Principalele beneficii ale energiei verzi

Pe masura ce devenim din ce in ce mai constienti de impactul nostru asupra mediului, importanta tranzitiei de la resursele conventionale de energie la sursele regenerabile devine mai clara pentru consumatori. Energia verde este o solutie pentru o durabilitate mai mare in reteaua noastra de energie electrica, dar termenul genereaza confuzie printre unii, este utilizat in mod obisnuit pentru a se referi la sursele regenerabile de energie de catre altii.

Ce este energia verde?

Piata energetica ofera o serie de servicii si produse cu energie, numita si energie verde, fiind o categorie mica in cadrul acestor optiuni. Pentru multi, acest lucru este sinonim cu energia regenerabila, dar exista o distinctie clara.

Diferenta dintre energia regenerabila si cea verde

Potrivit Agentiei pentru Protectia Mediului (EPA), energia verde ofera cel mai mare beneficiu pentru mediu si include energia produsa de energie solara, eoliana, geotermala, biogaz, hidroelectric cu impact redus si anumite surse de biomasa eligibile.

Aceste surse de energie regenerabile intra in reteaua electrica si nu se disting de sursele de energie conventionale atunci cand rasuciti un intrerupator sau incarcati telefonul. Desi energia regenerabila cuprinde aceleasi surse ca si energia verde, aceasta energie cuprinde mai larg tehnologii si produse care pot avea un impact considerabil atat asupra mediului local, cat si asupra celui global. In esenta, atunci cand cumparati energie verde, sustineti, de asemenea, diverse proiecte de energie regenerabila si investitiile in tehnologii care ii ajuta sa creasca.

Cum functioneaza produsele cu energie verde?

Este important sa intelegeti ca energia pe care o consumati va fi un amestec de energie verde, regenerabila si conventionala, indiferent de produsul pe care il cumparati. Acest lucru se datoreaza faptului ca toate sursele de energie din reteaua electrica sunt amestecate impreuna atunci cand intra in reteaua de transmisie a energiei. De aici, energia electrica se deplaseaza catre case si afaceri prin intermediul unei mana de retele regionale care se intind pe Canda si Statele Unite.

Prin urmare, cumparand energie verde nu achizitionati direct energie verde pentru casa dvs., ci platiti pentru o prima mica care acopera costurile de introducere a mai multor energii regenerabile in retea. Pentru cei dornici sa devina ecologici acasa, care nu au spatiu sau fonduri pentru o serie de panouri solare, acesta este cel mai bun mod de a reduce semnificativ amprenta de carbon asociata cu consumul de energie. Este, de asemenea, cel mai accesibil mod de a creste investitiile la scara larga in energie regenerabila si ofera mai multor gospodarii si intreprinderi acces la energie verde.

Pentru ce este, atunci, prima energie verde?

Daca sunteti alaturi de un furnizor de energie ecologica, veti plati o prima foarte mica pentru a cumpara produse de energie verde – acest lucru este adesea asemanator cu pretul unei cafele pe saptamana sau al unui bilet de film in majoritatea pietelor. Acest cost contribuie la proiecte de energie verde, cum ar fi dezvoltarea si intretinerea campurilor solare – astfel incat sa putem merge impreuna catre un viitor mai curat si mai verde. Pe masura ce aceasta miscare castiga mai multa tractiune si finantare, mai putina energie pe care o consumam va fi produsa prin metode conventionale care nu sunt sustenabile, contribuie la poluarea aerului, agraveaza incalzirea globala si dauneaza mediului.

Principalele beneficii ale energiei verzi

Reducerea emisiilor de carbon, prevenirea unor daune suplimentare asupra mediului si crearea de locuri de munca sunt doar cateva dintre oportunitatile oferite de investitiile in energie ecologica. Si cumparand energie verde, ajutati la apropierea acelui viitor.

In fiecare zi, soarele ofera pamantului energie mai mult decat suficienta pentru a alimenta intreaga planeta, dar exista o problema. Tehnologiile actuale pe care le avem la dispozitie nu sunt suficient de eficiente pentru a le transforma suficient in energie electrica si, pentru multi, este mai rentabil sa folosesti alte surse traditionale. Ecologizarea inseamna finantare mai mare pentru proiecte solare, eoliene si alte proiecte de energie regenerabila, creand tehnologii care sa valorifice mai bine sursele regenerabile din jurul nostru si sa le faca mai accesibile si accesibile tuturor.

De ce este importanta energia verde?

In mod traditional, ne-am bazat pe materiale precum carbune, petrol si chiar kerosen pentru a ne furniza energia de care avem nevoie. Cu toate acestea, acesti combustibili nu sunt regenerabili si elimina poluarea in mediul si atmosfera noastra. Ca atare, aceste surse se vor epuiza in cele din urma, provocand temeri legate de lipsa si accesul la acestea. Dar ceea ce este mai rau este daunele aduse mediului pe care le provoaca.

Arderea acestor surse conventionale de energie alimenteaza incalzirea globala. Carbunele si petrolul varsa gaze toxice in mediu, afectand sanatatea generala, provocand probleme respiratorii si reducand speranta de viata. Extragerea simpla a petrolului si a carbunelui poate distruge zonele medii, economii si mijloace de trai sub forma unor deversari de petrol devastatoare.

Energia verde ne va ajuta sa atenuam si sa ocolim cel putin unele dintre aceste probleme si, cu cat trecem mai repede la surse de energie regenerabile, cu atat mai bine.

DISTRIBUIE

RECENTE