Diferenta dintre Muay Thai si Kickboxing

Kickboxing este un termen folosit pentru a descrie un numar mare de sporturi de lupta si arte martiale diferite care incorporeaza lovituri si pumni.

Cu toate acestea, acea descriere ampla poate cuprinde diferite stiluri de kickboxing, diverse ramuri ale karate-ului sau alte arte martiale traditionale, precum si un stil in sine. Muay Thai este una dintre cele mai populare forme de kickboxing.

Kick boxing

Termenul de Kickboxing este adesea folosit ca un termen umbrela, pentru a acoperi orice tip de sport de lupta care implica lovituri cu piciorul si pumnii, precum si multe alte tehnici. Cu toate acestea, termenul este folosit pentru a descrie mai precis tipul de competitie care a fost initiat de catre practicantii americani de karate precum Joe Lewis si Chuck Norris, care au cautat sa-si testeze abilitatile in ring. Purtand manusi de box si aparatoare pentru picioare in timp ce concureaza in ring, folosind lovituri de karate si pumni de box, au creat un sport de lupta hibrid cunoscut sub numele de kickboxing full contact sau karate freestyle.

Stiluri de kickboxing

Karate-ul freestyle si kickboxing-ul cu contact complet necesita de obicei participantii sa poarte manusi de box si aparatori captusiti pentru picioare. Majoritatea stilurilor nu permit lovituri de picior sau, cu accent mai degraba pe ritmul rapid, exista lupte agresive cu lovituri inalte si extravagante si un accent puternic pe box. Alte stiluri au inclus K1, care a fost creat in Japonia ca o ramura a karate-ului de contact complet cu stiluri de karate precum Kyokushin si Seidokaikan, care este cea mai importanta organizatie de kickboxing din lume de astazi. Regulile K1 permit lovituri in picioare si in restul corpului, precum si lovituri cu genunchi.

Muay thai

Muay Thai este o arta martiala derivata din artele antice de lupta thailandeze, cum ar fi Muay Boran si Krabi Krabong. Se traduce literal prin „boxul thailandez” si este adesea denumit „stiinta celor opt membre”. Cei opt membri se refera la armele permise. Spre deosebire de kickboxingul obisnuit, Muay Thai permite lovituri cu genunchii si coatele, precum si loviturile cu pumnul si cu piciorul. Luptele cu Muay Thai implica multe lovituri in picioare pentru a incetini adversarul, precum si multe lupte. Munca de grappling este o specialitate a Muay Thai in care controlezi partea superioara a corpului adversarului cu bratele, sa-l lovesti cu genunchii si coatele sau sa-l arunci pe saltea.

Kickboxing vs Muay Thai

Multi kickboxeri concureaza in turneele de Muay Thai si invers, iar ambele arte sunt utilizate in mod obisnuit de oamenii care doresc sa fie mai stralucitori pentru competitiile de arte martiale mixte. Principalele diferente in stiluri se centreaza in jurul tehnicilor permise.

Muay Thai contine o varietate mai mare de lovituri cu genunchii si coatele, in timp ce adaugarea de prinderi il face un luptator eficient la toate nivelurile. Kickboxing-ul tinde sa se concentreze mai mult pe mobilitate, deplasandu-se in jurul adversarului in cautarea unor lovituri curate, in timp ce luptatorii Muay Thai incearca adesea sa uzeze un adversar cu lovituri repetate puternice la picioare sau chiar garda luptatoarei. . Chiar si loviturile sunt date diferit, cu Muay Thai, tibia tare este folosita pentru a lovi in loc de picioare cu multele lor oase mici. Majoritatea artistilor martiali mixti vor apela la Muay Thai pentru a-si completa loviturile datorita armelor disponibile si aplicatiei crossover.

DISTRIBUIE

RECENTE