Femei din umbra. Umbre.

Asculta-ma bine, dobitocule, bine de tot!

O femeie te-a purtat in pantec 9 luni de zile. A uitat de ea, s-a gandit doar la tine. Sa-ti fie tie bine, nu ei. Ai fost supremul dar pe care il putea primi. Ai fost si poate chiar mai esti minunea ei. Atunci cand ii era rau se gandea la tine, nu la ea. Cand ii era foame, se temea sa nu suferi tu. Te-a adus pe lume plangand de durere si de fericire.

A fost mangaierea ta. Iti stergea lacrimile si te strangea la piept ca sa uiti. Iti sufla ranile copilariei, la saruta si iti spunea ca a trecut durerea. Si trecea, pentru ca asa iti spunea mama. Viata ei disparea pe masura ce aparea a ta. Ea exista mai mult pentru tine, apoi pentru ceilalti si in ultimul rand pentru ea.

Si-a dorit tot timpul sa o duci mai bine decat a dus-o ea. Sa fii mai fericit decat ea. Mai destept, mai frumos, mai bogat. Ti-a strans mainile in ale ei, te-a privit in ochi si se gandea ca esti sufletul ei.

Apoi te-ai indragostit. O alta femeie a aparut in viata ta. Si ea te privea ca pe un al doilea soare. Spera ca veti fi impreuna pana la adanci batranete. Ca intr-o poveste cu sfarsit fericit. Ca impreuna cu tine va aduce pe lume un copil, poate doi. Un baiat, poate si o fata. Ca ii veti creste cu grija, ca veti fi mandri de ei. Mana sotiei iti mangaia parul ca sa-ti alunge grijile. Cu aceeasi mana isi aranja o juvita, zambind, ca sa nu vezi tu cat e de ingrijorata cateodata.

Femeia e viata. E promisiunea vietii pe pamant. Datorita ei esti tu aici, datorita ei vor fi copiii tai aici, copiii copiilor lor.

Si tu, bestie, ridici mana asupra ei. O lovesti si lovesti tot ce reprezinta femeia. Atunci cand ridici mana asupra unei femei nu mai esti om. Nu mai esti nici macar animal. Esti…nimic. Iar uneori, nimicule, tu ajungi sa ucizi femeia. Iar atunci ai ucis totul si nu mai meriti nici macar moartea. Care poate fi o izbavire.

Mii de femei au fost ucise in casa lor. In Romania. De soti, de fii de tati. Zeci de femei sint lovite acum, in timp ce eu iti scriu tie. Unele vor muri chiar azi. Femei ce au suferit in umbra. Si vor ajunge umbre. Gandeste-te. Desi daca ridici mana asupra unei femei nu cred ca esti in stare sa gandesti. Si, nu-i asa, ca ar fi o minune ca in loc sa lovesti sa mangai?!

Azi, 25 noiembrie, ONU lanseaza o campanie de combatere a violentei impotriva femeilor. A femeilor “umbre”.  Prin acest post incerc sa fiu alaturi de ei, alaturi de femeile ce sufera, impotriva barbatilor viermi ce se cred puternici pentru ca pot lovi o femeie.