De ce simtim nevoia sa facem sex cu alte persoane?!

De ce simtim nevoia sa facem sex cu alte persoane, in afara de partenerul/partenera de cuplu?! O relatie poate sa evolueze bine, partenerii se pot intelege perfect (aproape), atractia fizica dintre ei sa fie intensa, viata sexuala sa fie satisfacatoare si totusi…la un moment dat sau altul, unul din ei sau, de multe ori, chiar ambii isi imagineaza si si-ar dori sa faca sex si cu altii! Oricat de buna este relatia ta, nu poti spune ca nu te-ai gandit niciodata si nu ai vrut niciodata sa ai o aventura pasionala cu altcineva – real sau imaginar! Bine, poate nu la inceputul relatiei, cand totul este “roz” si sexy…

Inainte de a da motivele de ce simtim nevoia sa facem sex cu alte persoane, trebuie spus ca simplul gand, simpla dorinta nu este nici anormala, nici rea: este ok, atat timp cat nu transformam gandul in fapta! Toti avem fantezii, dorinte, ganduri “necurate” si este imposibil ca o singura persoana – partenerul de cuplu – sa le satisfaca pe toate!!

O alta idee importanta: se spune ca barbatii simt nevoia sa isi “imprastie samanta” peste tot, in timp ce femeia ar fi “programata genetic sa isi limiteze terenul la o singura samanta”! Nu este adevarat – in afara de faptul ca suna si misogin, si femeile simt aceeasi dorinta de a face sex cu altii, dar si-o controleaza mai usor si o alunga, atunci cand iubesc… Caci iubirea este mult mai importanta decat sexul.

10 motive de ce simtim nevoia sa facem sex cu alte persoane in afara partenerului/partenerei de cuplu:

Rutina. Un prim si esential motiv pentru care simtim nevoia sa facem sex cu alte persoane: in orice cuplu, se va instala o anumita rutina a vietii sexuale. O anumita frecventa, chiar anumite zile sau ore de sex, o anumita locatie; anumite pozitii sexuale, anumite miscari – ati inteles ideea. Si chiar daca aceasta rutina sexuala este satisfacatoare, tot vei vrea altceva: este in natura omului sa caute mereu si un Altceva (inclusiv in sex). In plus, uneori, partenerul sau partenera nu iti ofera chiar toata variatia pe care ti-ai dori-o: unii (mai putini) refuza sexul oral, altii (mai multi) refuza sexul anal, altii refuza sexul in trei. Iar daca tu chiar vrei sa incerci asemenea lucruri, poti simti o nevoie acuta de diversitate, te poti plictisi de acelasi scenariu sexual de fiecare data… Cu putina comunicare si compromis, se pot rezolva asemenea probleme fara a insela: ceri ce vrei si unul face un compromis, altul un alt compromis…

