De ce ne indragostim de persoana nepotrivita?

Exista un moment in viata noastra cand ne intrebam daca am facut alegerile potrivite. La fel este si cu dragostea, numai ca nu ne putem controla inima atunci cand ne indragostim. Cum este vorba aceea “ dragostea e oarba”, asa actionam si noi de-a lungul relatiilor, pana cand ne dam seama ca poate nu este bine sa continuam alaturi de partenerul nostru.

Ar fi perfect daca ne-am putea alege persoanele potrivite care sa ne fie alaturi la bine si la greu. Inima nu tine cont de parerea noastra si se indragosteste de cine vrea. Insa daca am putea comanda creierului de cine sa ne indragostim, viata ar fi mult mai simpla. Nu am putea afla ce sunt conflictele, nu am suferi, nu am regreta ceva, nu ne-am implica in anumite relatii si nu ne-am darui trup si suflet oricui.

Totodata, desi constientizam ca partenerul nu este tocmai cel potrivit, noi suntem in continuare atrasi de el si odata ce relatia a ajuns la un nivel mai avansat, ne este tot mai greu sa punem piciorul in prag si sa cerem despartirea. Ajungem sa traim din trecut, atunci cand toate relatiile sunt frumoase, cand nu exista lucruri grele sau responsabilitati mai importante, si trecem cu vederea, tolerand si sacrificand multe de dragul persoanei de langa noi.

Dar oare toate acestea merita? De aceea trebuie sa ne punem intrebarea din timp daca alegerile noastre sunt corecte si mai ales daca partenerul este cel potrivit.

Unele persoane incearca sa gaseasca solutii pentru remediere, dar este tarziu pentru ca au acceptat deja anumite compromisuri si s-au implicat emotional intr-o relatie care nu este benefica. Riscul de a mima fericirea, atat fata de ceilalti din jurul nostru, cat si in relatia de cuplu, este unul dintre cele mai importante aspecte, care trebuie luate in considerare. Din nefericire, nu exista un buton care sa ne stearga amintirile si sentimentele si sa luam totul de la zero.

Femeile sunt atrase inclusiv de persoanele cu care nu au ceva in comun. Dar privind retrospectiv, ne dam seama ca poate relatia cu o persoana nepotrivita, ne invata sa privim altfel viata, relatiile cu oamenii care ne inconjoara, relatia cu partenerul.

De asemenea, invatam cateva lectii din care sa intelegem esentialul dragostei si sa putem iubi cu adevarat mai tarziu. Totodata, asa apreciem anumite calitati la un om si ne construim in minte un model de cum ar trebui sa fie persoana potrivita. Din greseli se invata!

Atunci cand exista conflicte care pun in pericol relatia de cuplu, majoritatea femeilor isi pun intrebarea daca este sau nu partenerul potrivit, desi este prea tarziu. Drumurile se pot separa, idealurile difera, la fel ca multe alte lucruri si constati ca viata s-a schimbat, iar povestea de iubire nu mai este ce a fost. Iar el poate fi in stare sa aleaga altceva decat pe tine.

Poate la inceput apare suferinta, dar la momentul despartirii trebuie sa ai in vedere toate lucrurile pe care le ai si sa le pui in balanta. Daca esti nefericita si nu iti poti indeplini idealurile din cauza persoanei de langa tine, atunci este persoana nepotrivita pentru tine. Trebuie sa mergi inainte, sa inveti din greseli si mai curand decat te astepti, vei cunoaste cu adevarat dragostea si nu numai.

DISTRIBUIE

RECENTE