Autosesizare in strada

Mergeam io ieri seara spre casa. Cu masina. La un semafor observ, pe trotuarul de langa, ceva gen agresiune. Doi golani hartuiau o femeie, aia parea destul de speriata, le dadea cu o plasa in cap.

Primul instinct a fost sa claxonez, sa ma dau jos, sa intervin. Templierul din mine inca traieste. Al doilea instinct a fost sa mai stau. Sa vad ce se intampla. Ulterior mi-am dat seama ca-s impreuna, era doar o harjoneala, ea incepuse sa rada.

Vazandu-mi io in continuare de drumul meu, dezbateam cu mine (cele mai bune dezbateri, clar) ce as fi facut daca era o agresiune pe bune. Si creca n-as fi facut nimic.

De cand sint tata, sint mult mai cacacios in unele privinte, mult mai curajos in altele. In cazul acestei agresiuni, cu doi golani participanti, sansele de reusita n-ar fi fost de partea mea. Ei doi, io unul, ei mari, io mic, ei evident cu spirit agresiv (daca fac de-astea in strada) io-s un fel de pipa a pacii. Pana ma calci pe coae si apoi te poti baza pe faptul ca ti-o furi cand te astepti mai putin si unde te doare mai tare.

Ei posibil drogati sau beti, eu am fost acum cativa ani in Amsterdam. Ei poate cu cutit, io nu mai am arcul pe care mi l-a facut bunicul din salcia aflata in “fundul” gradinii.

Deci creca as fi stat pe curul meu, in masina. Da, condamnabil veti zice. Dar, mai bine sa planga ma-sa decat sa planga mama. Ori fiica-mea sa creasca orfana. Si sa se uite peste ani si ani la fotografiile mele ori sa citeasca randuri de-astea. Iar nevasta vaduva, mostenind de la mine creditele facute in franci elvetieni.

Deci, da… In privinta asta sint las. Sa zicem insa ca ipotetic mi-ar fi atacata familia. E, in cazul asta e cu totul altceva. Daca vine un leu, in padurea Voluntari, sa ne manance, eu o sa-l mananc pe el. Am observat ca atunci cand sint cu copilul, cu caruciorul, nu mai imi e frica de cainii bagabontzi. Da deloc. Si pana acum ma cacam pe mine de frica atunci cand apareau 2-3 canini.

Sa inteleg ca tatal si sotul sint acum mai puternici decat cavalerul templier? Instinctul de autoconservare e mult mai tare, transformandu-ma intr-un pussy care nu mai sare in ajutorul celor agresati?

Da, creca da.

Acu dezbateti, stiu ca femeile (victime preferate, totusi) ma vor face cu ou si cu otet. Poate si barbatii.

Noi sa fim sanatosi.