Am devenit milionar in dolari, peste noapte

La cafeaua de dimineata, foarte dimineata (7.17 am) deschid mailul. Si vad printre urdori ca am primit ceva de la adresa unei Mrs. Zongo Vivian. Mai sa fie…Deschid atasamentul, scrisorica electronica incepe cu Dear Friend si continua cu urmatoarele (va dau rezumatul, tradus si adaptat original):

“Drag prieten, sint ceva manager de conturi si depozite la Banca Africii. Dupa ce am facut cercetari pe internet ti-am gasit datele de contact, m-am gandit multa vreme daca tu esti Alesul si am decis sa-ti scriu, ca nu ne putem intalni face to face. Uite care-i sfaraiala: in 31 iulie 2000 ne-a murit un super client din strainatate, ceva mare smecher magnat bogat. Si am ramas cu toti banii lui in cont. 12,5 milioane dolari americani. Am inceput sa-i cautam mostenitorii, am aflat ca au murit toti cu el in avion, nevasta, fiica, ginere, nepot, fie iertati. Deci banii ne-au ramas noua. Cum legile ne interzic sa-i pastram, am hotarat sa tranferam dreptul de mostenire cuiva. Si, mare minune, mostenitorul esti tu! (asta era momentul in care eu, infantilul, ma prabuseam cu ochii in lacrimi sub masa, tremuram din toate incheieturile, mi se taia respiratia, mi-o recapatam si rageam ca un bou african inhatzat de lei de oo: Sint bogaaaaaaaaaaaaaat! Cum nu sint chiar atat de infantil, am citit mai departe e-scrisorica aducatoare de averi incomensurabile) Noi, banca, am decis insa sa-ti dam doar 50% din cascaval. (calculez eu repede, tot ieseau 6 mil si ceva de cocojambo) 40% din suma o “retinem”, 10% vor fi comsioane, acte, transfer, taram-pam-pam. Vrajeala e ca tu tre sa-ti tii gura pana una alta. Deocamdata trimite-ne o scrisoare in care ne zici ca vrei sa fii mostenitorul de drept, numarul tau de cont, telefon mobil si fax. Apoi ne vedem, batem palma si esti milionar.

A ta, faithfully, Mrs Vivian Zongo!’

Cam asta e mailul. De smecherii de-astea am auzit eu, nu sint venit cu cercul, nici cu pluta pe Bistrita, nici nu-mi fumega inca opincile la bariera Bucurestiului. Dar curiozitatea tot ma manca un pic in curulet. Si dau eterna cautare google :”plane crash 31 iulie 2000″ Rapid mi se infatiseaza raspunsul: da, la data respectiva a cazut avionul AF4590, un Concorde plin cu oameni bogati, mergea sprre New York unde pasagerii urmau sa inceapa o super croaziera, platisera 10 mii de dolari fiecare. Printre pasageri si magnatul german Andreas Schranner, 64 ani, cu sotia, fiica, ginerele si doi nepoti. Nu a mai ramas nimeni din familie…Opa…Si eu ar urma sa fiu mostenitorul lui…Alexandru Schranner. Nici nu suna rau…Dar trebuia sa mai cercetez un pic, nu-i asa?! Si am gasit ca mailul ce mi-a parvenit mie azi dimineata le-a mai ajuns si altora. Era trimis din diferite tari ale Africii, de diferiti directori, cu aceeasi poveste, doar sumele mostenite erau diferite. De la 6,5 milioane dolari pana la 15 milioane. In plus, si procentele era diferite. Unii mosteneau 35% din banet, altii mai mult. Asa, ca mine!

Ideea e ca cercetarile mele amanunitite m-au convins ca povestea e cat se poate de serioasa. Tocmai le-am trimis numarul de cont, banca, sucursala, tot ce mi-au cerut, si astept sa-mi intre banii. Intre timp am intrat si pe pagina de Loto. Nu am castigat, mai exact nu am prins niciun numar. Era si culmea  sa castig vreo 15 milioane in 2 zile. Imi ajung si 6…

DISTRIBUIE

RECENTE