Scrisoare pentru Bigies

Stimati Bigies,

Inca nu-mi futeti un pumn in gura ca nu am zis nimic. Nici nu am apucat sa ma uit stramb inspre voi. In plus stiu ca sinteti extraordinar de puternici si multi si nu as indrazi. Eu sint mic si slab. Am fost si bolnav cand am fost mic. Vreau sa va zic, cu permisiunea voastra – aoleu, nu da in mine, nu da in mine ca nu mai zic nimic – ca voi in mod normal ar trebui sa aparati lumea. Sa o protejati. Din cate stiu io, voi sinteti firma de protectie si paza. Daca noi am trai intr-o poveste, voi ar trebui sa fiti personaje ale binelui. Strajeri ai dreptatii. Salvatori ai domnitelor aflat la ananghie. Ho, nu da in mine, ananghie nu e injuratura. La voi ar trebui sa vina oamenii spre a cere aparare, protectie.

Spre salvarea noastra, a celor slabi, voi ati primit tricouri albastre si pantaloni cu multe buzunare. Ati primit bastoane si casti. Ati primi spraiuri paralizante si pistoale. Ati primit aparatoare de pumni, brate, picioare, spate. Aratati de nici tata lu’ ninja nu a aratat vreodata. Sinteti mai ceva ca divizia de elita a trupelor speciale din divizia secreta a us seals. Nu da in mine, nu ma lovi, seals nu-i injuratura. Aveti maini groase ca stalpii de telegraf. Cefe late ca gratarul de mititei. Dar voi, purtatori de ochi mici si lipsiti de inteligenta, detinatori de creiere de marimea unei bile din muci, nu–mi inspirati deloc siguranta.

De ce?

Ca sinteti niste broscoi care dati tot timpul senzatia ca vreti sa sariti la oameni. Niste maimutoi care va bateti pe spate cu toti burtosii si cheliosii. Sinteti agresivi in comportament si limbaj. Nu aveti tinuta, nu aveti disciplina. Sinteti o haita de porci mistreti. Nu aveti niciodata feţe deschise si zâmbitoare, sinteti incruntaţi cretineşte dând senzaţia că vreţi să speriati tot timpul pe cineva. Iar ieri v-ati uitat calmi cum unul de dimensiunea voastra, ras in cap, cu tricou mulat si bratele tatuate , l-a tras de nas, de urechi si l-a lovit pe un băietan de 60 de kile. Sub privirile voastre protectoare. Agresorul era de-al vostru.

Domnilor sefi de la Bigies, lucrati un pic la imaginea baietilor dumneavoastra. Altfel veti fi perceputi doar ca interlopii in albastru. Si e pacat, petnru ca puteti fi aia buni din povesti.

DISTRIBUIE

RECENTE