Cum influenteaza tehnologia inteligenta durabilitatea

Vor exista aproximativ 29 de miliarde de dispozitive inteligente la nivel mondial pana la sfarsitul anului 2022, potrivit Ericsson. In timp ce estimarile pentru numarul exact de dispozitive conectate din lume variaza, expertii din industrie sunt de acord ca mai multi oameni le adopta in fiecare zi. Numai in SUA in 2021 erau aproximativ 51 de milioane de case care foloseau dispozitive inteligente, potrivit unui raport Berg Insight.

In timp ce majoritatea acestor dispozitive sunt vandute ca modalitati de a face casele mai confortabile si de a economisi bani pe utilitati si alte costuri, unele sunt, de asemenea, compatibile cu reducerea consumului de energie si a poluarii. IoT Secure a colectat fapte si statistici interesante despre impactul tehnologiei inteligente asupra eforturilor de sustenabilitate de la experti din industrie si rapoarte de stiri.

Valoarea economica potentiala a dispozitivelor Internet of Things a fost de cel putin 740 de miliarde de dolari in 2021 si este de asteptat sa creasca dramatic pana in 2030, potrivit unui raport din noiembrie 2021 de la McKinsey. Fabricatia este una dintre cele mai mari industrii din lume, marcata de tehnologie de ultima ora inca de la aparitia industrializarii. Unul in care dispozitivele si tehnologia inteligente pot sprijini industria de productie si alte industrii este ajutand la eliminarea deseurilor create de obiceiurile umane. In plus, senzorii de computer reglati fin pot opri utilajele mai eficient – ​​si mult mai rapid atunci cand exista pericol. 

Economisiti energie si bani cu lumini inteligente

Becurile LED folosesc deja cu 75% mai putina energie decat becurile traditionale cu incandescenta. Cand adaugati lumini inteligente, care pot aprinde luminile inainte de a ajunge acasa de la serviciu, puteti economisi si mai multa energie. Asta ar putea insemna ca luminile tale sunt aprinse pentru aproape 50% mai putin timp pe parcursul zilei – o diferenta uriasa. De asemenea, luminile inteligente se pot aprinde si stinge in functie de rasaritul si apusul soarelui, facand ziua mai uniforma iluminata, fara a va agita intrerupatoarele. Spre deosebire de becurile sau tuburile cu incandescenta si fluorescenta care pot avea un cost de viata ridicat de a fi pornite si oprite, becurile LED nu isi pierd viata in acest fel.

Ajuta la reducerea consumului de apa irosita

Agentia pentru Protectia Mediului estimeaza ca aproximativ 1 trilion de galoane de apa sunt irosite in fiecare an din cauza scurgerilor din gospodarie. Ceea ce par mici probleme – o toaleta care continua sa functioneze sau o picurare lenta sub chiuveta din bucatarie – se pot adauga la pierderi imense. Folosirea tehnologiei care poate avertiza automat utilizatorii cu privire la prezenta unei scurgeri poate ajuta la reducerea acestei pierderi prin rezolvarea problemelor mai devreme. Puteti cauta in casa dvs. pentru a incepe scurgeri, lucrand metodic si reglati tevile. Dupa aceea, un detector inteligent de scurgeri se poate asigura ca totul ramane in forma.

Reduceti consumul de energie pentru incalzirea si racirea gospodariei

Aerul conditionat reprezinta aproximativ 12% din consumul de energie al locuintei, in timp ce caldura aerului fortat poate reprezenta pana la 29%, potrivit Departamentului pentru Energie al SUA. Termostatele programabile reprezentau deja o mare imbunatatire, permitand utilizatorilor sa seteze un cronometru pentru a porni aerul conditionat inainte de a pleca de la serviciu, de exemplu.

Termostatele inteligente precum Nest fac un pas mai departe, cu algoritmi care studiaza modul in care caldura si racoarea se misca de fapt in casa dvs. si se ajusteaza in consecinta. Nest a raportat in 2015 ca „termostatul de invatare” a facut economii utilizatorilor cu aproximativ 15% la racire si aproximativ 10% pana la 12% la incalzire. Aceasta se traduce printr-o economie totala de energie de aproximativ 2% pentru racire si economii de 3,5% la incalzire.

Limitati lesierea chimica si emisiile de gaze cu efect de sera in ferme

Agricultura a avut de mult un ochi pe eficienta, in special pentru micii fermieri care incearca sa transforme marjele de profit inguste intr-un venit de locuit. Desi cifrele exacte sunt dificil de gasit, organizatii precum PNAS sustin ca senzorii inteligenti pot monitoriza fermele pentru a permite o aplicare mai directionata a apei si a substantelor chimice precum pesticidele. Si asta are sens intuitiv, deoarece computerele sunt mult mai bune decat oamenii in a sti, de exemplu, exact cand sa porneasca si sa opreasca fluxul de ingrasamant.

Echipamentele agricole moderne pot fi programate cu harti complete despre unde si ce sa aplicati, pastrand miscarile precise si aplicand produse acolo unde este necesar. Operatorii umani – mai putin siguri si care doresc sa greseasca din partea precautiei – sunt probabil sa supraaplica produsele prin mai multe comportamente precaute.

Prinde mai repede scurgerile de gaz metan

In timp ce dioxidul de carbon atrage mai multa atentie pe scena internationala, metanul este al doilea cel mai frecvent gaz cu efect de sera si poate fi mai daunator lira pentru lira. Exista surse naturale de metan, cum ar fi efectivele de animale, care pot fi oarecum reduse in timp, cu modificari ale dietei, de exemplu.

Dar altele sunt facute de om, deoarece metanul este cea mai comuna componenta a „gazului natural” folosit in sobe si incalzire. Liniile de gaz natural, care zig-zag peste tot in lume, sunt predispuse la scurgeri. Un sistem, deja implementat in Italia, foloseste detectarea inteligenta a metanului cu senzori bazati pe vehicule pentru a gasi scurgeri care necesita corectie.

DISTRIBUIE

RECENTE