Te poate ajuta tehnologia sa gasesti dragoste?

Tehnologia face parte din cotidianul nostru, influentand toate aspectele vietii noastre, inclusiv relatiile romantice. Cu toate acestea, nu atat noile tehnologii in sine, cat utilizarea lor, determina modul in care cautam dragoste. Cum afecteaza tehnologia relatiile?

In cateva secunde, oricine poate obtine o intalnire. Prin simpla instalare a unei aplicatii pe telefonul smartphone, sansele de a va intalni jumatatea se multiplica. Inainte a existat un mare stigmat asociat cu intalnirile online, dar acum a fost acceptata ca activitate sociala.

Astazi, tehnologia ne ofera acces nelimitat la relatii potentiale aproape oriunde in lume. Societatea si oamenii sunt din ce in ce mai variati, mai putin uniformi, deci este necesar sa facem multe cercetari pentru a gasi partenerul ideal.

Se pare ca abundenta site-urilor si aplicatiilor de intalniri, cum este si https://eses.ro, a crescut sansele persoanelor singure de a gasi un partener. Partea pozitiva a acestei industrii este ca exista multe site-uri si aplicatii de unde sa alegi, fie ca sunteti in cautare de barbati si femei singure pentru relatii, aventuri, intalniri, sau in cautarea unei escorte Galati, de exemplu, pentru o intalnire de cateva ore.

In acest articol vom prezenta cateva dintre concluziile la modul in care tehnologiile digitale (Internet si telefoane digitale) afecteaza alegerea partenerului si comunicarea intima, si devin o scena de potentiale conflicte in relatiile romantice, in acelasi timp, transforma si extind spatiile de interactiune dintre cupluri.

Plecam de la ipoteza ca tehnologiile digitale favorizeaza performativitatea anumitor componente ale modelului de dragoste romantica precum: iubirea unei persoane, fara conditii sau limite, prezenta si incredere deplina. Tehnologiile de comunicare digitala par sa intareasca aceste componente prin schimbarea sensului prezentei si acordarea de timp pentru celalalt; prin crearea de noi cerinte de comunicare si cresterea nevoilor si posibilitatilor celor indragostiti de a cunoaste lumea relatiilor celuilalt.

Flirtul este norma

Din sufrageria casei lor sau in autobuz,toata lumea poate fi acum predispusa sa seduca. Datorita noilor tehnologii, distantele si limitele geografice si sociale au fost sterse,si una dintre principalele consecinte este ca era flirtului a inceput si pare sa nu aiba limite, chiar traverseaza toate generatiile.

Continuand cu ideea de a ne cunoaste prin „aplicatii” si retele sociale, „exista din ce in ce mai multe cazuri de persoane care intretin o relatie in timp ce se afla in diferite tari”. Si adaptandu-ne la aceste noi realitati, exista jucarii care pot fi controlate de la distanta de la o „aplicatie” de pe telefonul mobil. Astfel, distanta se dezintegreaza gratie tehnologiei si cazuri de acest fel confirma contradictia in care traim astazi.

Cum schimba aplicatiile de intalnire modul in care cautati un partener? 

Retelele sociale au schimbat modul in care ne relationam. Relatiile astazi trec in mare parte prin retelele sociale sau prin serviciile de mesagerie online. 

Diverse studii arata ca tehnologia a schimbat modul in care interactionam cu alte persoane. Mai mult, 75% dintre persoanele cu un partener stabil recunosc ca Internetul si noile tehnologii le-au imbunatatit relatia romantica, comparativ cu 20% care spun ca impactul a fost negativ.

La fel ca in viata offline, increderea in partener se transmite si in viata online. Aceasta este concluzia pe care o putem trage din faptul ca 70% dintre utilizatorii de internet cu un partener impartasesc una sau mai multe parole cu cealalta jumatate si mai mult de 10% dintre adultii casatoriti au, de asemenea, un profil pe retelele de socializare. Rolul confidentialitatii si transparentei in relatiile noastre se schimba datorita prezentei dispozitivelor digitale si a activitatii online. 80% dintre utilizatori considera ca partenerii ar trebui sa aiba propriul spatiu privat, atat online, cat si offline, iar 70% apreciaza relatiile lor mai mult decat intimitatea. 

DISTRIBUIE

RECENTE