Cum sa-ti promovezi afacerea independenta

In timp ce companiile mai mari au in mod obisnuit personal dedicat si bugete pe care sa le dedice marketingului afacerii lor, freelancerii au adesea mai putine resurse de alocat acestor eforturi. Cu toate acestea, exista modalitati de a va comercializa afacerea independenta in mod eficient, indiferent de serviciul sau produsul pe care il oferiti.

Unele necesita o cheltuiala mica de capital, in timp ce altele sunt complet gratuite. Luati in considerare aceste strategii pentru a va comercializa afacerea independenta.

Creati un site web de afaceri impresionant

Daca nu aveti o prezenta profesionala online, atunci va faceti un deserviciu. O prezenta puternica pe web va va ajuta sa convingeti viitorii clienti de abilitatile dvs., sa le aratati cu cine ati lucrat anterior si sa le oferiti informatii despre trecutul dvs.

Crearea unui site web cu aspect profesional nu este dificila – exista o multime de creatori de site-uri pentru afaceri mici, care sunt incredibil de usor de utilizat. Aceste platforme ofera diferite sabloane pe care le puteti utiliza, dintre care unele sunt orientate spre prezentarea portofoliilor si clientilor, iar altele pentru a prezenta produse fizice. In functie de ce tip de afacere independenta aveti, este posibil sa puteti profita de planuri gratuite; cu toate acestea, daca vindeti produse sau servicii care pot fi achizitionate online, probabil ca va trebui sa platiti pentru functionalitatea de comert electronic.

Aflati optimizarea pentru motoarele de cautare

Marketingul de continut este o piesa importanta a puzzle-ului achizitiilor pentru multe companii, atat corporatii mari, cat si liber profesionisti. Dar scrierea unei postari pe blog nu va va aduce neaparat expunere la publicul dorit sau la baza de clienti. Ai nevoie de o strategie pentru a aduce acest continut in fata persoanelor potrivite.

Acolo intervine optimizarea pentru motoarele de cautare sau SEO. Un SEO puternic – practica de a incorpora anumite cuvinte cheie si expresii foarte cautate in continutul tau – poate ajuta la evidentierea continutului tau persoanelor care il cauta. Software-ul de marketing de continut poate ajuta la automatizarea acestui proces si chiar poate sugera continut folosind instrumente de inteligenta artificiala.

Creati profiluri de afaceri pe platforme populare

Tinand cont de importanta motoarele de cautare pentru a va expune afacerea potentialilor clienti, veti dori sa va ganditi la configurarea profilurilor de afaceri pe platforme populare. Printre acestea se numara Google Business Profile, Angi si Yelp, precum si mai multe platforme specifice freelance-ului, cum ar fi Upwork, Fiverr si TaskRabbit. Chiar daca oamenii nu te cauta neaparat direct pe aceste platforme, toti se claseaza foarte bine pe motoarele de cautare, care iti pot scoate profilul atunci cand oamenii te cauta pe tine sau pe serviciile pe care le oferi.

Pentru un impuls suplimentar, incurajeaza-ti clientii actuali si fostii sa-ti lase o recenzie. Multi oameni aleg cu ce companii sa lucreze pe baza marturiilor si recenziilor. Desigur, nu va puteti astepta doar la feedback pozitiv, dar abordarea rapida si profesionala a oricaror recenzii negative va poate ajuta sa va asigurati ca toti clientii dvs. se simt auziti.

Mentineti o prezenta solida in retelele sociale

Marketingul pe retelele sociale poate fi deosebit de eficient pentru intreprinderile mici. Puteti folosi platforme precum Instagram, Facebook, Twitter, TikTok si LinkedIn pentru a prezenta munca pe care ati facut-o pentru clientii sau produsele pe care le-ati creat. Ganditi-va la aceste platforme ca pe o extensie a site-ului dvs. de afaceri.

Pe masura ce utilizati retelele sociale pentru afacerea dvs., amintiti-va sa pastrati separat profilurile dvs. de afaceri si cele personale si sa pastrati brandingul companiei dvs. – inclusiv numele, siglele, optiunile de font si culorile – consecvent pe toate canalele, profilurile de afaceri si site-ul dvs. web.

Piata in comunitatea dvs

Desi puteti servi clienti din intreaga tara (sau lume), exista o multime de oportunitati in marketingul local. In calitate de proprietar al unei mici afaceri in comunitatea dvs., aveti o conexiune inerenta cu ceilalti din apropierea dvs. – atat rezidenti, cat si alti proprietari de afaceri mici.

Marketingul in cartierul dvs. poate fi la fel de simplu ca postarea unui fluturas pe un panou comunitatii la un restaurant popular sau lasarea unui teanc de carti de vizita la o alta afacere mica (cu permisiunea). De asemenea, va puteti alatura coalitiilor locale de afaceri mici, precum si grupurilor specifice industriei.

Ajungeti la piata dvs. tinta

Probabil ca ati identificat o piata tinta pentru serviciile dvs., asa ca incepeti sa le contactati prin e-mail marketing, e-mail direct sau apeluri telefonice. In primul rand, dezvoltati o prezentare puternica despre ceea ce are de oferit afacerea dvs. independenta, punctele dvs. tari, experienta si cum ii puteti ajuta. Asigurati-va ca va pastrati prezentarea scurta, dar informativa si treceti-o pe langa un prieten sau un membru al familiei pentru feedback.

Retea

Sunt putini oameni care se simt confortabil sa se comercializeze intr-o camera plina de straini, dar este si o modalitate excelenta de a-ti promova afacerea. Chiar daca nu intalniti clienti noi, recomandarile si contactele din gura in gura sunt extrem de importante in deschiderea usilor pentru o noua afacere.

Pe langa evenimentele din industrie, luati in considerare cateva abordari alternative, cum ar fi postarea pe site-uri locale, cum ar fi Nextdoor, pentru a informa oamenii despre afacerea dvs. In plus, LinkedIn poate fi un instrument de marketing puternic. Atat postarea, cat si participarea la grupuri relevante din industrie va pot ajuta sa va cresteti gradul de cunoastere a marcii si sa va stabiliti ca expert in domeniul dvs.

Luati in considerare platformele de publicitate

Exista multa putere in platformele de publicitate, cum ar fi Facebook Ads, Google Ads, Twitter Ads si LinkedIn Ads, care va permit sa creati anunturi – fie doar cu copiere, fie cu elemente vizuale, de asemenea, pentru a va prezenta publicului lor.

Cel mai mare avantaj al utilizarii acestor servicii este ca puteti analiza audiente, creand o acoperire tintita catre cei despre care credeti ca vor fi cel mai interesati de afacerea dvs. independenta. De exemplu, daca va concentrati la nivel local, puteti „geodirectiona” utilizatorii locali sau puteti alege ca anunturile sa apara numai persoanelor din anumite industrii.

DISTRIBUIE

RECENTE