Pe sus ori pe jos?

Si intr-o zi fantastica-ca aceasta e normal sa ma gandesc la vacanta. Mai ales ca in urma cu doua zile am primit un mail de la agentia de turism. Mail ce ma anunta ca plec cu o zi mai tarziu. De ce? Simplu. Nu prea sint turisti. Si din doua avioane – al nostru ce pleca joi spre Kos si altul ce pleca vineri spre Rhodos  – se va face doar unul. Care va pleca vineri. Spre Rhodos si abia apoi spre kos. Deci plec o zi mai tarziu si zbor vreo 5 ore in loc de doua. Asta inseamna doua aterizari in care eu voi avea dureri groaznice de urechi, doua decolari cu emotii pentru sotia, o zi pierduta din start si inca o zi pierduta – cea a zborului, ca ajungem la 12 noaptea.

Si, ce ma deranjeaza mai mult, e ca toata situatia ne-a fost prezentata ca si cum ni se face o favoare ca totusi ne vor duce pe kos. Dupa ce am platit integral vacanta. Misto? Da, stiu…

Asa ca imi amintesc cu placere de vacantele cu masina. E drept ca navigam  ore multe pe sosele. E drept ca-mi intepenea curul. E drept ca luam forma scaunului si dupa 9 ore de mers non stop ma dadeam jos din masina ca-cocosatul din Notre Damme. E drept ca ne opreau bulgarii si ne amendau. E drept ca asteptam disperatii feriboturi prin porturi necunoscute. E drept ca ajungeam noaptea la destinatie, fara a avea cazare. E drept ca am dormit si prin masina, sufocati, inghesuiti, chinuiti. E drept ca ne faceam nevoile prin benzinarii. E drept ca ne spalam prin baile benzinariilor.

Dar traiam super aventuri de drumetie, vedeam locuri frumoase, opream cand vroiam, mancam la marginea drumului privind marea, beam cafea privind muntii, ne pisam si prin camp, la maringea autostrazii, cand nu prindeam benzinarii, cand gaseam cate un hotel liber de bucuram de el ca niste oameni ai desertului de o camila rezistenta. Radeam non stop in masina, faceam excursii cat era ziulica de lunga. Extrem de obositor dar frumos, atat de frumos. Desi juma de vacanta era in masina.

Cu avionul?! Pai uite ce probleme au aparut deja. Desi teoretic in cateva ore esti la destinatie. Nu pierzi nicio zi. Iar acolo te asteapta cazarea facuta cu rezervare. Comod totul, ca pentru batrani. Dar excursii se fac doar de inchriezi masina iar vacanta e dedicata in principal zacutului cu burta in sus si cu o bere rece la capatai. Sa nu mentionam insa statul prin aeroporturi, mai ales cand zbori cu-cursa charter si mai ales cand decolezi din aerogara Baneasa.

Tu ce-ai alege? Organizat cu avionul ori total haotic cu masina?

Si vacanta placuta tuturor.