Frecventa si libido. O problema (prea) des intalnita in cupluri este frecventa actelor sexuale. De foarte multe ori, unul dintre parteneri si-ar dori sex mult mai des, in timp ce celalalt e complet satisfacut cu o frecventa mai mica. De obicei, barbatul este cel care vrea mai mult – dar in nici un caz nu e o regula! Si atunci cand simti ca celalalt nu te doreste atat de des, nu te vrea la fel de mult, e doar logic ca iti directionezi dorinta sexuala si spre alte persoane.
Ideea personala despre sex si inselat. Poate ti se pare ciudat, insa pentru multi, a avea o aventura de o noapte, o simpla partida pasionala de sex si atat, nu inseamna inselat! Inseamna doar satisfacerea fizica a dorintei, dar ei continua sa isi iubeasca partenerul de cuplu. Atunci cand fac sex cu o persoana pe care nu o plac decat fizic si pe care nu o mai revad, ei nu considera ca au inselat! Sunt acele persoane care fac o distinctie clara intre sex-placere si iubire-implicare. Sexul nu inseamna iubire, deci a face sex cu altcineva nu inseamna a insela.
Aspect fizic. De ce simtim nevoia sa facem sex cu alte persoane? Pentru ca vedem atat de multe persoane atractive in jur, persoane care nu ne-ar refuza… Poate ca partenerul de cuplu nu este exact idealul tau fizic, sau poate ca in ultimul timp, nu a mai dat atentie aspectului sau (s-a ingrasat, nu se mai aranjeaza…). Atunci o persoana cu adevarat atragatoare va avea un efect mai puternic asupra noastra. Insa chiar si atunci cand il gasim pe celalalt atragator, tot putem vedea, pur si simplu, alte persoane atat de sexy si seducatoare, incat sa ne gandim instant la sex…
Experimentare. Tine de doua aspecte: atunci cand suntem foarte tineri si nu dorim sa ne legam de o alta persoana pentru mult timp, caci hormonii ne fac sa dorim sa traim cat mai mult, cat mai rapid. Dar si un al doilea aspect: putem avea o varsta peste 25 de ani, insa daca am avut doar o relatie sau doua de lunga durata si deci am facut sex in viata noastra doar cu o persoana sau doua, ajungem in mod natural sa dorim sa mai experimentam, sa vedem cum e cu altcineva (da, chiar daca ne iubim partenerul de cuplu).
Frica de implicare si de casatorie. Da, si acesta e un motiv pentru care dorim sa facem sex cu alte persoane: atunci cand ni se pare ca relatia de cuplu evolueaza mult prea rapid pentru noi si intram in panica. Apare atunci o criza in care emotiile confuze ne imping spre dorinta de a face “prostioare”. Cand e vorba de casatorie, panica de a fi nevoit(a) in curand sa faci sex toata viata cu o singura persoana te poate impinge spre aventuri. E ca si cum, de multe ori fara sa iti dai seama, doresti sa sabotezi relatia si sa o opresti sa evolueze.
Fantezii nepermise. Multi dintre noi avem fantezii sexuale mai exotice, pe care uneori nu le impartasim partenerului de cuplu, din frica de a nu o/il soca sau de a nu o/il jigni! In imaginatie, ai face multe lucruri salbatice, pur sexuale si chiar brutale. Dar iti respecti partenerul/partenera si nu ai face asa ceva cu ea/el, plus ca te gandesti ca poate se sperie de mintea ta “perversa”. Asa ca iti directionezi pe alte persoane aceste fantezii, pe persoane la care nu tii si cu care ti-ai permite sa faci asemenea lucruri. In plus, aceasta nevoie de a face sex salbatic cu altii apare mai intens si e greu de controlat atunci cand relatia de cuplu trece printr-una din perioadele mai “slabe” din punct de vedere al vietii sexuale. In fiecare cuplu sunt perioade mai letargice, cu sex mai rar si mai rutinier – atunci iti creste dorinta de altceva.
Relatie nepotrivita. De ce simtim nevoia sa facem sex cu alte persoane? Uneori, pentru ca ne simtim prinsi intr-o relatie nepotrivita! Poate fi un sentiment de moment care trece, dar poate fi ceva permanent, iar atunci, aceasta nevoie si gandurile devin actiune.
Imagine de sine. Poate nu te-ai gandit la acest motiv, dar e adevarat. Uneori, simtim nevoia de a face sex cu alte persoane mai degraba din nevoia de a ne simti mai bine cu noi insine, de a ne imbunatati imaginea de sine. Atunci cand partenerul nu mai pare atat de atras fizic de noi, cand nu ne mai doreste atat de mult, insa o alta persoana atragatoare ne gaseste sexy, apare aceasta mica idee in cap! Sa nu mai vorbim despre parerea barbatilor despre cei care fac sex cu multe femei: dorinta de a fi seducator, “macho”, irezistibil…
Nevoie emotionala. Si un ultim motiv de ce simtim nevoia sa facem sex cu alte persoane: nevoia emotionala de intimitate, apropiere fata de o alta persoana – atunci cand partenerul nu ne apreciaza, pare distant, pare dezinteresat. Este mai mult tipica pentru femei. In timp ce nevoia pur fizica, sexuala de a face sex cu persoane atractive este naturala si normala pentru oricine, unele femei care se simt neglijate simt si nevoia emotionala, pe care cred ca o satisfac printr-o aventura! Este vorba de compensarea nevoii de apropiere, dar si de un fel de razbunare pentru lipsa de intimitate din propriul cuplu.

DISTRIBUIE

RECENTE