Afacere tip MIG

In vara anului trecut am decis sa-mi redobandesc supletea de alta data, fizicul de discobol grec (in retragere) si sa-mi ajut organismul zdruncinat puternic de stilu-mi de viata distructiv. Asa ca am facut un abonament la un club de sanatate, fitnes cum ar veni. La pachet cu consoarta. Ambii am achitat modica suma de 27 de milioane. Abonament pe 6 luni. Piscina si fitnes. Nu foarte mult, daca stam sa socotim. Ne-am spus noi ca daca dam atatia bani, o sa ne si tinem de treaba. Altminteri ar fi fost bani aruncati pe fereastra. Acum, dupa 6 luni, pot sa va spun: am aruncat banii pe fereastra. Eu am mers de vreo 6 ori, consoarta de vreo 4. Adica am iesit cam la 2 milioane 700 de mii sedinta. Buuuuuuuuun.

Iata ca departamentul vanzari al clubului respectiv ne-a sunat acum sa ne spuna ca

ne-au expirat abonamentele (multumim, stiam, o ce veselie, m-ai sunat sa-mi reamintesti ce fraier sint si sa profiti inca 6 luni de fraierul respectiv). Interes am in continuare, teoretic sint un mare sportiv, parca ma vad despicand valurile piscinei si ridicand la piept haltere de 80 de kile. Practic sint lenea intruchipata, ma misc doar cand sint obligat sa o fac, ma uit la burta care-mi creste si nu pot decat sa misc din cap a mirare. Dar interesul pentru fizicul de discobol nu mi-a disparut, am incredere ca trupul meu se poate remodela si ajunge la statutul “acceptabil, da-te dreacu”. Asa ca am stabilit o intalnire cu draguta domnisoara de la vanzari. Pentru astazi, ora 11 dimineata.

Am fost prezent la 10.30 (ca sa vezi ce mobilizat sint), norocul meu ca domnisoara era acolo. Ne-am asezat, mi-a pus pe masa oferta lor. Abonament pe un an (doar asa se mai poate), va fi club cu circuit inchis, beneficiaza doar cei ce au avut pana acum abonament, ai piscina fitnes, aerobic, piscina, masaj, sauna la nustiucatezecidemilioane tot pachetu’. Am privit-o seducator si i-am zis:”Multumesc, nu ma intereseaza. Eu stiu ce vreau. Piscina interior-exterior si fitnes cu instructor pentru mine, piscina pentru partenera de viata. Avand in vedere ca la abonamentele anterioare am pierdut vreo 22 de milioane prin neprezentare, va rog sa-mi faceti o oferta personalizata! Adica sa platesc doar pentru serviciile de care beneficiez, sa fiu taxat la ora de prezenta.” A fost randul ei sa se uite seducator si mi-a zis:”Nu se poate!” “Pai de ce?” “Pai pentru ca asta-i oferta!” “Pai asta inseamna ca eu imi asum din start ca pierd bani multi. Si nu vreau, nu-mi permit! Am saptamani in care lucrez 5 zile din 7, 13 ore pe zi. Firesc, nu o sa mai vin si la sala. In cele doua zile libere sint lesinat, la perfuzii. In saptamanile mai libere voi veni cel mult 2-3 zile. Deci sa plec de la premiza ca pierd cel putin 75% din bani?! Nu se poate!”

M-a privit din nou si mi-a zis:”Asta-i oferta!” “Pai in cazul asta, zic io – merg la concurenta. In zona se deschid o multime de sali, si cred ca acolo mi-ar fi mai rentabil. Va rog sa vorbiti cu patronul, si sa vedeti daca-mi puteti oferi abonamente personalizate. In plus – zic eu, si aici mare atentie –  daca-mi dati o oferta buna va fac reclama pe siteul meu – da, de blogul asta vorbesc, va multumesc si pe aceasta cale voua cititorilor.

M-a privit din nou, mi-a zis ca vorbeste cu patronu si o sa-mi dea un mail astazi. Deci acum asteptam mailul. Si daca primesc ceva abonament bun, voi fi nevoit sa le fac reclama. Dar pe buna dreptate. Clubul arata super, hai sa vedem si cat de deschisi la cap sint.

Asteptam, asteptam… 

DISTRIBUIE

RECENTE

Previous articleAm plans, aseara
Next articleArome sufocante