Anunt pentru “micii” scriitori pe net

“Daca am face cumva sa-i promovam, toti astia cu ceva trafic, si pe cei mai nou veniti cred ca am avea, per ansamblu, o crestere si mai frumoasa.”  – spunea Cabral acum vreo 2 zile. Cum il apreciez foarte mult pe cel pe care l-am numit in blogrollul meu “Don negru de Berceni”, doresc sa ma alatur initiativei lui. Nu sint cunoscut ca el, nu am traficul pe care-l are el, dar poate am un pic mai mare ca multi inca necunoscuti scriitori de net. Care se pierd in colturi ascunse si e pacat. Nu-mi place cuvantul blogar, incerc sa-l evit.  Stiu bine cat de greu e sa scoti un blog in lume. Stiu cum e sa vrei sa-ti oferi scriiturile si sa nu prea ai la cine.

Acest blog a fost savarsit cu ajutorul mirabilei Miri, care a facut si poza cu uochii. M-a si pus in blogrolul ei. Primul blogrol. Pentru ca repede sa ma puna si gingasa Miru. Tre sa recunosc ca nu as di facut mai nimic fara ajutorul inegalabilului COP.Multumesc, dragii mosului. Apoi am inceput sontac-sontac. Am dat sfoara in tara pe vechiul forum unde scriam, prieteni-cititori de demult au aparut din negura vremurilor. Dar trebuie sa recunosc ca am facut si anumite ghidusii pe atunci. Am intrat pe anumite forumuri sub “pseudonim” si ma recomandam. Ziceam eu acolo :”Ia uitati ce zice Dono pe blogul lui despre subiectul nu-stiu-care…”. Da, e de ras, dar nu imi e rusine. Incercam sa-mi promovez scrisul si ideile. Nu am avut rabadare sa ma inscriu pe mai multe de 2-3 forumuri. Se cereau prea multe date si parole… Dar ma bucuram nespus cand vreun scriitor de net (adica blogger) ma linkuia sau ma lauda.

Apoi am avut un mic “conflict” de idei cu mai marii blogosferei. Io vedeam scrisul blogului intr-un fel care diferea cu ceea ce ei faceau deja. Mai tarziu mi-am dat seama ca blogareala e un univers mare in care toata lumea isi are locul. Are multe genuri, multe fete, multe stiluri. Ulterior Zoso a zis vorbe bune de scrisul meu. Iar eu ii recunosc meritele. Nu pentru ca mi-am schimbat valorile, nu pentru ca “m-am dat cu el” cum ar putea spune unii. Ci poate doar sint mai intelept, mai batran in domeniul asta. Si mi-am dat seama ca nu ma ajut si nu ajut pe nimeni construind sau alimentand conflicte. Apoi m-a “propulsat” minunata Bad Pitzi , cu al sau savorus site cu fotografii de Pitzipoance. Pe care eu il indragesc mult pentru comentariile amuzante ale autoarei. In ziua in care mi-a linkuit pe www.pitzipoanca.org un post, am avut record de trafic. Si trebuie sa stiti ca daca va linkuieste Bad Pitzi, din punct de vedere blogosferic v-a pus Doamne Doamne mana in cap. E o rampa de lansare, trebuie doar sa fiti destul de buni ca sa profitati de moment.

Pot sa spun ca am avut noroc.  Dar acum vreau sa ajut un pic. Dedic ziua de vineri promovarii blogurilor. Ca sa ofer literatura pentru weekend prietenilor mei cititori. Cei ce doriti sa va apara blogul in “Pagina de vineri” trimiteti-mi pe mail link spre blogul vostru. Nu la comentarii, pe mail. Am o singura conditie: sa fie continut original. Sa fie un blog scris de voi, nu lucruri copiate din alte parti. Sa fie creierul vostru, munca voastra, glumele voastre, supararile sau frustrarile voastre. In fiecare vineri voi linkui 5 bloguri care mi-au placut prin ceva. Si voi zice ce mi-a placut la ele.

Multe nu vor aparea. Dar daca nu mi-au placut mie asta nu inseamna ca nu sint bune. Vorba aia, in gustul omului nu te caci. Poate pur si simplu nu au fost genul meu, dar pot avea extrem de mult succes. Cum deja sint cateva in topul trafic.ro.

Spor la scris si nervi de fier. Pentru ca-ti trebuie ori nervi ori nesimtire ca sa rezisti netulburat in lumea asta virtuala, plina de tampiti.

Si o mare rugaminte: NU MAI IMI TRIMITETI CERERI DE LINK EXCHANGE!!! Asta presupune oblogativitate. Da-mi mie ca-ti dau si eu tie. La mine in blogroll isi au loc oameni care insemna ceva pentru mine, care au facut ceva pentru mine sau pe care ii citesc in fiecare zi. Nu cer nimanui sa-mi puna blogul la blogroll, nu am facut-o niciodata. De-ti place, pune-l si iti multumesc. Inseamna ca ma citesti. Iar de al tau e foarte bun il voi pune si eu. Fara a-ti cere ceva in schimb. Pentru ca tu deja imi oferi.

DISTRIBUIE

RECENTE