18 moduri de a trai cu mai putin plastic

Plasticul dauneaza planetei noastre, debordeaza gropile de gunoi si polueaza oceanele. Dar este si rau pentru sanatatea noastra personala. Dovezile din ce in ce mai mari leaga ftalatii – substante chimice utilizate pentru a inmuia si forma materialele plastice – cu o mare varietate de conditii adverse, inclusiv perturbarea hormonala, rezistenta la insulina si disfunctia reproductiva.

Oamenii au generat peste 6,3 miliarde de tone metrice de deseuri de plastic din 1950 si, desi reciclam mai mult plastic in fiecare an, doar 9% din acesta a fost de fapt reutilizat.

Avand in vedere acest lucru, Experience Life a identificat 18 moduri de a trai cu mai putin plastic. Acestea sunt cateva dintre strategiile pe care le practicam.

Un rand de sticle de apa colorate din otel inoxidabil.

Planificati din timp, astfel incat sa nu aveti nevoie sa cumparati apa imbuteliata sau pungi de plastic pentru bacanie

1. Investeste intr-o sticla reutilizabila de apa sau din otel inoxidabil. Oamenii din intreaga lume cumpara un milion de sticle de plastic in fiecare minut; in Statele Unite, peste 60 de milioane de sticle de plastic ajung zilnic in gropile de gunoi si incineratoare. 

2. Opteaza pentru panza mai degraba decat pentru scutece de unica folosinta. Americanii arunca anual aproximativ 20 de miliarde de scutece de plastic.

3. Aduceti cana sau recipientul de calatorie preferat la cafenea pentru umplere.

4. Sari peste paiele de plastic. Daca un pai este obligatoriu, cumparati un pai reutilizabil din otel inoxidabil sau din sticla.

5. Aprovizionati-va cu pungi de bacanie reutilizabile. Americanii folosesc si arunca anual aproximativ 102 miliarde de pungi de plastic. Fiecare dintre acestea poate dura 1.000 de ani pentru a se degrada.

6. Transmite alimentele congelate preparate: Ambalajul este in mare parte din plastic sau carton acoperit cu plastic.

7. Sari peste guma de mestecat – este destul de facuta din plastic.

8. Folositi chibrituri in loc de brichete din plastic de unica folosinta sau investiti intr-o bricheta metalica reincarcabila.

9. Evitati folie de plastic pentru a acoperi resturile, branzeturile si alte alimente refrigerate, folosind o carpa de vase sau hartie de copt.

Un teanc de tigaie din fonta.

Modalitati de a evita utilizarea plasticului de la gatit pana la depozitarea alimentelor

10. Gatiti cu fonta in loc de tigai antiadezive. Teflonul, cea mai comuna suprafata antiaderenta, este un plastic fluoropolimer.

11. Faceti-va propriile produse de curatare. Sunt mai putin toxice si puteti reutiliza sticlele cu spray, eliminand nevoia de mai multe sticle de plastic umplute cu detergenti.

12. Refuzati tacamurile din plastic cu comenzile tale la pachet; ridicati bambus sau alte tacamuri reutilizabile pentru picnicuri si calatorii.

13. Cumparati alimente in vrac atunci cand este posibil si ambalati-o in propriile borcane sau recipiente reutilizabile. Veti economisi bani si veti limita ambalajele inutile.

14. Adu-ti propriile recipiente pentru legume si fructe la piata fermierilor, unde le poti reumple.

15. Impachetati-va pranzul in recipiente si pungi reutilizabile. Omite alimentele ambalate in pahare de plastic pentru o singura portie.

16. Amestecati propriile unguente pentru maini, batoane de lotiune si deodorante in loc sa cumparati articole de ingrijire personala vandute in recipiente de plastic. Uleiul de cocos este o baza excelenta pentru toate acestea.

17. Inlocuiti recipientele din plastic cu un set de recipiente reutilizabile pentru depozitarea resturilor.

18. Composteaza-ti deseurile alimentare pentru a reduce numarul de pungi de plastic necesare pentru a le transporta la groapa de gunoi.

DISTRIBUIE

RECENTE