putea cultiva. Cred ca ar fi mai bine sa cultiv un soi de trandafiri pitici pentru ca atunci nu as ocupa prea mult loc in gradina si as putea cultiva si alte legume. Care credeti ca ar cel mai bun soi de trandafiri ce l-as putea cultiva. Orice informatie despre cultivarea trandafirilor imi poate fi de folos pentru ca vreau sa ma documentez pentru ca la primavara sa incep plantarea trandafirilor.

Plantarea trandafirilor se poate face atat toamna incepand din luna octombrie pana la venirea iernii insa poti planta trandafirii si primavara in luna aprilie. Trandafirii pot fi de mai multe tipuri si anume trandafiri mici, trandafiri cu trunchi ce pot ajunge pana la o inaltime de 1.5 m, trandafiri urcatori si trandafiri pletosi. Din ceea ce zici ai prefera sa plantezi trandafiri mici si din categoria trandafiri pitici face parte soiul Bonica ce infloreste tot timpul anului si are florile roz dar si soiul White Meidiland ce la fel ca si soiul Bonica infloreste tot timpul anului insa are florile albe. Trandafirii din soiurile pitice au de obicei maxim 60 de cm inaltime insa pot ajunge sa fie si mai inalti, pana la 100 cm. Daca vei cumpara butasi de trandafiri nu trebuie sa ii mai faci probleme in privinta taierii pentru ca or sa fie deja pregatiti pentru a fi plantati.
Butasii de trandafir trebuie plantati intr-o groapa cu o adancime de pana la 40 cm, pentru inceput in acea groapa trebuie sa pui o cantitate destul de mare de apa si apoi sa adaugi pamant cu gunoi de grajd sau un fertilizator in cazul in care nu dispui de gunoi de grajd. Apa din acea groapa impreuna cu gunoiul de grajd se amesteca pana se formeaza o mocirla in care trebuie sa introduci radacinile trandafirului pentru ca pamantul sa se lipeasca de trandafiri. Trandafirii trebuie plantati la o adancime de 5 cm in sol si apoi trebuie sa se taseze pamantul si sa se adauge apa. Atat primavara cat si vara este bine ca in jurul trandafirilor sa se faca musoaie de pana la 10 cm pentru a proteja radacinile trandafirilor. Ideal este sa plantezi trandafirii primavara pentru ca daca alegi sa ii plantezi inainte de sosirea iernii trebuie sa ii acoperi aproape in totalitate cu pamant pentru ca trandafirii sa nu fie afectati pe timpul iernii. Trebuie sa ai grija ce soi de butasi pitici cumperi pentru ca nu toti trandafirii pitici sunt parfumati. Dupa plantare udarea trandafirilor trebuie sa se faca numai atunci cand solul este uscat pentru ca daca vei pune prea multa apa trandafirii nu vor mai inflori la fel de mult si or sa creasca mai mult frunzele.

DISTRIBUIE

RECENTE