Care sunt lucrurile pe care le invata copiii dupa divortul parintilor

Mulți părinți își fac griji că divorțul le va afecta negativ copiii. Cu toate acestea, un psiholog spune că divorțul poate avea un impact pozitiv asupra copiilor. Iată cateva lecții de viață pozitive pe care copiii le pot învăța în urma unui divorț.

1. Devin rezistenti și adaptabili

Adesea, copiii care trec prin divortul parintilor cresc, trebuind să dezvolte strategii de adaptare pe care cei care nu experimenteaza o astfel de situatie nu le-ar avea decât ani mai târziu. „A fi nevoit să depăsesti aceste obstacole și să ai de-a face cu schimbările îi face pe unii copii mai rezistenți în viață”, spun psihologii. Un avocat profesionist precum cei de pe avocatonline.xyz pot ajuta intreaga familie sa treaca peste acest episod neplacut, multa mai usor si fara urmari asupra copiilor.

2. Devin mai autosuficienți

Divortul parintilor poate face copiii si adolescentii sa fie mai increzatori in propriile abilitati. Sa cresti cu o mama singura care lucreaza cu norma intreaga dupa divort, ii invata pe minori sa fie mai autosuficienti. Acestia trebuie sa invete sa se descurce singuri pentru ca mama nu poate fi acolo in permanenta. Cel mai probabil, un copil care nu are parintii aproape in permanenta, isi va face singur temele, va pregati masa singur, si multe alte lucruri asemanatoare, ceea ce duce la crearea unei independente.

Aceasta independenta de la o varsta frageda ii va fi de un real ajutor mai tarziu in viata. Noile provocări economice care apar odată cu obținerea unui venit monoparental duc adesea la faptul că copilul devine mai responsabil pentru treburile casnice. „Este logic ca descendenții divorțului să se considere mai autosuficienți și să vadă această forță ca pe un rezultat pozitiv al divorțului părinților lor”, spun specialistii.

3. Dezvoltă un sentiment sporit de empatie față de ceilalți

O schimbare în unitatea familială poate face unii copii mai empatici cu problemele altora. Acestia vor invata sa ii inteleaga mult mai bine pe ceilalti si sa le inteleaga problemele. Prin urmare, aceasta trasatura grijulie le va face viata mai frumoasa si mai usoara. Empatia este un sentiment care te ajuta sa intelegi mai bine oamenii si viata in general.

Din pacate, nu foarte multi oameni sunt empatici si tocmai din acest motiv apar si certurile, disputele, frustrarile si divorturile in cuplu. Un copil care creste cu sentimentul de empatie foarte bine dezvoltat va putea sa isi traiasca viata intr-un mod frumos si sanatos si sa creeze relatii interumane puternice si de durata.

4. Ideea căsătoriei nu este luată ca atare

Sa cresti cu parinti divortati inseamna ca atunci cand vei deveni adult, iti vei lua mult mai in serios rolul de sot sau de sotie. Vei acorda o atentie mult mai mare vietii de cuplu sit e vei implica mai mult in a face casatoria ta una extraordinara. Insa, pentru ca aceste rezultate sa fie unele pozitive, este esential ca ambii parinti, chiar daca au divortat, sa se ocupe de sanatatea mentala si emotionala a copiilor. Nu conteaza ca ei nu m-ai sunt intr-o relatie, conteaza doar ca rolul lor de parinti este pe viata. Pentru a afla mai multe detalii despre cum pot copiii sa invete lucruri bune din divortul parintilor, acceseaza livepr.ro.

DISTRIBUIE

RECENTE