7 moduri de a-ti imbunatati site-ul pentru afaceri mici

Aproape 1 din 2 persoane care va viziteaza site-ul web se va uita la o singura pagina inainte de a parasi, conform raportului Digital Experience Benchmark 2021 de la Contentsquare, o platforma de analiza. Este usor sa luati decizia intr-o fractiune de secunda de a trece de la un site la altul – a afla cum sa pastrati atentia consumatorilor nu este atat de simplu.

Pentru a genera o prima impresie pozitiva si pentru a face site-ul dvs. de afaceri mici mai prietenos cu clientii, luati in considerare aceste sapte sfaturi.

1. Cereti feedback

Jennifer Fortney, fondatoare si presedinte Cascade Communications – o companie virtuala de relatii publice si comunicare de marketing – le spune oamenilor sa caute feedback impartial imediat dupa proiectarea unui site web. Ea se concentreaza pe a ajuta companiile sa-si spuna povestile strategic si, pentru a realiza acest lucru, proprietarii de afaceri trebuie sa poata vedea produsele lor prin ochii consumatorilor.

Daca nu sunteti sigur cu ce intrebari sa incepeti, Lesa Seibert, CEO si CFO al Mightily, o agentie de publicitate de brand digital, si Xstreme Media, o firma de web design si marketing digital, sugereaza urmatoarele:

  • Cum ati aflat de noi?

  • De ce ne-ati ales pe noi in locul concurentilor nostri?

  • De ce ai devenit client?

2. Investeste in imagini

Candice Stennett, vicepresedinte de marketing la Service Corps of Retired Executives, sau SCORE, este responsabila pentru prezenta online a organizatiei de retele de afaceri mici si subliniaza importanta utilizarii fotografiilor si videoclipurilor de inalta calitate. In loc sa se bazeze pe imagini de stoc, ea spune ca angajarea unui fotograf profesionist ar putea merita banii in plus. Ea recomanda, de asemenea, sa cautati oportunitati de a adauga fotografii cu articole din meniu, produse de vanzare cu amanuntul, proprietarii micii afaceri si clienti din viata reala.

3. Dublati capacitatea de raspuns pe mobil

Potrivit raportului Contentsquare, 64% din traficul site-ului web provine de la smartphone-uri. Poate ca v-ati testat deja site-ul web pentru a va asigura ca este compatibil cu dispozitivele mobile, dar Seibert avertizeaza sa nu va opriti acolo. In schimb, luati in considerare includerea doar a celor mai importante informatii pe site-ul dvs. mobil. Uneori, impachetarea tuturor componentelor desktop in versiunea mobila poate face dificila navigarea pe un site web pentru consumatori din mers.

4. Facilitati clientilor sa va contacteze

Asigurati-va ca informatiile dvs. de contact sunt usor de identificat si incercati sa evitati utilizarea formularelor de contact.

„Ma face sa nu am incredere in tine”, spune Stennett despre utilizarea unui formular de contact in loc de o adresa de e-mail sau un numar de telefon. „Ma face sa simt ca site-ul tau ar putea sa nu fie credibil sau demn de incredere sau de incredere.”

Fortney spune ca ar putea dori sa te gandesti de doua ori inainte de a include un numar de telefon, cu exceptia cazului in care detii o afacere bazata pe servicii. Uneori, adauga ea, este mai rentabil din perspectiva managementului timpului sa raspunzi la e-mailuri pe propriul program, decat sa fii contactat prin telefon toata ziua.

5. Prioritizeaza accesibilitatea

Este extrem de important ca site-ul dvs. sa fie accesibil persoanelor nevazatoare sau cu deficiente de vedere, spune Seibert. Si acest lucru depaseste adaugarea de text alternativ sau alternativ la imagini. Ea spune ca implica luarea in considerare si a paletelor de culori si a navigatiei.

Pentru mai multe informatii despre imbunatatirea accesibilitatii site-ului dvs., ea sugereaza sa consultati The American Printing House for the Blind. De asemenea, puteti sa rasfoiti Ghidurile privind accesibilitatea continutului web ale World Wide Web Consortium, care ajuta la stabilirea standardelor internationale pentru accesibilitatea site-urilor web.

6. Identificati integrarile cheie

Integrarile pe care le puteti contempla depind de industria dvs. si daca sunteti activ pe canalele de social media. Seibert mentioneaza platforme de comert electronic, precum WooCommerce, pentru afaceri online si software de rezervare pentru restaurante, precum OpenTable.

Si asigurati-va ca includeti fluxurile de retele sociale pe care le publicati in mod regulat, cum ar fi Twitter sau Facebook, adauga Stennett. Acest lucru se poate face cu pluginuri sau widget-uri.

7. Actualizare trimestrial

Stennett recomanda sa faceti recenzii trimestriale ale site-ului dvs. web pentru a va asigura ca totul este la zi, functioneaza corect si inca relevant. Prefa-te ca esti un potential client care navigheaza pe pagina si verifica daca exista sughituri neprevazute.

„Daca ajung pe site-ul tau web sau pe canalul tau online, vin acolo pentru ca vreau sa aflu mai multe sau vreau sa cumpar de la tine”, spune ea. „Fa-mi usor sa-ti dau banii si sa-ti sustin afacerea.”

DISTRIBUIE

RECENTE