Vlad Ciuburciu (Vascar): “Destinul meu este strans legat de cel al companiei”

Ciuburciu Vascar
Ciuburciu Vascar

Vlad Ciuburciu, Directorul General Vascar, unul dintre cei mai importanti producatori din industria carnii din Romania, ne-a acordat un interviu in cadrul caruia am reusit sa il cunoastem mai bine.  

Acesta a vorbit despre drumul de la functia de Marketing Assistent la cea pe care o ocupa in prezent, despre relatia pe care o are cu compania cu sediul in Vaslui, dar si despre planurile sale de viitor.

Iata, in continuare, ce ne-a declarat tanarul care a absolvit Facultatea de Management si Masterul in Administrarea Afacerilor (ASE), dar si SPIN Selling Programme (Huthwaite International UK).

“Am preluat conducerea executiva a companiei Vascar in octombrie 2017. Inainte, lucrasem in departamentul de marketing, calitate in care am fost nevoit sa interactionez cu toate departamentele: vanzari, productie, financiar, achizitii, invatand de la fiecare. A fost o provocare pentru mine sa dovedesc ca pot sa dezvolt business-ul familiei, iar faptul ca rezultatele au aparut rapid nu face decat sa ma bucure. Am preluat o companie stabila, cunoscuta si apreciata in regiunea Moldovei. Ceea ce am adus nou este o abordare de business mai ancorata in realitatile momentului si o crestere a notorietatii companiei si brandurilor sale, la nivel national”, explica Ciuburciu (Vascar).

Ciuburciu Vascar

Directorul General al companiei infiintate in anul 1984, sub numele de Industria Carnii Vaslui, ne-a vorbit si despre cea mai mare realizare a sa in aceasta functie, pana in prezent.

“Ma bucur ca am reusit sa creez un brand de succes, brandul premium Moldova in Bucate, care a cucerit rapid inimile romanilor din toata tara. In vara anului 2018, am lansat gama ce poarta eticheta ‘Alege natural, fara E-uri’, o linie de produse 100% naturale, cu ingrediente de cea mai buna calitate. Am avansat o declaratie puternica, explicita: fara E-uri, asta insemnand ca am eliminat complet E-urile, nu doar ca am scos unele dintre ele si le-am inlocuit cu altele. Sunt preparate care au succes datorita gustului cu adevarat deosebit, dar si calitatii superioare a ingredientelor”, explica Vlad Ciuburciu.

L-am intrebat pe Directorul General Vascar daca, pentru el, brandul pe care il conduce este un business sau poate fi considerat mai degraba un membru al familiei.

“Vascar a devenit un business de familie in momentul in care mama mea, unul dintre cei mai vechi angajati ai firmei, a preluat pachetul majoritar de actiuni. Cand eram mic, eu eram mai degraba atras de industria lemnului, in care lucra tatal meu, insa ulterior m-am orientat catre business-ul mamei. Pe timpul verii, lucram in magazinele proprii, mergeam la targurile de profil, iar, dupa ce am terminat facultatea si masterul, am preluat Departamentul de marketing”, explica Vlad Ciuburciu.

Acesta precizeaza ca destinul sau este strans legat de cel al companiei Vascar, iar planurile sale de viitor includ cresterea notorietatii brandului vasluian, cel putin la nivel national.

“Destinul meu este in mod sigur foarte legat de cel al companiei pe care o conduc. Imi doresc ca, in urmatorii ani, Vascar sa fie o companie cunoscuta si apreciata de orice roman”, mai spune Vlad Ciuburciu.